Reklama

Reklama

American Crime Story - Versace

(série)
  • USA The Assassination of Gianni Versace
Trailer 1
USA, 2018, 7 h 23 min (Minutáž: 42–60 min)

Tvůrci:

Tom Rob Smith

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Darren Criss, Édgar Ramírez, Ricky Martin, Finn Wittrock, Max Greenfield, Nico Evers-Swindell, Penélope Cruz, Annaleigh Ashford, Luke Albright (více)
(další profese)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Gianni Versace vyšel ráno ze své vily a přímo na schodech před domem byl zastřelen. Začíná rozsáhlé pátrání po vrahovi, který už má na svědomí další čtyři životy... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (67)

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbilo se mi to o něco méně než 1.série o OJ, netuším proč si zrovna tvůrci vybrali, že příběhově půjde děj pozpátku, přišlo mi o až příliš zmatečné, místy to bylo až moc upovídané a nudné. Darren Criss předvedl úžasný výkon jako sériový vrah, velmi mě překvapil ale i Édgar Ramírez v roli Versaceho a Penélope Cruz byla také úžasná. Příběhově tedy trošku slabší, ale i tak velmi povedená a propracovaná série. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Maximálne nesympatický, slizský, vtieravý a po správnosti sa nakrucujúci Darren Criss, čo bol asi aj zámer, ale ten by mi liezol na nervy asi všade. Navyše, asi ja mám v sebe väčšie percento áziata, ako on. Nejdem súdiť skutočné udalosti, ale predsa len mi nedá spomenúť, že ak niekto žije v obrovskom prečačkanom domčeku pre bábiky, s vlastnou značkou asi aj vytetovanou na vtákovi s HIV, môže čakať niečo podobné, ako to, čo sa mu stalo. Vadilo mi neustále omieľanie z akých chudobných pomerov pochádzal, a čo všetko dosiahol od nuly... Trochu skromnosti by mu nezaškodilo ani v neskoršom živote. Neviem ako a čo sa presne stalo, ani ma to nezaujíma (veď v seriáli sa aj spomína, že niektoré postavy a situácie sú vymyslené pre lepšie vykreslenie deja a atmosféry), ale nemyslím si, že vraždenie je také jednoduché. Keby to bolo natočené chladnejšie a precítenejšie, bolo by to lepšie. Pre mňa veľmi povrchné. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série mě totálně odrovnala, tudíž na druhou jsem s napětím čekala. Mám za sebou 5dílů a Darren Criss jako herec pro mě není žádným překvapením, ale jen doufám, že si ho všimnou i ostatní, že dokáže hrát i takové "blázny" a šílence, protože mu to náramně sedí a jsem ráda, že tato série není jen o Versacem jako umělci, ale je to především o Cunnanovi - tomu, co ho zabil... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvažujem, či by seriálu nesvedčalo viacej, keby sme si jednotlivé epizódy pozreli od záveru po začiatok a tým pádom sledovali všetky dôležité etapy Cunanovho života tak, ako sa diali v skutočnosti. Od detstva až po poslednú vraždu. Azda by sme sa tým vyhli počiatočnému tápaniu, kedy žiadna z postáv nie je pre nás ničím viac než len cudzincom na plátne. Aj v tomto prípade však zdá sa platí, že na dobré sa oplatí počkať. A mne sa počkať oplatilo. Nebolo to vždy ružové a určité pasáže mi po pravde príliš nesadli, ale finálne dojmy z druhej série sú prevažne pozitívne. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obrovské zklamání. První American Crime Story mě totálně rozsekala a stovkami geniálních momentů mě poslala do kolen. A po této emocionální náloži jsem se na druhou řadu těšil, jako malý kluk na Vánoce. A o to větší přišlo vystřízlivění. Ryan Murphy z mého pohledu zde selhal. Zatímco první ACS i přes znalost konce, byla napínavá a zábavná podívaná, a byl tam prostor pro otázky. Tak zde něco podobného chybí a hlavně zde chybí zajímavé postavy, kterým by se dalo fandit. A to je hodně špatně. Těšil jsem se, že dozvím něco o Gianni Vercace, aby mě jeho smrt mě mrzela, abych z ní něco cítil. A to se nestalo. Nedokázal jsem cítit lítost ani s vrahem. A styl vyprávění k tomu vůbec nepomáhá. A z mého pohledu je to propálená šance. Darren Criss je dobrý herec, ale zde mě po pár dílech přestal bavit, a opravdu mě místy kazil zážitek ze seriálu. Édgar Ramírez předvádí dobrý výkon, ale moc zde není. A totéž platí pro Ricky Martina, Penélope Cruz a další velmi dobré herce, kteří nemají prostor k hraní. Fakt mě mrzí, mě to nesedlo. Po řemeslné stránce to šlape, vizuálně v pohodě, soundtrack super, ale k čemu to celé je, když mě na postavách nezáleží. American Crime Story: Versace mě zklamalo, a snad se Murphy s další řadou zvedne. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Prvou voľbou pre stvárnenie Donatelly Versace bola Lady Gaga, s ktorou v čase prípravy projektu Ryan Murphy spolupracoval na seriáli American Horror Story (od r. 2011). Gaga však odmietla, pretože nevedela zladiť svoj rozvrh s natáčaním filmu Zrodila sa hviezda (2018) a prípravou vystúpenia na americkom Superbowle. (matthew.17)
  • Penélope Cruz projekt zaujal hneď ako dostala ponuku. Ryanovi Murphymu sa však ospravedlnila, že najprv musí zavolať Donatelle Versace osobne, aby jej schválila účasť v projekte. Dámy následne spolu telefonovali viac ako hodinu. Napriek tomu, že Versaceho rodina nebola z projektu nadšená, Donatella Penélopinu účasť odobrila a poslala jej kyticu kvetov. (matthew.17)

Související novinky

O čem bude nová serie American Crime Story?

O čem bude nová serie American Crime Story?

09.08.2019

Kabelovka FX oznámila nový přírustek do série American Crime Story. Po Lid versus O. J. Simpson a Versace se antologický seriál tentokrát zaměří na politicko-sexuální skandál z roku 1998, který se… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama