Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (251)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to je síla, retro seriál, který se vrací k minulosti, jež se nikdy nestala. Skvělý námět i scénář, výborné herecké výkony a vše dohromady spojuje vynikající hudba, nemohl jsem se od první řady odtrhnout. Tvůrci navíc obsadili do jedné z rolí mého oblíbeného záporáka z béčkových akčních filmů Cary-Hiroyuki Tagawu, čímž si u mě mohutně šplhli a odpustil jsem jim některé podivnosti, které mě na seriálu zarazily. Jako příklad uvedu zvláštní vývoj v technice, zatímco letadla a automobily prošly od konce války zlepšením, ručních zbraní se to netýká, stále se používají Walthery 38 a Erma-Werke MP40. I přes drobné nedostatky a podivný závěr první řady nemůžu udělit méně než 5* a těším se na pokračování. // Po shlédnutí závěrečné sezóny přidávám tento dodatek, protože mě čtvrtá řada poněkud zklamala a hlavně její finále bylo ze strany tvůrců seriálu velmi chabé. Je to škoda, jinak byl tento počin pro mě jako dělaný. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No-pilot mě na prdel zrovna neposadil, ale jistý potenciál to má, tak třeba se to časem rozjede. Zatím za 3 ....EDIT: Po cca dvou letech jsem se k tomu z dlouhé chvíle vrátil a musím říct, že když se člověk přehoupne přes jalový pilot, čeká ho velmi komplexní, inteligentní a příjemně nečernobílý dramatický seriál ze kterého se v průběhu dvou sérií (zatím) stává až kulervoucí záležitost. P.K.Dickův základ je totiž tak promyšlený, uvěřitelný a funkční, že divák není vyrušován donebevolajícími nelogičnostmi jako např v případě The Handmaid's Tale M. Atwoodové, která evidentně není schopna vytvořit soudržná a uvěřitelná pravidla a struktury daného fiktivního světa. ()

Reklama

Jigy 

všechny recenze uživatele

V polovině první série mohu říct, že tento seriál rozhodně nepostrádá atmosféru a především nápad. Svět dvou rozdílných totalit nemůže být vykreslen lépe. Na jedné straně stále expandující nacistická moc a na straně druhé tradiční japonské císařství, které ve svém úspěchu zakrnělo. Co je však spojuje jsou nejen Norinberské zákony, ale především neustálá kontrola, terorizace a útlak společnosti. Význam filmů mi stále trochu uniká, ale věřím, že velmi brzo mi autoři přiblíží v čem spočívá jejich tajemství. Už se nemohu dočkat. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Alternativní historie podle PK Dicka? Možná. Z knihy si autoři seriálu berou několik postav a především svět, který není v knize nijak výrazně rozpracován. Velkou výhodu má Man in the High Castle v obsazení, které je v podstatě na všech důležitých postavách perfektní (vyniká především Rufus Sewel). První dvě sezony jsou pro mě velice zajímavé a bavili mě. Směr postav byl smysluplný, svět rozpracovaný, viděli jsme i jiná zákoutí než San Francisco a New York. Bohužel ve třetí sezoně přichází zlom, kdy seriál začíná příliš pracovat s paralelními světy a přechází na scifi složku víc, než by se mi zdálo. Osobně vnímám třetí sezonu jako zatím nejhorší, přestože v ní viditelně byl kladen důraz na rozmáchlost a budování pole pro další sezonu. A to je možná to, seriál pro mě ztratil kouzlo, které měl, díky vývoji, který se tvůrcům líbí. Dramaticky je totiž vše perfektní, herci výborní, bohužel příběh u některých postav ztrácí smysl a je jen prázdnou formou naděje (Juliana, Frank, Ed, Bob), u jiných zase až příliš krade seriál pro sebe (Smith s manželkou nemají konkurenci, za nimi dvojice Tagomi a Kido). Navíc je třetí sezona výrazně nevyvážená (první díly vůči prostředním, odstřihnutí Hoovera,...). Bohužel i cliffhangery se seriálu příliš nedaří a uvidíme, zda 4 sezona ukáže, že směr mají tvůrci dobře rozmyšlený nebo jen chtěli jít jiným směrem, než by divák čekal. ()

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Od 1. sezony TD v "telce" nebylo nic lepšího a napínavějšího... Svělá adaptace podpořená výbornými herci - Sewell, Hiroyuki "Shang Tsung" Tagawa a Joel de la Fuente. Ne že by ústřední duo (vlastně spíš trio Juliana - Joe - Frank) nebylo fajn, ale daleko zajímavější bylo sledovat, jak se se svými povinnostmi vypořádají brilantně napsané a zcela nečernobílé postavy. Aneb můžete fandit někomu, kdo posílá nevinné do plynu? Je tu několik opravdu silných momentů, která vám ukážou lidskou stránku "monster". Menší varování - je to míň sci-fi mystery a víc meditace o smyslu "vyššího dobra" než by se mohlo zdát. Seriál ale perfekně ukazuje Dickovu schopnost chirurgicky přesně pitvat nadčasová témata, která jsou právě ted o to aktuálnější. Kéž se vždy najde pár správných chlapů (a dam), kteří najdou odvahu... ()

Galerie (115)

Zajímavosti (21)

  • Čtvrtá série je založena na nedokončeném pokračování původní knižní předlohy Philipa K. Dicka. (maxmen)
  • V prvej epizóde prehodí spolupracovník esesáka Johna Smitha, že zakázané filmové kotúče zobrazujú alternatívnu realitu tak presvedčivo, že by podobný film „nedokázala nakrútiť ani samotná Fraulein Riefenstahlová.“ Jedná sa odkaz na najslávnejšiu dokumentaristku nacistického Nemecka – Leni Riefenstahlovú. Za svoju kariéru nakrútila niekoľko dokumentov, ktoré oslavovali Adolfa Hitlera a nacistickú stranu. Veľmi pochvalne sa o nej vyjadril aj ríšsky minister propagandy, Joseph Goebbels. (Avathar)
  • V epizodě vidíme sovětský tank T-72, vydávaný za německý. (grovik.net)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama