Reklama

Reklama

Labyrint - Série 1

(série)
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, 2015, 6 h 46 min (Minutáž: 58 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Pavel Batěk, Zuzana Kajnarová, Anna Kameníková, Michal Dlouhý (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Recenze (56)

waska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch lepších seriálů České tvorby, Strach je v kurzu a i seriály s více díly mu jdou, i když je třeba říci, že v mnoha chvílích to bylo dost roztahané, možná by stačilo dílů 5. Konec mě trochu zklamal, čekal něco více oduševnělého. Ale herecky není co vytknout, zajímavé postavy, Langmajer a Majer jsou perfektní. Kanócz mě ze začátku strašně otravovala, ale postupem času jsem ji vzal na milost. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Česká televize se zase jednou vytáhla. Sedmidílný zmatek, na který jsem zhruba od poloviny koukal, protože mi přišel tak blbý, až jsem se u něj docela bavil. Jiří Strach sice dokáže řemeslně slušně natočit skoro cokoliv, ale když je scénář podobně mimo, tak už se těžko něco zachraňuje. I herci se docela snažili, v čele s jako obvykle přesným Stanislavem Majerem. Mohl bych tu vypisovat desítky logických lapsů, které mě u vážně míněné kriminálky vytáčejí. Ale když už jsem to bral jako špatnou parodii, bylo dokoukání seriálu lehčí. :-/ ()

Reklama

s.e.p.p 

všechny recenze uživatele

Námět je super, Boschovy malby by mohly sloužit jako bezedná studnice nápadů pro mysteriózní žánr. V podání pánů Hudského a Stracha se ale tahle premisa mění v noční můru. Scénář je přehnaně komplikovaný a rozbíhá se do zbytečného množství linek, což se pak projevuje v násilném lepení a vsouvání scén do míst, kde naprosto nemají co dělat. I když se všechny nitky nakonec spojují v jednom konci, ta cesta k němu je strašně kostrbatá, nelogická a nevěrohodná. Strach to navíc režijně těžce nezvládá, má nulový smysl pro atmosféru, napětí či jakoukoliv gradaci. To jakým způsobem používá hudbu, kameru nebo vede herce, kteří jsou většinou jinak velmi schopní, je nepochopitelné, a dělá to z Labyrintu téměř nekoukatelnou frašku. První sérii jsem se sebezapřením zvládl, druhou už nedám. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ACHTUNG - SPOILERS! Občas to vypadá, jako kdyby těch sedm dílů vypadlo z delšího seriálu (dva hlavní detektivové se jen špičkují, zajímalo by mne i to, jak si povede Kotek a dcera), Brzobohatého hudba sice slouží žánru, ale přijde mi taková strojová, bez duše a cca v pátém díle už se člověk ve všech těch jménech a vražedných situacích ztrácel, i když Jana Štěpánková si snad svou první zápornou roli vystřihla dobře. ;-) Připadá mi, že Petr Hudský napsal něco mezi Santiniho jazykem a Vašíčkem, ale není ani pořádně filozofický, ani záhadný. Hlavně se ale bojím, Jirko, aby tě diváci nebrali jen jako režiséra (nejsem si jist, nakolik vnímají výjimky Operace Silver, A, Brainstorm nebo Osmy), mysteriózna a pohádek. 70%. ()

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(1) Dost nadsazeno nad českou realitu (smíchán Temný případ, severské krimi, Šifra...), které se spíše blíží ti dva příslušníci místního oddělení, kteří moc nepátrají po zmizelé, protože to je standardní postup. (2-3) Pokud nelpím na realitě, tak: zahrané slušně a Jiří Langmajer i Zuzana Kanócz výborní, hooodně rozvětvená zápletka, kamera je výborná. Zvuk a hudba vynikající /mimo klišé: Carmina Burana.../. (4-5) Chvílemi docela temné a napínavé jako kšandy. Každým dílem zamotanější, ale stále drží směr - velké překvapení u české série! (6) Slabší úkrok stranou, s brutálním zakončením. (7) retrospektivní začátek, jako skvělá přesmyčka k vyvrcholení série. Klobouk dolů, pane Strachu. PS. konec mírně rozplizlý. ()

Galerie (224)

Zajímavosti (23)

  • Natáčelo se v těchto lokalitách: Doubravník, Brno, Dolní Kounice, železniční tunel Olomoučany, Skalice, park Lužánky, hrad Boskovice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama