Reklama

Reklama

Ohnivý kuře

(seriál)
  • Česko Opilý kuře (neoficiální název) (více)
Česko, (2016–2018), 190 h 3 min (Minutáž: 15–63 min)

Hrají:

Jakub Prachař, Jan Dolanský, Kristýna Leichtová, Petr Štěpánek, Josef Polášek, Simona Babčáková, Michal Suchánek, Lenka Krobotová, Linda Rybová (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Ohnivý kuře je seriál z gastronomického prostředí. Dvojice kamarádů – kuchaři Mike (Jakub Prachař) a Burák (Jan Dolanský) – se vydává do městečka Janovy Lázně, aby tu provozovala zděděnou hospodu. Táhne s sebou zátěž pobytu ve vězení a nařízený dohled probačního pracovníka. Na místě zjistí, že strýcova hospoda je ruina, v níž se rozhodně nedá vařit ani točit pivo. Navíc je tu hned přivítá konkurence. Nóbl hotel Grand, který chce pro sebe a svého syna získat snacha majitele, lidová hospoda U Slepičků, již vede praktická Manka s nepraktickým bratrem, a večerka asijského obchodníka a jeho krásné dcery. Zavedenou klientelu už má i cukrárna paličaté Kláry a její kamarádky. Aby Mike s Burákem mohli otevřít svou vlastní restauraci, musí nejdřív vydělat peníze. Jenže oni se kvůli své naivitě a neopatrnosti dostávají spíš do dluhů. V tu chvíli poznají, komu mohou věřit a kdo je pro ně skutečný nepřítel. (TV Prima)

(více)

Recenze (168)

Lykos 

všechny recenze uživatele

A víte co? Není to špatný. Od Primy jsem seriál, při kterém mi nebudou jedna po druhé odcházet mozkové buňky, nečekala. Samozřejmě u toho neřvu smíchy, ale prostě koukat se na to dá a hodlám sledovat dál. Já sice dávám přednost kratším seriálům, ale komerční televize raději chodí cestou nekonečnosti... tak doufejme, že skutečně bude jen těch osmdesát dílů a že scénáristé měli dostatek invence, aby je vyplnili. První polovina slušná. Většina herců hraje dobře, až na slečnu z večerky, která prostě talent nemá.. na Polišenskou jsem si taky musela chvilku zvykat, ale to spíš bude tou postavou, kterou hraje, ne tak úplně jejím nadáním. No a herecký výkon Babčákové je opravdu už hodně na hraně, ale asi prostě její postava má být taková...uřvaná, hysterická, afektovaná.... co na ní ten Polášek vidí, že? Překvapivě mi ani nevadí mladej Prachař a Dolanskýho mám vyloženě ráda, ačkoli bych uvítala kdyby byl v seriálu o něco méně natvrdlý. Ale opravdu pro mě je toto překvapení roku, protože to není trapné, což je neobvyklé. Jo a ještě musím zmínit Suchánka, od kterého jsem slušné herectví také nečekala a úplně nejvíc se divím, že mi je tu celkem sympatická Rybová, kterou jinak považuji za leklou .. no rybu. Asi budu muset přehodnotit některé své postoje.....Po několika měsících bych ráda dodala, že jsem to sledovat přestala a jak tak koukám, tak osmdesáti díly to nekončí, takže pochybuju, že seriál udržel alespoň takovou úroveň, jakou měl na začátku. Viděla jsem prvních asi 40 dílů a nějak nemám chuť pokračovat dál. Škoda ()

Ondr4H odpad!

všechny recenze uživatele

Já vubec netuším o co v tom seriálu jde?Děj to nemá žádný a když ano je tak povrchní že by to každý průměrný scénárista přepsal.Hudební podkres je otravný, barvy kulis jsou převážně bílé, že se dívám jestli si jěkdo nehrál s jasem, prostě nevěřím že tam někdo żije.Je to vycpávka mezi reklamními bloky na nic se to nehodí. ()

Reklama

mstychov 

všechny recenze uživatele

Ja ten serial zkratka ,,zeru". Skvele herecke obsazeni, je to hoooodne vtipny, plny skvelych receptu a nadupany pribehama. Nerikam, ze nektere sceny nejsou prehnane, zvelicene......Nekdy se az moc snazi zaujmout divaka, takze je to misty trapny....ALE ten vtip a napad celkove vse zachranil....Ja osobne se tesim na kazdy dalsi dil. ()

elery 

všechny recenze uživatele

Právě tento seriál může na csfd snadno vyzývat k povrchním hodnocením. Ale není to film, je to televize. Jde tedy o jiná kritéria. Přes občasné nepochopitelné kratičké výkyvy v jednání některých postav, která by se dala velmi snadno vyřešit ve střižně, je scénář dobře vymyšlený, vtipný a napínavý. A dobře natočený i zahraný. Někdy se však na oba sympatické hlavní hrdiny, ale nejen na ně, nezaslouženě hrne velká koncentrace nejrůznějších přehnaně negativních příhod, až je to za čárou. Divák by neměl ztrácet motivaci toužit se s hlavními hrdiny identifikovat. Naopak se nikdo netouží identifikovat s absolutními babráky. Tato nepochopitelná nevyváženost jinak povedenému seriálu ubližuje, a není to nadsázka. Jako třeba když v Muži z Akapulca nechá spisovatel François Merlin (Jean-Paul Belmondo) svoji románovou postavu Boba Saint-Claira (Jean-Paul Belmondo) záměrně shnít v masovém hrobě. Někdy při sledování Ohnivého kuřete mám také pocit, že autora Mike i Burák už pěkně štvou... ()

zawes23 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už odmalička mám rád české seriály a filmy,hlavně starou klasiku a české legendy,ale poslední dobou stojí filmy a seriály úplně za h...o!Jenže jsou i světlé chvilky kdy se povede něco pěkného,hodně jsem dával na hodnocení uživatelů,jenže časy věřit lidem kteří hodnotí a vlastně ten film ani neviděli jsou pryč,dávají odpad už jen z tradice že tam hraje jejich neoblíbený herec nebo herečka,nebo to točil někdo koho nemají rádi,to mě nebaví!!!herci a herečky v tomto seriálu patří mezi mé oblíbence i když jsou tam spíše novodobí lidičky a né ze staré školy.Mě to bavilo velice rád dám 5 hvězd a budu se těšit na další díly.Humor jáááááá se zasmál. ()

Galerie (3 841)

Zajímavosti (34)

  • Scénář k jednomu dílu seriálu má 110 stránek textu. (M.B)
  • Prima původně seriál pojmenovala Opilý kuře a měl být uveden v lednu 2016. Poté ho přejmenovali na Ohnivý kuře a premiéru odsunuli na březen. (Peklop)
  • Interiér seriálu se natáčí v pražských ateliérech v Holešovicích. Ve stejných ateliérech, kde se od roku 2012 natáčel seriál Gympl s (r)učením omezeným (od r. 2012). Některé chodby a dekorace z Gymplu jsou použity i v seriálu Opilý kuře. Rovněž stený štáb i herci působili v obou seriálech. (kytka.patrik)

Reklama

Reklama