Reklama

Reklama

Vražda na Nilu

  • Československo Smrt na Nilu (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jedna loď, několik vražd, mrtvola, několik podezřelých a jeden geniální detektiv. Hercule Poirot chce prožít příjemnou dovolenou na luxusní lodi Karnak, která se plaví po Nilu. Pokojný výlet se však změní v drama, když někdo zavraždí bohatou Linnet Ridgeway-Doylovou. Pachatelem může být jen některý z cestujících! Ale kdo? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (228)

Lima 

všechny recenze uživatele

Návrat do časů, kdy filmový svět byl ještě v pořádku. Kdy filmy měly pěknou výpravu a nebyly zapleveny CGI bordelem, kdy nebyl strach tvůrců pozvolna a trpělivě budovat atmosféru a vyprávět příběh a kdy scénáře měly hlavu a patu. Kenneth Branagh si zjevně nedělal poznámky. A herečka pouhých dvou výrazů Gal Gadot očividně také ne. ___ PS: Velmi příjemně mně překvapila Angela Lansbury, tak expresivně a s chutí zahranou roli bych od ní nečekal. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Zkušeně zrežírované a hvězdně obsazené (podobně jako Lumetova Vražda v Orient Expressu, na kterou se v závěru filmu přímo odkazuje) s vtipně napsanými dialogy, mrtvoly se začnou od půlky utěšeně hromadit a koho by neuspokojilo řešení zápletky (pachatele lze docela snadno odhalit i bez znalosti předlohy či čekání na závěrečné Poirotovo shrnutí), může se v první polovině kochat kamerou J.Cardiffa a krásně nasnímanými egyptskými pamětihodnostmi. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Ako obyčajne trochu zdĺhavejšie, ale potrebné zoznamovanie sa s osobami a potom jeden skvelý príbeh so zamotanou záhadou okolo tajomnej vraždy. Len jedna vec bola jasná hneď od začiatku, a síce kto bude hlavná obeť. H. Poirot sa v tomto prípade riadne spotil, hlavne keď uvážime, že motív na vraždu mal na lodi každý, dokonca aj lekár. Rozuzlenie bolo nanajvýš prekvapivé a vynaliezavé, také niečo dokáže vymyslieť iba A. Christie. 85/100 Videné v rámci Season Chalenge Tour. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Agathu Christie a detektivky obecně jsem nikdy nečetla a ani se je číst nehodlám, ale tento film jsem vynechat nemohla už jenom kvůli Bette Davis. A takové herečky jako Mia Farrow nebo Maggie Smith mě ještě více na sledování filmu nalákaly. Je to klasická detektivka, která se dobře vyvíjí, odehrává se v atraktivním prostředí, herci hrají hezky (třeba podání opilé spisovatelky se mi moc líbilo), zkrátka taková oddychovka, na jejímž konci vám Hercule Poirot ukáže, zač je toho loket. Sice mají detektivky povětšinou podobný vývoj, ale toto je stejně kvalita a navíc jedna z mých prvních, proto mi to zatím nijak nevadí... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Vynikající herecké obsazení v přeci jen dost natahované detektivce. Lansbury už je tou babkou, kterou známe z "novácké Jessicy Fletcher" a opravdová kráska ve filmu chybí. Ustinov-Poirot je nesympatický až běda, o moc lepší dojem vzbuzuje Niven. Ze tří dabingů (!) doporučuji jedině ten první (ČST Praha 1984), jemuž nevévodí nikdo jiný než Eduard Cupák s Čestmírem Řandou. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (31)

  • Na lodi neměl nikdo z herců vlastní šatnu. Dokonce i Bette Davis, Maggie Smith a Angela Lansbury sdíleli jednu společně. (Kulmon)
  • Báseň, kterou Jackie (Mia Farrow) ostatním recituje, je "The Sons of the Suburbs" od Rudyarda Kiplinga. (Kulmon)
  • Bette Davis o vysokých teplotách pri natáčaní ironicky poznamenala: "Za starých čias by pre vás postavili Níl. V súčasnosti sa z filmov stali cestopisy a herci kaskadéri." (Arsenal83)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

30.09.2018

Filmová adaptace klasiky Agathy Christie Vražda v Orient expresu v loňském roce vydělala 352 milionů dolarů a potěšila jak diváky, tak kritiky – zaslouženě se tak dočká pokračování. Snímek s názvem… (více)

Reklama

Reklama