Reklama

Reklama

Vražda na Nilu

  • Československo Smrt na Nilu (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jedna loď, několik vražd, mrtvola, několik podezřelých a jeden geniální detektiv. Hercule Poirot chce prožít příjemnou dovolenou na luxusní lodi Karnak, která se plaví po Nilu. Pokojný výlet se však změní v drama, když někdo zavraždí bohatou Linnet Ridgeway-Doylovou. Pachatelem může být jen některý z cestujících! Ale kdo? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (228)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pred pár dňami som písal komentár k Vražde v Orient-Exprese a ani nemám chuť vymýšľať ďalší k Smrti na Níle. Asi by som napísal to isté. Predloha, ktorú som v mladosti rád čítal, rovnako široká paleta skvelých hercov a výsledný dojem rovnako naftalínový. Takže rozdiel vidím iba v tom, že tam to bol vlak a tu propeler, s ktorým sa mi spájajú spomienky z detstva na výlety po Dunaji do Petržalky. ()

Lopic 

všechny recenze uživatele

Dobrou detektivkou od Agáty Christie nikdy nepohrdnu a toto zpracování bylo pro mě lepší než uznávanější Vražda v Orient Expresu. Škoda, že jsem četl knihu před shlédnutím filmu, takže jsem věděl pointu, ale i přesto bylo to pátrání po vrahovi víc něž dobrý. Představitel Hercula Poirota podal dobrý výkon, ale prostě mi k tý postavě nějak neseděl, představoval sem si ho jinak. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tato verze má jednu velkou slabinu - vedlejší obsazení vyniká nad hlavním, které tak trochu nudí. Z  vedlejších rolí doslova září Bette Davis s Maggie Smith a skvěle načatá je i Angela Lansbury. Naopak ústřednímu triu jsem jejich milostný propletenec moc nevěřil, jaksi tam chyběla vášeň na všech stranách. A nepomohl tomu ani nijaký Poirot Petera Ustinova. V určitých pasážích to má jistě své kouzlo, výprava je poctivá, ale chybí tomu svéráznější režie, která by tolik nenudila. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Film podle románu Agaty Christie. Kdo miluje detektivky, přijde si na své. Dobře herecky obsazeno. Hraje zde 10 hollywoodských filmových hvězd dodnes zvučných jmen.(Peter Ustinov,Jane Birkin,Bette Davis,Jon Finch,George Kennedy,David Niven,Jack Warden,Angela Lansbury,Mia Farrow,Olivia Hussey). I režijně se tento snímek povedl. Nechybí napětí i mysterióznost. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Jsem ze srdce ráda, že jsem "vyrostla" na poirotovkách s Davidem Suchetem, protože vidět nejprve toto, nevím, jestli by mě to tak chytlo za srdce... Nějako uječený dabing a hlavně příšerně namluvený Peter Ustinov (originál jsem neslyšela, pokud je to věrně převedeno, tím hůř). Tolik ke kritice, jinak je to vražda jako řemen, jedna z mých (dvaceti) nejoblíbenějších od Agathy. Sázku na jistotu tvoří hvězdné herecké obsazení, za všechny uvedu urýpanou Maggie Smith. A v neposlední řadě oceňuji humor tam, kde bych ho nečekala: "Kobra!! Nikdy jsem neviděl takového plaza v kabině první třídy!" ()

Galerie (104)

Zajímavosti (31)

  • Kostýmový výtvarník Anthony Powell vytvoril určité vychytávky. Vrcholom boli topánky pre Lois Chiles s diamantovými podpätkami z milionárskej zbierky a topánky, ktoré nosila Bette Davis vyrobené zo šupín 26 pytónov. (Arsenal83)
  • Guillermin o Ustinovom Poirotovi: „Poirot vie byť chladná ryba, ale tu sme ho urobili humanistickejším a vrúcnejším, zaujíma sa napríklad o mladých ľudí. Peter Ustinov presne toto dokázal stvárniť." (Arsenal83)
  • Vtipný moment nastal pri milostnej scéne medzi Lois Chiles a Simonom MacCorkindaleom, keď Chilesovi pristála na zuboch otravná púštna mucha. Herci pokračovali, ako najlepšie vedeli, ale štáb vybuchol od smiechu, keď Guillermin našťastie zavolal „strih“ a nariadil ďalší záber. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

30.09.2018

Filmová adaptace klasiky Agathy Christie Vražda v Orient expresu v loňském roce vydělala 352 milionů dolarů a potěšila jak diváky, tak kritiky – zaslouženě se tak dočká pokračování. Snímek s názvem… (více)

Reklama

Reklama