Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roy by byl takřka dokonalým zločincem, kdyby ho nesužovala jedna fobie za druhou. Se svým chráněncem Frankem jsou na dosah největšího kšeftu své kariéry. Jeho psychiatr ale náhle odjede a Roy je nucen najít si jiného, toho mu doporučí Frank. V rámci psychoterapie objeví, že Roy má z jednoho nevydařeného vztahu 14letou dceru. Angela mu vtrhne do života s vervou sobě vlastní. Brzy odhalí, čím se její otec ve skutečnosti živí, a rozhodne se do jejich velké akce zapojit. I díky její pomoci Roy s Frankem podvod dokončí úspěšně a oberou jakéhosi Jacka o velké peníze. Při akci je Roy zraněn a probírá se až v nemocnici. Je vyslýchán policií, proto se rozhodne, že pro jistotu své dceři svěří heslo k bezpečnostní schránce, kde jsou všechny jeho úspory. Policie se ale nevrací a schránku najde Roy vybranou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Bude některý divák tak laskav a vysvětlí mi prosím závěrečnou pointu?:) Protože v té smršti scén, informací, vyjasnění a rozluštění jsem se poněkud ztrácela:) Jinak, Nicolas Cage parádní, stejně jako Sam Rockwell, ale Alison Lohman naprosto fenomenální:) Vypadá to, že hrát osobu o deset let mladší, nedělá Alison žádný problém:) Po Bílém oleandru opět ztvárnila postavu teenagerky a opět tak učinila zcela přirozeně, že byste si ani nepomysleli, že je ve skutečnosti starší. Příběh se odvíjí velmi slibně, napínavě, ale takový závěr jsem opravdu nečekala:) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Námet a scenár tohto filmu je tak priemerný, že by z neho nadpriemerný film nedokázal urobiť ani Christopher Nolan a v minulosti ani Hitchcock. Vlastne je dobre, že ho natočil Scott, pretože scenáru kvality filmu aj zodpovedajú. Mohlo to dopadnúť omnoho horšie, predstavte si, že by si sa takejto tuctovej látky ujal Brett Ratner. Scott síce netočí žiaden autorský film, cítiť, že tu iba hovorí kameramanovi, aby išiel tu ďalej, tu bližšie a nech je už konečne pauza na obed. Cage je tu ešte vo forme, v dobe vzniku filmu jeho výkony ale neboli ešte predmetom vtipných diskusií. Tak som si odškrtol ďalšiu chýbajúcu kolonku v Scottovej filmografii a to je pre mňa asi tá najväčšia hodnota tohto filmu. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Švindlíři těží z několika originálních nápadů, Nicolase Cagea a především ze skvěle uvolněné atmosféry. Ta bohužel padne "překvapivou" pointou, která je sice nečekaná, ale rozhodně není toužená divákem. Naopak se jedná o jeden z těch případů, kdy by divák film nejraději vrátil a doufá, že by to pak celé skončilo jinak. Je to škoda, protože nebýt toho hloupého konce, bylo by mé hodnocení bezesporu o hvězdičku vyšší... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je opět dokladem toho, že rutinér formátu R.S. může natočit cokoli a natočí to dobře, ba víc než dobře... A jasně, že tahle taškařice nepatří mezi vrcholy páně režisérovy tvorby. Ale proč taky? Je to jen taková lehce ujetá hořká komedie o tom, že i velký švindlíř je bezbranný vůči velkému švindlu, navíc, když sám si naběhne na ty věci >citové< ... :-) Cage je (zvláště v úvodu filmu) prostě skvělý, v roli >neurotického multifobika< Roye působí, jako by se pro tuhle postavu snad přímo narodil. Filmu po řemeslné stránce lze těžko něco vytknout, scénář je výborný a děj má spád, při němž se opravdu nenudíte. Navíc ten absurdní konec mi připadl velmi vydařený, protože i přes celý předchozí děj má svou logiku a navíc je opravdu naprosto nečekaný... Zábavné, napínavé a s originální pointou... Tři a půl hvězdičky za film, za nerváka Cage pak bez debat zaokrouhleno nahoru... Raz dva tři... :-))) - - - P.S. A buďme prosím všichni rádi, že tuhle ptákovinu natočil právě >nekomediální< Scott! Právě proto je tenhle film tak bizarní, až je vlastně skvělý... - - - P.S. (17.3.2012) Když tady tak s odstupem čtu některé ty bláboly v komentářích, žasnu. To tu někteří mudrlanti opravdu nepochopili pointu? Nebo holt musí mít všechno polopatičce? ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Scott mě čím dál víc překvapuje. Zatímco jeho ceněné legendy mi nějak nemohou pořádně přirůst k srdci, odbočky do zdánlivě cizích žánrů mi sedí parádně. O Švindlířích to platí o to víc, o co nemám rád žánr podvodných komedií. Scott totiž mnohá klišé o posledních akcích a nenadálých rodinných vazbách převrátil naruby a navíc překvapivě funkčně posadil do role totálního neurotika Nicolase Cage, který překvapuje snad už všechny své odpůrce. Byl jsem napjatý při scéně letištní akce, hlavním postavám jsem bezmezně fandil. Líbilo se mi takřka všechno - až na finální zvrat, který by mohl hodně škodit při dalším zhlédnutí. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Okrem amerického štátu Kalifornia sa natáčalo aj vo Vojenskom múzeu v Rokycanoch. (MikaelSVK)
  • Film je natočený na motívy novely Matchstick Men od amerického spisovateľa Erica Garcii. (MikaelSVK)

Související novinky

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Reklama

Reklama