Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (250)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Jo, tak takhle by to šlo. Kdy se v bedně naposledy ukázalo cokoliv, co by disponovalo tak dechberoucí dobovou (fiktivní!) atmosférou, hm? Nepamatuji se... možná Mob City. Až na to, že mě naštval ten podivný (bojím se říci nedomyšlený) twist ve finále, tak spokojenost. Dickovi věřim, tvůrcům už míň. Ale až natočej zbytek, určitě u toho budu... ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Nesympatické hlavní postavy, kulisovité prostředí, nepřesvědčivé herecké výkony (s výjimkou Sewella, ten je výborný) a hrozně zdlouhavý, nenapínavý děj...seriál postrádá spád. Ale rozhodně bych chtěl mít práci japonského ministra obchodu. Buď kouká na zlatý přívěšek, rovná tyčky nebo medituje. Pohoda v kanclu:-) ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Vysoce atraktivní námět v povedeném atmosferickém zpracování zejména díky smyslu pro detail (kulisy, kostýmy, CG, atd.). Slabý scénář pln nevyužitého potenciálu a nevyrovnané charaktery však seriál velmi sráží. Obergruppenführer Smith, japonský ministr obchodu a šéf Kempeitai vysoce převyšují zbylé hlavní charaktery a to především mizerné ústřední trio. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Konečne, približne mesiac trvalo, kým som dopozeral tento seriál. Pritom som si myslel, že ho zhltnem za pár dní. Bol to beh na dlhú trať... Spočiatku ma to aj bavilo, hlavne to, ako sa nadstavila atmosféra, počiatočné problémy s okupáciou, odboj, romantika.... No neskôr mi tu začali liezť mnohé veci na nervy, hlavne hlavná hrdinka Alexa Davalos, z ktorej sa z utiahnutej puťky cvičiacej aikido zakrátko stala neohrozená bojovníčka v štýle Ramba. Nepresvedčilo ma to, a čo ma v tomto smere nepresvedčí je na smiech. Bavila jedine linka s Rufusom Sewellom, ale aj jemu som pri konci prestal rozumieť. Posledná séria už bola v podstate len utrpenie, ktorú som si dávkoval po kvapkách. Pritom tak perfektný a originálny námet to bol..... Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Sympatická ústřední dvojice a zajímavé prostředí alternativní historie, kdy byly Spojené státy rozdělené na nacistický východ a japonský západ. Hutná atmosféra totalitního státu. Má to potenciál udržet si pozornost diváka i v podobě klasického seriálu. Seriál se ovšem navzdory výbornému námětu táhne a na konci zvrhává v nefalšované sci-fi/fantasy, což mě trochu zklamalo. Ta atmosféra alternativní reality se mi líbila víc. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (20)

  • V prvej epizóde prehodí spolupracovník esesáka Johna Smitha, že zakázané filmové kotúče zobrazujú alternatívnu realitu tak presvedčivo, že by podobný film „nedokázala nakrútiť ani samotná Fraulein Riefenstahlová.“ Jedná sa odkaz na najslávnejšiu dokumentaristku nacistického Nemecka – Leni Riefenstahlovú. Za svoju kariéru nakrútila niekoľko dokumentov, ktoré oslavovali Adolfa Hitlera a nacistickú stranu. Veľmi pochvalne sa o nej vyjadril aj ríšsky minister propagandy, Joseph Goebbels. (Avathar)
  • Herec Joel de la Fuente, který ztvárnil šéfinspektora Kida, si po skončení natáčení odnesl na památku Kidovy ikonické kulaté brýle a od kostymérů dostal ještě darem oblek své seriálové postavy. (pusheen)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama