Reklama

Reklama

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

  • USA Moana (více)
Trailer 3

Walt Disney Animation Studios uvedou struhující počítačově animovaný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potkává Vaiana (Auli'i Cravalho) kdysi mocného poloboha Mauiho (Dwayne Johnson), který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní. Společně se plaví přes širý oceán a zažívají nebezpečná a úžasná dobrodružství, například setkání s obřími mořskými monstry, ze kterých leckdy uniknou jen o vlásek. Na konci cesty Vaiana splní úkol svých předků a najde to, co vždycky hledala: sama sebe. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 3

Recenze (479)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Havajský animák s parádní písničkou You're Welcome. Ono i já se přistihl že po počáteční asi 20 minutové nudě se mě začla Moana líbit čím dál více, protože co si budeme povídat. U Disneyho tyhle typy rodinným příběhů umí jako když bičem mrská a koukat se na ně rozhodně dá. Není tady moc co pokazit a divák dostává zhruba to co očekává. Nějakou tu akčnější scénu uprostřed filmu jako vystřihnutou z Karibských pirátů, úžasně provedené prostředí, chytlavej song, sympatické postavy i nějakou tu postavičku pro ty nejmenší (kohout). Filmu bych klidně mohl připíchnout lepší hodnocení a nic by se nedělo, ale tentokrát to neudělám, protože se jedná o jasnou sázku na jistotu. 65% ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

No a další krásná disneyovka :) Ovšem už bych zas uvítala nějakého prince, než jen samá odvážná děvčata co všechno zvládnou sama. Jinak na můj vkus tomu chyběl pořádný humor. Moana je možná asi nejhezčí Disney "princezna", kterou kdy vypustili do světa, hudba hezká, hlavně píseň How Far I'll go nominovaná na Oscara. Všeho všudy 4* :) ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nádherná tyrkysová modř a havajská atmosféra Moanu vynáší mezi nejkrásnější nové Disneyovky. Příběh má obvyklé dějové zákruty obohacené o legendy ostrovních států. No a hlavně má Mauiho s kukučem, hlasem a muskulaturou Dwayna Johnsona. Sebestředného poloboha, který učaroval i mojí malé dceři. You're welcome! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Krasnej animák jak po strance animace, tak po té hudební. Některé písničky jsou lepší, některé horší, ale ta ústřední je naprosto perfektní a směle bych ji zařadil po bok Let It Go a I See the Light. Hudebně a i zvukově je to boží a potěcha pro uši. Animace vrcholová (zejména voda), je to krásně barevné a na kvalitní televizi je na to opravdu radost pohledět. A hlavně, dějově to není zbytečné infantilní a má to vyloženě epický bossfight na závěr. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Okouzlující holčičí dobrodružství plné barev, vody a .... no, té vody tam je opravdu hodně. Hloupá figura pro odlehčení a pobavení konečně zas jednou byla z kategorie těch, které diváka neserou od začátku do konce (ani nevím, kdy taková byla někde naposledy), hlavní hrdinka není z druhu hrdinů "jsem vyvolený a všichni se ze mě posaďte na zadek", na své cestě klopýtá (nakolik se v oceánu dá klopýtat) a naráží na problémy typu moc vody, zejm. při bouřce na volném oceánu, neznalost byť jen základů plachtění a limity dané fyzickými dispozicemi. Film nesází na patos, sentiment a infantilní roztomilost, přesto citlivější jedinci na pár místech uroní slzu. Okoralejší kusy uroní kulový, ale to těžko může někoho překvapit. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (32)

  • Prasátko Pua skutečně nadabovalo opravdové prase. (P. J. D.)
  • Ve Francii změnili jméno filmu na Vaiana. Důvodem byly případné právní spory, protože ve Francii (a některých jiných státech Evropy) je jméno Moana zaregistrováno jako obchodní značka. (Harroc)
  • Ve filmu se objevil odkaz na film Život brouka (1998), a to v části, kde si Maui na lodi procvičuje přeměny. V jeden okamžik se změní na brouka. (Maca1245)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Reklama

Reklama