Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (Cinemart)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (398)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Existencia tohto filmu mi nejak unikla a narazil som na neho až v TV. Je to solídny survival film s klišé, ktoré sme videli už inde, ale znova fungujú. Hlavným plusom je technická stránka. Fantasktický pád lietadla natočený akože bez strihu alebo napríklad šmyknutie sa Elby z hory takmer dolu. Nástrahy, ktoré dvojica behom cesty zažije sú dostatočne pútavé. Aj postavy boli celkom v pohode. Viac som sa povahovo identifikoval s odvážnou Winsletkou ako so zaprdeným Elbou. Sklamaním bolo, ale že sa film v druhej polovici naplno premenil na tuctovú romantiku a tá ma tentoraz vôbec nebrala. V poslednej tretine dokonca sledujeme životy dvojice doma pekne v teplúčku a neznesiteľne čakáme kým si konečne vbehnú do náručia. Našťastie akonáhle k tomu došlo, tak nás strihač, čo najskôr zbavil tohto utrpenia. Vďaka mu za to. P.S: som rád, že pes to znova prežil aj keď na neho dostala chuť puma. Mačky sú proste mrchy. To mi nikto nevyhovorí. 5/10. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Na filmu The Mountain Between Us Vás především zaujmou vtahující, místy až statické záběry zasněžených hor, což velmi zvláštním způsobem kontrastuje se skvělými hereckými výkony Kate Winslet a Idrise Elby. Bohužel, zbytek snímku už podobných kvalit vážně nedosahuje a to zejména v oblasti scénáře a střihu. V tuto chvíli by se film The Mountain Between Us zařadil k dalším průměrným počinům, nicméně to by nemohlo přijít "na scénu" přeslazené a předvídatelné finále, které v mých očích výsledný dojem z celého filmu jen zhoršilo. Škoda, jsem si vcelku jistý, že z této látky šlo "vytěžit" daleko více. PS: Největší záhadou filmu je mizející labrador, který se objevuje jen když se to režisérovi či kameramanovi hodí "do krámu". „Alex, can you look at me. You really hurt your leg. Your phone is smashed, my phone has no signal and we're pretty high up on the mountain. We need to get help.“ ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Někde jsem zahlédla, jak se jedná o strhující drama. Ten, kdo použil tohle slovíčko, by si jej měl urychleně vyhledat ve slovníku anebo se na ten film OPRAVDU podívat. Ale nebudu zase tak tvrdá, jen jsem měla pocit, že se tam toho stalo poměrně hodně za krátkou dobu, ale přitom vlastně ne (Lehký paradox, ale kdo viděl, zřejmě pochopí). Všechno se semele rychle, k tragédii dojde snad v prvních patnácti minutách, ale pak tam hrdinové akorát vedou nezáživné konverzace (díky kterým je vám ale jasný, že se spolu vyspí), Winslet heká nebo šmíruje, zatímco Idris Elba si krade scény pro sebe. Ten chlap má neuvěřitelné charisma, ale u Kate mi připadá, že o něj tak trochu přišla společně s rudými vlasy (#pročchtějbejtvšechnytuctovýblondýny). A to už je nějaký ten pátek. :( Až ke konci se filmu konečně podařilo vyvolat ve mě nějaké emoce a dovedl mě k takovým "lepším" třem hvězdám. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Na čtvrteční odpoledne, když je venku hnusně a doma je příjemně vytopeno, provoněno a já si v peřinách spokojeně vrním, fajn romantika. Winsletku mám ráda, opět mě nezklamala a ten chlapík se mi taky líbil. Sympaťák, se kterým bych si pobyt na chatě v pustině dokázala v pohodě představit... Za mě dobrý. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

V podstatě souhlasím s ostatními. Jsem fanda do letadel i do do Kate (ještě pořád by stála za nějaké to ztrozkotání jen s ní). A nouzák letadla mně ve filmu vždy potěší. Tady jsem tedy ale nepochopil chování stroje když pilot letoun neřídil a něco vyplo motory... Crash landing byl uděláno celkem slušně, to zase jo... Pak už je to jen výlet zasněženými horami, kde lecos překvapilo. Těžce agresivní predátor, kterému nevadil ani pes, no a pak ta pomalu doutnající jiskérka mezi oběma aktéry... Je samozřejmě zcela v pořádku, že film byl celkem rasově vyvážený a myslelo se i na zviřátka. Škoda jen, že pilot nebyl Asiat, protože Afroameričané ve filmech poslední dobou převládají a Asiaté by se mohli cítit jako menšina... Ale Verbal má pravdu. 3 týdny nemytá Kate a představa, že mám pár zlomených žeber, zkrátka jít do nějaké hodně hot akce s ní asi chtělo opravdu velkou nutnost ukojit strach ze smrti a nabažit se blízkosti jediného dostupného člověka... Trochu diváka znejistí závěr, přeci jen tyhle filmy občas končí všelijak... Ale vše skončí jak má a Dr. House získá nového poradce do teamu. Když to tedy zhodnotím jako komplet, jsou to slabší 3 mandličky. V podstatě úplně zbytečný film, páč jak už se zmínil přítel Malarkey, těchto filmů jsou spousty a jdou více do napětí v rámci survival žánru než tahle milostná romance ve stylu 2 v letadle a pes (měli mu dát jméno Šaryk)... * * * ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Během závěrečných titulků hraje „Dusk Till Dawn“ od ZAYN Feat. Sia. (Duoscop)
  • Pôvodne sa do mrazivej vody chystala vrhnúť len kaskadérka Kate Winslet, keďže štúdio sa obávalo o bezpečnosť Kate. Kate však bola neoblomná a žiadala režiséra Abu-Assada, aby jej to dovolil: "Ja som človek o vode a ľade. Voda, to som predsa ja!" Kate týmto narážala na rozsiahle natáčanie filmu Titanic (1997), keď bola celé mesiace ponorená vo vode. (Arsenal83)

Reklama

Reklama