Reklama

Reklama

Dárek

  • Česko Křivdy z minulosti (více)
Trailer 1

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) jsou mladý manželský pár, jehož život se odehrává přesně podle představ a plánů. A to až do dne, kdy náhodně potkají Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávného známého ze střední školy. Od té chvíle se jejich budoucnost začíná pomalu ale jistě rozjíždět po děsivém a šíleném tobogánu. Po několika dalších náhodných setkáních a nečekaných návštěvách Simon a Robin začínají být z Gordova chování a slov znepokojení. A navíc se začnou objevovat záhadné dary, díky nimž se odkrývají podivná tajemství z minulosti. A Robyn se tak nejen dozvídá znepokojující pravdu o tom, co se odehrálo před dvaceti lety mezi Simonem a Gordem, ale především stojí před nečekanými otázkami. Jak dobře opravdu známe nám nejbližší lidi? Je dávná minulost navždy už jen minulostí? (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (486)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Snaživé řemeslo režijně zcela nezkušeného Edgertona, ale bez čehokoliv, co by opravdu tento film něčím vyšvihlo do první ligy. Postavy se ne vždy chovají zcela inteligentně, dialogy šustí papírem, zvraty nejsou až tak nepředvídatelné a hlavně nakonec ani nijak zajímavě vytvořené, atmosféru (při scénách "něco se stane/bude dít!") se snaží film budovat pomocí samoúčelné agresivní hudby, Jason Bateman je od počátku hrozně nechutný a měl by raději zůstat jen u těch komedií. Jiné emoce mu totiž moc nejdou. Po tom větším vychvalování jsem čekal něco mnohem víc sofistikovaného a hlavně i režijně lépe ukočírovaného. 6/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Najdete ho ve skříni, neúnavně hryže a neplatí na něj naftalín. Ano, je to kostlivec.. Nad průměr podobně laděných thrillerů vyzdvihuje Edgertonovu prvotinu práce s postavami a jejich nejednoznačností, na druhou stranu některé momenty působily zbytečně lacině a místy až parodicky (viz. úplně poslední záběr ala „pouliční uzdravení“ Verbala Kinta). Překvapil Jason Bateman, který aniž by nějak výrazně měnil herecký rejstřík, zvládá polohu sympatického kamaráda i bezpáteřního hajzla. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Celou stopáž jsem čekal, že se tvůrci vytasí nějakým nádherným zvratem a šikanovaný začne postupně odřezávat končetiny šikanátorům a ono hovno. Vcelku trapná věc s neobyčejně lehce prokouknutelnou zápletkou. V momentě, kdy sebou ta šeredná kráva pleskla o zem mi bylo jasné, že zrzounova pomsta bude spočívat pouze v tom, že s pomocí jejího těla vysoustruží malého zrzounka. Ve finále tedy žádný "WOW" efekt neexistuje. A tento snímek bez "WOW" efektu je jako sex se ženou bez ženy. Dvakrát jsem se během stopáže lekl. Jen mám trošku podezření, že to bylo zapříčiněno výhradně kvalitními sluchátky. Velké zklamání. Dle zdejších chvalozpěvů jsem o čekával lepší divácký zážitek. Předvídatelné, nezajímavé, nudné. Slabé 2 * dávám asi jen zásluhou příjemného vánočního klidu. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Mohl by to být klasický thriller o mladém páru, do jehož života se začne vměšovat úchyl. Ale není. Gordy není maniak s brokovnicí nebo sekerou, Robin je na "ženu v domácnosti" ta trochu nesmělá a introvertní a Simon je sice úspěšný manažer, ale film krásným způsobem pomalu odkrývá hnusnou povahu, která mu pomohla toho úspěchu dosáhnout. Film nastíní několik obecně srozumitelných témat. Že člověk, který byl na střední škole šikanující kretén, se skoro nikdy nezmění, protože už to má v povaze. Že některá manželství dostanou povážlivé trhliny, když někdo dlouho potlačuje to, co je pro něj přirozené. A taky pravděpodobně připomene něco přímo vám jako divákovi. Totiž že jednomu hajzlovi jste schopní fandit proti jinému hajzlovi jenom proto, že tomu druhému byste nejradši uštědřili kopanec do rozkroku. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jauvajs. Tenhle dárek mě docela solidně majznul po čumáku. Normálně si na psychopaťárny podobnýho kalibru až tak úplně moc nepotrpím, ale čas od času se vyplatí udělat výjimku. Parádně zinscenovaný a zahraný minimalistický thriller který mě dostal především svým zpracováním a vychcanou hrou na dvě strany. Na jednu stranu rozehrává psychologickou hru kočky s myší, na stranu druhou se divák musí pořád zamýšlet jestli to celé není ve skutečnosti úplně jinak. V tomhle ohledu bravo. Podobných snímků který si umí takhle pohrát z nebohým filmovým konzumentem se v poslední době moc netočí. Jenom snad některý ty místy až hororový prvky a pár primitivních bafaček si mohli odpustit. K danému pojetí filmu a jeho celkovému vyznění to moc nepasuje. No a po pravdě ani ten šokující a nepředvídatelný konec zase až tak šokující a nepředvídatelný není, ale i tak mě to slušně rozstřelilo a jako tip na zneklidňující zážitek to můžu rozhodně doporučit.85% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Približne v 19. minúte pri scéne v kuchyni si môžete všimnúť, že hlavná postava drží hubičku na umývanie riadu pri každom strihu inak. (Johnny.ARN)
  • Manželé nemohou přijít na to, jak Gordo (Joel Edgerton) znal jejich adresu. Gordo to v první scéně skutečně slyší u prodavače, který domlouvá doručení. (veronikajel)

Reklama

Reklama