Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roy by byl takřka dokonalým zločincem, kdyby ho nesužovala jedna fobie za druhou. Se svým chráněncem Frankem jsou na dosah největšího kšeftu své kariéry. Jeho psychiatr ale náhle odjede a Roy je nucen najít si jiného, toho mu doporučí Frank. V rámci psychoterapie objeví, že Roy má z jednoho nevydařeného vztahu 14letou dceru. Angela mu vtrhne do života s vervou sobě vlastní. Brzy odhalí, čím se její otec ve skutečnosti živí, a rozhodne se do jejich velké akce zapojit. I díky její pomoci Roy s Frankem podvod dokončí úspěšně a oberou jakéhosi Jacka o velké peníze. Při akci je Roy zraněn a probírá se až v nemocnici. Je vyslýchán policií, proto se rozhodne, že pro jistotu své dceři svěří heslo k bezpečnostní schránce, kde jsou všechny jeho úspory. Policie se ale nevrací a schránku najde Roy vybranou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Hans Zimmer: 1. Good Life ,2. Flim Flam ,3. Ichi-Ni-San ,4. Matchstick Men ,5. Weird Is Good ,6. Lonely Bull ,7. Ticks & Twitches ,8. I Have a Daughter? ,9. Swedish Rhapsody ,10. Keep the Change ,11. Nosy Parker ,12. Leaning on a Lamp Post ,13. Pool Lights ,14. Pygmies! ,15. Charmaine ,16. Roy's Rules ,17. Carpeteria ,18. Shame on You ,19. Tuna Fish and Cigarettes ,20. No More Pills ,21. Tijuana Taxi ,22. The Banker's Waltz , ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Aj majster občas šlapne do... Ach, a tu je dôkaz, aj keď by sa samozrejme našlo niekoľko vhodnejších "kandidátov". Chápem, že Ridley Scott chcel už po tých rokoch natočiť niečo úplne odľahčené, ale treba uznať, že mu to naplno vyšlo až pri Dobrom ročníku. Podvodníci ale ani zďaleka nie sú tým, čím mohli byť. Na komédiu je totiž film takmer nevtipný a vďaka tomu je mnohokrát nudný. Často sa mi film javil ako mimoriadne zdĺhavý a teda vôbec neviem, ako by to dopadlo, keby Ridley neobsadil môjho obľúbenca Nicolasa Cagea. Najmä vďaka nemu a celkovo vďaka príjemnému sa stáva film znesiteľným a občas, ale skutočne len občas zaujímavým. Nedá sa povedať, že je to strata času, to určite nie, jednoducho je to film ideálny ne jedno pozretie. Mne bezprostredne po zhliadnutí z hlavy vyšumel a dnes si už len veľmi matne spomínam na ten, mnohými spomínaný, prekvapivý záver. Čo už... ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tématicky poměrně neobvyklý Ridley Scott s filmem, který si doslova stojí za svým českým názvem. Podle hodnocení jsem moc nečekal, ale dostal jsem, kdyby už nic, Nicolase Cage v nejzábávnější formě jakou pamatuju. Jeho impotentní hraní alá zamračený čelo se nekoná ani náhodou, takže já jsem dostal možnost se parádně vysmát zlozvykům a neřestem jeho zdejší postavy. Příběh je dotažený do konce, navíc jsem ani finální zvrat neodhadl, takže jo, za mě určitě spokojenost a podivení se nad zdejším hodnocením. Allison Lohman sekunduje více než zdatně, Rockwell svůj standard. 75% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale nuda, nuda, nudaa. Obligátní "čekala jsem víc" ani nemusím zdůrazňovat. Vynikající Nicolas zahrál agorafobika Roye sice velmi dobře, to ano, ale on sám nemůže utáhnout celý film. Takže jsem se přistihla, že občas přestanu sledovat obrazovku a myslím na to, na co všechno v pondělí nesmím zapomenout. No a když se opět vrátím do reality, tak zjistím, že jsem o nic nepřišla. Letargii jemně rozčísla až jeho dcera, která se svou pubertální divokostí udržela mou pozornost u filmu až do konce. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Keď už má pršať, tak nech radšej leje. Toto že režíroval Ridley Scott? Jediné, čo u mňa film zachraňuje od odpadu sú pekné a vydarené kamerové filtre natoľko typické pre režisérovu tvorbu a hudba. Inak je to film uškriekaný, blbý, neskutočne nevtipný a nijak oslnivo zahratý s veľmi slabým námetom a rozuzlením. Veľmi nadhodnotený film a režisérovo najhoršie dielo.25% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Okrem amerického štátu Kalifornia sa natáčalo aj vo Vojenskom múzeu v Rokycanoch. (MikaelSVK)
  • Alison Lohman ztvárnila 14letou "puberťačku", přestože ji bylo v době natáčení bylo již 23 let. Na tuto skutečnost se objevuje narážka na konci filmu, kdy představitelka řekla větu, že už plnoletá je - v USA dosáhne člověk plnoletosti ve věku 21 let. (Spiker01)
  • Film je natočený na motívy novely Matchstick Men od amerického spisovateľa Erica Garcii. (MikaelSVK)

Související novinky

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Reklama

Reklama