Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (600)

InJo 

všechny recenze uživatele

První hodinu se tam hádají bodří drsní dělňasové (btw Kurt Russell bude macho grande asi i na smrtelné posteli) s hamižnými (jak jinak, že?) kravaťáky o tom, zda vrtat, či nevrtat. Zbylou cca půlhodinu už pochopitelně probíhá od začátku očekávané (digitální) ropné peklo, které ovšem postrádá památné momenty a místo do extrému hnaného napětí a nervozity vsází (bohužel) hlavně na zběsilé tempo. Tím naštěstí disponuje i dlouhá dialogová expozice, která by jinak byla kvůli nebývale nadměrnému využívání odborných termínů (karotáž, cementace a mraky dalších pro laika podivných slov) patrně k nepřežití. Dobrá sezónní jednohubka, žánrové vrcholy však raději hledejte jinde. 60 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

Asi si to mnozí vybavujeme. Hlavně ty následky. Stlačený metan vytrhl uzávěr vrtné aparatury, smísil se se vzduchem a explodoval. Na plošině zachvácené plameny zemřelo jedenáct dělníků. Dva dny se potápěla. Z otevřeného vrtu uniklo enormní množství ropy. Obří skvrna zasáhla pět amerických států a znamenala největší zamoření pobřežních vod v historii Spojených států. Uhynuly stovky delfínů, mořských želv a velryb, tisíce ptáků a dalších živočichů. Nejen nafoukané hlavouny jdoucí přes mrtvoly si vzal na paškál režisér Peter Berg, který se úspěšně pokusil o autentické převyprávění. Vsadil na několik solidních herců a jednoho vynikajícího (ano, Malkovich), stejně jako na speciální efekty, bez kterých by to nešlo. Na první pohled možná ne úplně atraktivní látku dokázal napumpovat emocemi, nekompromisními rozhodnutími a chlapskými gesty. Technicky je to velmi dobré a neskutečně intenzivní, až bych přidal klidně dvacet minut navíc. Od zjištění, že skutečně něco nehraje, k heroickému skoku do hořícího oceánu, bych uvítal víc strhujících momentů. Místy mi to přišlo lehce uspěchané. Ve výsledku každopádně velká spokojenost. ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Velké riziko občas plodí velký zisk. To je jedna z manter kapitalismu. Když zástupci BP (British Petroleum) chtějí zisk a zisk, tak místo třísek lítají z lesa stromy, v tomto případě hořící ropa z moře. Dobrý film s hereckým obsazením, které k němu sedne. Tento katastrofický film rozhodně není katastrofou. Horší je, že je to podle skutečné události. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Katastrofické inferno, které v kině vypadá famózně. Vymazlené kamerové objezdy a dechberoucí exploze spojil Peter Berg s důstojnou vzpomínačkou na dělňase a nebo jejich nadřízené, které zabili nebo výrazně pochroumali prachy, prachy, prachy. Kritika současného korporátního uvažování není tak úplně v hledáčku, ale Malkovich je přesně ten typ nesympatický sráče, který za to všechno mohl a, jak se nakonec dovíme, ani nebyl potrestán. Carnahanův přímočarý scénář který se soustředí na fakta, Berg vizuálně vyšperkoval tu záběrem na americkou vlajku s hořící plošinou v pozadí, tu pozadím Kate Hudson v kalhotkách (s tátou Kurtem se tu akorát obejmou), ale ve finále jde o poctu fachmanům. Inženýrům, opravářům, vedoucím, šéfům, kteří svou práci mají díky zkušenostem a ne lezení do zadku. Hodně povedené. Spokojenost. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Důstojně zpracování ropné katastrofy v USA. Mark Walhberg táhne snímek, co to jde. Do vypuknutí katastrofy nic zajímavého, dále už příjemná podívaná. Bohužel to americké klišé a kýč mě tady doslova odrovnal. Všude oheň, ale USA vlajka vlaje dále, ono nestačí, že nám jí ukáží na přilbách, ale tohle byl vrchol. Amíci jsou hrdý národ, ale nemusí to ukazovat pořád .. 6/10 = 65% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Ropná plošina zobrazená vo filme bola postavená len pre potreby tohto natáčania. To prebehlo z veľkej časti v  Chalmette v štáte Louisiana. (beso74)
  • Réžie sa mal pôvodne ujať J.C. Chandor, ale nakoniec k spolupráci nedošlo z dôvodu tvorivých nezhôd. (beso74)
  • Posledný deň natáčania bol 8.7.2015. (mivr)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama