Reklama

Reklama

Scream Queens

(seriál)
Trailer 1
Komedie / Horor / Mysteriózní
USA, (2015–2016), 16 h 38 min (Minutáž: 41–46 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Emma Roberts, Jamie Lee Curtis, Keke Palmer, Skyler Samuels, Abigail Breslin, Billie Lourd, Diego Boneta, Lea Michele, Glen Powell, John Stamos (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Seriál se zaměřuje na sesterství Kappa na Wallacské univerzitě, které vede Chanel Oberin (Emma Roberts). Sesterství však ohrožuje děkanka Cathy Munsch (Jamie Lee Curtis), která jej chce zrušit. Nastávající události zavedou postavy o 20 let zpět k tajemné vraždě na univerzitě a spolu s odhalením tajemství o vraždě se vrací i Červený ďábel. (hansel97)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (93)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou epizodách jsem nadšený! Nedokážu se rozhnout, zda je lepší tohle nebo Scream od MTV. Komediální stránka tomuhle dodává naprosto jiný rozměr, po horové to za Screamem zaostává, ale je to výborné. Ryan Murphy nezklamal, obsazení je na jedničku a smrti jsou naprosto skvěle vymyšlené, většina z nich velmi hravá a i ty jsou dělané vtvipně, což je prostě super. O zvraty a tajemství jako v PLL taky není nouze už po 2 dílech. Líbí se mi, že více zabíjejí a těším se neuvěřitelně, co přijde dál. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

1. série: Postavit seriál na stereotypizaci, přestřelené parodizaci a přehnaně otravných postavách (Emma Roberts opravdu neumí hrát jinou postavu, než spratka s inteligencí mozku po lobotomizaci). Ryan a spol. vše zkrátka vyhnali natolik over the top, až se nelze ubránit značné rozpolcenosti a smíšeným pocitům. Humor místy funguje, místy je bolestivě křečovitý. Otázkou zůstává, pro jakou cílovku SQ jsou a opravdu se jim s tímto bizarně osobitým (místy, až odpudivým) přístupem podaří přežít sezónu. Nicméně, to co se zdálo jako přestřelené se ve finále ukázalo jako naprosto dokonale promyšlený meta počin, kde se nezapomnělo na sebemenší detaily (soundtrack, móda, citace současných televizních a filmových hitů, popkulturní odkazy na klasiky, hlášky a módní doplňky Chanelek a tribute scéna Psychu). Scream Queens nejsou pro každého. Jsou protivné, zlé, chladné, cynické, krvavé, brutální, ale zároveň bizarně-morbidně vtipné a promyšlené do závěrečného odhalení. (Lea Michele, Abigail Breslin, Billie Lourd, Niecy Nash a Jamie L. Curtis si kradou každou scénu pro sebe.) Škoda, že si druhá řada kvalitu neudržela. 70% ()

Reklama

Wade 

všechny recenze uživatele

Wooow opravdu lituji že jsem se na zhlédnutí SQ těšil,protože mě vůbec nebavili postavy a nakonec ani celý příběh. Celé mi to přišlo prostě nudné a jsem rád že mám 1.sérii za sebou a na druhou se nikdy nepodívám. SQ je pro mě jedno velké zklamání proto nemůžu dát lepší hodnocení než slabé 2*. 1.série 2/5 --- IMDb - 3/10 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U Murphyho sa ešte naplno neprejavovala liberálna ideológia a tak sú Scream Queens celkom vydarenou satirou na klasické slashery s pomerne vydareným príbehom. 2 série úplne stačili, tlačiť v tomto smere na pílu bybolo zbytočné, Murphyho možno aj druhá séria v nemocničnom prostredí inšpirovala k úspešnej Ratched, aj keď jej kvalita je znížená už spomínanou liberálnou ideol´giou, ktorá ho pohltila naplno. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je v popisku napsáno komedie/horor, je to horor. Ty komediální prvky vznikají díky tomu, jak skvělé postavy s kamennou tváří říkají jednu absurdnost či hloupost za druhou ("Nikdo přece neumře z toho, když mu strčíš obličej do fritovacího oleje!") a odhalují tak slabiny amerického vzdělávacího systému. Celé je to příjemně originální a ztřeštěné, svěží vítr mezi ultravážným a ultradrsným pojetím seriálu, které v poslední době dominuje obrazovkám. Nejlepší je rozhodně prvotřídní bitch Chanel v podání Emmy Roberts a všichni Dickie Dollar Scholars, kteří staví na hlavu všechny stereotypy o univerzitních bratrstvech. Bere se to míň vážně než Scream z dílny MTV, ale jde v podstatě o podobný styl - slasherový seriál, který si utahuje z hororových klišé. Dost mě to chytlo, těším se na další díly, trochu mě mrzí vlažné přijetí, protože tyhle groteskní absurdnosti já prostě můžu ("Jmenuje se to Pravda, nebo úkol! Ne Pravda, úkol nebo lež! Nemůžeš lhát!"). ()

Galerie (625)

Zajímavosti (22)

  • Hester (Lea Michele) je v seriálu na univerzitě o ročník, nebo více, níže než Chanel číslo 5 (Abigail Breslin), ve skutečnosti však Lea je o 10 let starší. (hansel97)
  • Do role Chada byl původně obsazen Julian Morris, ten ale od projektu odešel a roli tedy dostal Glen Powell. Bella Thorne odmítla roli v tomto seriálu kvůli roli ve dvou epizodách seriálu Scream (od r. 2015). Roli původně dostala i Lindsay Lohan, ale byla nucena odmítnout kvůli překrývání se s jiným natáčením. Postavu Wese Gardnera původně dostal Joe Manganiello, ale musel od seriálu upustit kvůli jiným povinnostem a roli nakonec dostal Oliver Hudson. (hansel97)

Související novinky

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama