Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer 1
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (251)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

2,5* ~~~ Nápad dobrý, jeho rozpracování ale nanicovaté. Klasicky seriálově se tu protahuje děj a vycpává vatou ve formě zbytečných postav a jejich osudů, přičemž většina toho zajímavého je upozaděna a ignoruje se. Klasický závěr série otevírající více otázek než odpovědí, nesmyslné chování některých postav a asi tak o šedesát let starší alternativní verze Hira z Heroes. Popravdě moc nevím, jestli se případného pokračování budu jako divák účastnit. Viděl jsem, zkonzumoval jsem, ale že bych to zgustnul s chutí, to zas ne. A rozhodně tomu nepřidávala sice vizuálně zajímavá, ale neskutečně ukníkaná nevýrazná mdlá znělka u každého dílu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov histórie, druhej svetovej vojny a alternatívnej reality je tento kúsok ako stvorený. Píše sa rok 1962 a všetci dávno mŕtvi nacisti sú tu živí a dokonca vládnu svetu spolu s Japoncami. Seriál sa veľmi dobre a rýchlo pozerá. Tvorcovia stavili na vcelku vyvážené epizódy, ktoré sa takmer zakaždým končia niečím nečakaným, napínavým, a tak sa divák nedokáže dočkať ďalšieho dielu. Herecky tu jasne kraľuje Rufus Sewell, ktorému by len málokto neveril, že nebol v minulom živote náckom. V každom zábere, v ktorom sa objaví, patrí celá scéna jemu. Prvá séria bola mimoriadne presvedčivá s nádychom mysteriózna a keďže mnoho ostalo nevysvetleného, je tu priestor pre ďalšie sľubné série. Druhá pokračuje v nastolenom tempe, žiaľ jej záver a nástup tretej série už nie je to pravé orechové. ()

Reklama

Avathar 

všechny recenze uživatele

Dickov román mi zase až tak nesadol, hoci je pravda, že som ho čítal už strašne dávno. Oproti tejto adaptácii mi román prišiel taký viac zádumčivejší a enigmatickejší, kedy sa tam často akoby vlastne „nič nedialo.“ Celkom teda rozumiem, že sa seriálu muselo trochu pridať na akcii a dynamike. Pilot zaujal. Je atmosférický, zápletky dobre rozohrané, zmeny oproti knihe tu samozrejme sú a nie je ich málo (podľa toho, čo si pamätám), ale to mi nejak zvlášť neprekáža. Uvidíme, čo tvorcovia ponúknu ďalej, tá téma má sama o sebe veľký potenciál. Sledovať! ()

r_t_fish 

všechny recenze uživatele

Krásná výprava a několik charismatických postav (Alexa Davalos, Rufus Sewell). Natočené je to řemeslně výborně, jen občas trochu zkratkovitě a také děj hodně volně skáče napříč lokacemi, takže chvílema divák dumá, kde se zrovna nachází. S předlohou seriál pracuje dost volně a typické Dickovy zvraty scénář dost "znormalizoval", nejen v tom mohla adaptace mnohem víc tlačit na pilu. Za vidění určitě stojí, ale bravury současné quality TV produkce nedosahuje. Do druhé série doufejme ve stejně precizní vizuální stránku a posedlost detaily, ale dotaženější vyprávění. *** (Ad synopse od geklon - "začne šířit video"? V roce 1962? To by některým postavám zjednodušilo práci:) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 1962, křehké příměří mezi Tisíciletou nacistickou říší a Imperiálním Japonskem se začíná hroutit. Námět je parádní, o tom žádná. Z knihy Philipa K. Dicka si seriál zase tolik nevzal, ale i to málo by mělo stačit na zajímavý děj a pohodové dvě série. Bohužel scenáristům to nevydrželo ani na jednu. Příběh se táhne, většinu času přešlapuje na místě a přes množství postav je málokdo opravdu zajímavý. U sledování mě držela jen impozantní výprava s perfektní dobovou atmosférou a pochopitelně chytlavě vymyšlený svět paralelní minulosti. Druhá série dojem trochu vylepšila, ovšem základního neduhu se Muž z vysokého zámku nezbavil. Scénář je pořád zdaleka největší, respektive téměř jediná slabina. Zmíním ještě geniální znělku. Díky magii s hlasem a přízvukem se zdá že jde o němčinu, případně o anglický text oslavující Říši, ovšem skutečnost je úplně (tedy alespoň trochu) jiná. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (20)

  • Postavy to síce nikdy nahlas nevyslovia, ale séria zakázaných filmových kotúčov, ktoré zobrazujú víťazstvo Spojencov v Druhej svetovej vojne, sa volajú „The Grasshopper Lies Heavy“, v preklade: „Kobylka zaľahla sťažka“, čo je odkaz na biblickú knihu Kazateľ. (Avathar)
  • Herec Joel de la Fuente, který ztvárnil šéfinspektora Kida, si po skončení natáčení odnesl na památku Kidovy ikonické kulaté brýle a od kostymérů dostal ještě darem oblek své seriálové postavy. (pusheen)
  • V 6. epizodě 1. série "Three Monkeys" zazní zhruba v polovině stopáže na pozadí děje z Dvořákovy opery "Rusalka" česky árie "Měsíčku na nebi hlubokém..." (ydenbroy)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama