Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (251)

Castrator 

všechny recenze uživatele

Filmy či seriály podle Dickových románů moc slavně nedopadají, snad až na Blade Runnera, který se od knihy docela dost, i když ne tak podstatně, jako tento seriál, liší. A řekl bych, že bohužel ani tento seriál nebude výjimkou, pokud jde o kvalitu či popularitu. Kniha není žádná akčňárna a chybí i zajímavá dějová linie, příbeh, proto se seriál dost liší a ten děj je prakticky dílo scenáristů, kteří využili hlavně téma knížky. O čem by konec konců seriál byl, kdyby se držel knihy, která je přesně tím typem díla, které je nezfilmovatelné? Zpracování seriálu je výborné, to se musí uznat, ale podobně jako mě nenadchla kniha, nenadchl mě ani tento seriál. Seriál jako celek nebudu hodnotit, viděl jsem jen polovinu epizod první řady. Jestli vás seriál nechytne během prvniích dvou nebo tří dílů, nechytne vás asi vůbec, protože je pořád na jedno brdo, takže zvažte, zda další díly stojí za váš čas. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Sympatická ústřední dvojice a zajímavé prostředí alternativní historie, kdy byly Spojené státy rozdělené na nacistický východ a japonský západ. Hutná atmosféra totalitního státu. Má to potenciál udržet si pozornost diváka i v podobě klasického seriálu. Seriál se ovšem navzdory výbornému námětu táhne a na konci zvrhává v nefalšované sci-fi/fantasy, což mě trochu zklamalo. Ta atmosféra alternativní reality se mi líbila víc. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Vizuálem a atmosférou naprosto úchvatné. Člověk jen zírá jak propracované vše je (pohled na nadzvukové dopravní letadlo s hákovým křížem doslova zamrazí). Když se k tomu přidá tajemný aspekt filmů z "jiné reality" je vše na svém místě. Tedy skoro vše. Děj je relativně uloudaný. Deset epizod pryč a "zas tak moc se nestalo". To by jednomu mohlo pokazit náladu. Navíc, první řada je u konce a nemám pocit, že bych dostal všechny odpovědi. Ve slušné společnosti se na otázky odpoví a před koncem se otevřou další (aby se navnadilo na další řadu). Tady mám pocit jako v tom debilním seriálu, kde letadlo spadne na ostrov (který vlastně není ostrov a cestuje... no hnus). Prostě. Chtěl jsem víc odpovědí. Takhle u mě na 5 hvězdiček seriál nemá. Ne s tím co jsem doposud (celá první řada - ne jako někteří místní retardi jen pilot) viděl. 2. řada: wow efekt je sice už pryč, ale co přetrvává je ta preciznost. Tedy alespoň na 90%. Vím že je to těžké, ale nechat Japonce jezdit ruským UAZ-469 (který se vyráběl až od roku 1971) nebo vidět němce v maskáčích vzor 60 ("jehličí"), není to pravé ořechové. Děj se nijak výrazdě kupředu nesune, akcelerace nastává až tak v osdmé epizodě a závěr? Ten je přímo fenomenální... Co je fajn, je že se už ustálily dějové linky a příchází odpovědi... Konečně tedy víme kde se berou ony filmy a že "The Man from the High Castle" opravdu není Adolf Hitler (jak se náruživě po první řadě šuškalo). 3. řada: Díky několik adějovým linkám se děj zdá méně uloudaný, ale i tak se za epizodu nic moc nestane. Je překvapující jak i po dvou řadách stále nepřestává překvapovat vizuál. Pro Američany-patrioty muselo být několik scén dost "drsných" (čistky spojené s "rokem nula" byly opravdu radikální), nicméně jako jedno velké plus beru několik celkem zásadních odpovědí a dějových posunů 4. řada: nemůžu se ubránit pocitu, že došli peníze.Ze začátku se děj neuvěřitelně vleče a ke konci nasadí raketovou rychlost ve snaze vše rychle ukončit. Bohužel to dává dojem až odfláknutě useknutého a celkem hloupého závěru. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý seriál s pomalejším rozjezdem a naprosto luxusní atmosférou. The Man In the High Castle je rozhodně jedním z těch lepších loňských seriálových počinů, jehož kvalita je naprosto bez diskuze. První polovina seriálu je pomalejší, navnazuje do děje, seznamuje se skvěle napsanými a zahranými postavami. A pak se to rozjede a je to ještě větší žrádlo, prostě dílko, které je fakt díl od dílu lepší a zejména poslední dva díly jsou vyložená lahůdka (heil Heidrich). Navíc, už jen ten nápad (koho tněkdy nenapadlo, jak by to vypadalo) si zaslouží hvězdu navíc, obzvlášť když má tak špičkové ztvárnění - už jsem se zmiňoval o té luxusní atmosféře a vizuální stránce celého díla? Phillip K. Dick by měl radost. Přesto jsem byl mírně zklamán a tak zatím nechávám čtyři hvězdy, nicméně na druhou sérii jsem nesmírně zvědavý. Před ní si to asi dám ještě jednou a slibuji, že sii to vychutnám víc, včetně prvních dílů, které by opravdu mohly jen těžko zaujmout - ale nevzdávejte to, ten seriál je fakt klenot (u mě se to zlomilo někdy na konci čtvrtého dílu, pak to jelo). 80%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pilot: Amazon válí a v podobě alternativní reality nám servíruje nesmírně poutavý a lákavý svět, zajímavé postavy a příslib nabušené podívané, která dokáže zaujmout ve všech dějových linkách. Režii se daří budovat tu správnou šedesátkovou atmosféru s fungujícím ponurým vizuálem a štědrou výpravou. Celý pilot pak srší takovými nápady a potenciál, že odklepnout celou řadu byla v tomto případě vlastně povinnost. 80% ()

Galerie (115)

Zajímavosti (23)

  • V této sérii se začala ve velkém objevovat sovětská/ruská vojenská technika. Japonci požívají Gazíky (v jednom detailu v epizodě Sabra, 2018 je dokonce vidět na zeleno natřené logo výrobce). (grovik.net)
  • Joelu de la Fuente, hrajícímu šéfinspektora Kida, byla před natáčením první série též nabídnuta role Obchodního ministra Tagomiho, avšak sám usoudil, že se k němu tato role nehodí a nakonec ztvárnil již zmíněného Takeshiho Kida. (maxmen)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno