Reklama

Reklama

Ohnivý kuře

(seriál)
  • Česko Opilý kuře (neoficiální název) (více)
Česko, (2016–2018), 190 h 3 min (Minutáž: 15–63 min)

Hrají:

Jakub Prachař, Jan Dolanský, Kristýna Leichtová, Petr Štěpánek, Josef Polášek, Simona Babčáková, Michal Suchánek, Lenka Krobotová, Linda Rybová (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Ohnivý kuře je seriál z gastronomického prostředí. Dvojice kamarádů – kuchaři Mike (Jakub Prachař) a Burák (Jan Dolanský) – se vydává do městečka Janovy Lázně, aby tu provozovala zděděnou hospodu. Táhne s sebou zátěž pobytu ve vězení a nařízený dohled probačního pracovníka. Na místě zjistí, že strýcova hospoda je ruina, v níž se rozhodně nedá vařit ani točit pivo. Navíc je tu hned přivítá konkurence. Nóbl hotel Grand, který chce pro sebe a svého syna získat snacha majitele, lidová hospoda U Slepičků, již vede praktická Manka s nepraktickým bratrem, a večerka asijského obchodníka a jeho krásné dcery. Zavedenou klientelu už má i cukrárna paličaté Kláry a její kamarádky. Aby Mike s Burákem mohli otevřít svou vlastní restauraci, musí nejdřív vydělat peníze. Jenže oni se kvůli své naivitě a neopatrnosti dostávají spíš do dluhů. V tu chvíli poznají, komu mohou věřit a kdo je pro ně skutečný nepřítel. (TV Prima)

(více)

Recenze (168)

dragon94 

všechny recenze uživatele

Ohnivé kuře 1 (88 dílů) bylo super. Výborní herci, kvalitní zpracování, velmi dobrý scénář s dost dějovými linkami. Ohnivé kuře 2 (116 dílů) však šlo po několika dílech hodně dolů. Neustálé natahovaní čím dál tím víc stupidních dějových linek (některé neustálé točení v kruhu a žádný dějový posun trvalo více jak 4 měsíce a možná i více), mě přinutilo seriál přestat sledovat někdy 3-4 měsíce před jeho koncem. Pustil jsem si, až poslední dvě epizody, abych se podíval na to co mi říkal kamarád, který to sleduje, a sice že děj absolutně negradoval a vůbec nic nenasvědčovalo tomu, že by to už mělo skončit. Co se posledního dílu týče tak vypadá jako každý jiný průměrný díl a uzavírat se to začne asi až v posledních 15 minutách. A samozřejmě i v něm jsem se dočkal neustále stejných řečí jaké postavy měly celý seriál. Jak kdyby se seriál zasekl v časové smičce a postavy neudělali vůbec ale vůbec žádný posun. Do toho se začali všichni chovat jak totální idioti. Třeba Veruna co za boha nechtěla rozdělit výhru mezi spoluhráče ze soutěže a tvářila se jak poslední spravedlivá (Tahle linka vydržela, až do předposledního dílu :D). A vůbec to nejstupidnější je finále. To jak to dopadlo s Robim a Rorejsem je jeden z největších výsměchů fanouškům seriálu. Rozhřešení mezi Klárou a Mikem taktéž možná ještě více... Dobře i ta svatba byla úplně debilní... No vlastně všechno bylo... První Ohnivé kuře bylo tak za 4* do druhé zezačátku šlo, ale pak to šlo tak neuvěřitelně dolů, že je to na odpad. Celkově hodnotím 3* ()

mstychov 

všechny recenze uživatele

Ja ten serial zkratka ,,zeru". Skvele herecke obsazeni, je to hoooodne vtipny, plny skvelych receptu a nadupany pribehama. Nerikam, ze nektere sceny nejsou prehnane, zvelicene......Nekdy se az moc snazi zaujmout divaka, takze je to misty trapny....ALE ten vtip a napad celkove vse zachranil....Ja osobne se tesim na kazdy dalsi dil. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Nevím, kam to povede s dalšími díly, představa osmdesáti je přeci jen poněkud děsivá, zatím každopádně těžká, sem tam v dobrém úsměvná, pohodovka, ideální na relax po celodenní dřině. Uznávám, že u většiny zúčastněných to nevypadá, že by někdy slyšeli o něčem jako je herectví, na děvčata se tu ale rozhodně moc pěkně kouká. Dobře vypadající jídla nejsou díky cukrářce a servírce z Grandu to jediné, nad čím při sledování slintám. Baví mě postava Rybové a její neustálé nucení vegetariánských jídel masožravcům, připomíná mi moje zaujetí pro zdravou výživu a jak to kdekoho prudí. Nejlepší díly prozatím úvod, e3 (No né, to je opravdu Balut!), e5 (Ano, šéfe parody), těším se na další. Edit... cca po deseti dílech seriál už ždíme z ničeho, končím sledování a stahuju hvězdu. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koncept okopčený od kdečeho - mix Bobulí, Čtvrté hvězdy i Comebacku. Proč to sakra není sitcom, ale to by se musel komplet přepsat scénář, bo aktuálně je to maximálně úsměvné, ale nikoliv vtipné, což je na komediální seriál málo. EDIT: Po 4 dílech tomu dávám šanci. Nakonec je z toho vztahový seriál, ale vtipu teda ubylo, přesto jako oddychovku lze doporučit. ()

Egress 

všechny recenze uživatele

Ohnivé kuře je ukázka tvůrčí impotence. Parta scénáristů pracovala ve stylu kočičky a pejska, kterak dělali dort. V urputné snaze nenudit, tohle arcidílo totálně přeplácali neuvěřitelnými zápletkami, že i latino tvůrci mýdlových oper blednou závistí. Sledovat tenhle nelogický blábol je ryzí martýrium, proti kterému je extrakce zubu moudrosti, kterou jsem nedávno absolvoval, procházka růžovým sadem.. ()

Galerie (3 841)

Zajímavosti (34)

  • Za celé období natáčení bylo spotřebováno 1 272 000 kusů papírů A4 = 2 544 balíků papírů = 6 360kg papíru. Toto množství papíru by zakrylo plochu 79 067 metrů čtverečních (téměř 8 hektarů plochy). (TheSlezy)
  • Jeden díl/scénář se skládal z cca 43 obrazů (průměrně 110 stránek textu = 11 700 slov). (TheSlezy)

Reklama

Reklama