Reklama

Reklama

Hai to gensó no Grimgar

(seriál)
  • Japonsko 灰と幻想のグリムガル (více)
Trailer 2

Epizody(12)

Obsahy(1)

Hai to gensō no Grimgar je příběhem o tom, že život není jednoduchý, obzvlášť když se objevíte na místě, o kterém vůbec nic nevíte a chybí vám kromě vzpomínek na minulost i peníze a navíc je svět, kde jste, plný lidí se speciálními a magickými schopnostmi, které vy ale nemáte - zatím...

Skupina mladých lidí se probudí v temnotě, nikdo neví, odkud pocházejí a jak se tam ocitli. Když se dají dohromady a opustí temnou místnost, tak se před nimi rozprostře svět známý jako "Grimgar". Zde jsou prakticky ihned zajati zdejšími vojáky a odvedeni do jejich tábora. Skupina u sebe nic nemá, ale jídlo, příbytek i šaty něco stojí. A tak se mladí lidé, proto aby se uživili, stávají lovci zdejších různorodých lesních tvorů, kteří mají nejrůznější magické schopnosti a kteří ohrožují zdejší obyvatele a nebo jsou na jejich tělech nejrůznější části (drápy, zuby, kůže), které lze dobře prodat. Toto ovšem není nijak jednoduché, obzvlášť když nemáte prakticky žádné zkušenosti a ani řádný výcvik! (Jeoffrey)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (23)

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Krásná kresba a zajímavý přístup k Isekai, jenže také zoufale dlouhé povídání o pocitech, které by šlo pochopit i z dialogů o polovinu kratších. A také taktická rozhodnutí, která mi příjdou hrozně divná (nepovraždím spící koboldy, ale raději se nechám v zádech, protože "na to nemám čas" při sestupu doly). ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Poněkud klidnější, pomalejší a hlavně realističtější, než jiná anime podobného žánru a námětu, ale zde to rozhodně není na škodu. Výborně je zpracovaná psychologie postav, jejich vzájemné vztahy a také úvahy hlavního protagonisty. I přes lehčí pomalost plynutí děje jsem se vůbec nenudil, ba naopak jsem si vychutnával každičký moment téhle krásné a malebné podívané. Kresba je totiž přímo skvostná, jako by byla malovaná vodovkami (pokud to vodovky doopravdy nejsou). Vše doplňuje krásná hudba, která teprve dodává tu správnou atmosféru. A když už dojde na akci, tak za svými akčnějšími kolegy nezaostává, pouze je to zpracováno trochu jinak. Pokud máte rádi fantasy a zajímáte se o to, co se hrdinům honí v hlavách, pozorujete vývoj vztahů mezi postavami, či si prostě chcete trochu odpočinout, tak je tohle anime to pravé pro vás, zaručeně nebudete zklamáni. - 100% ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

First Impressions: Ano, můžete říci "toto už tu bylo milionkrát" (resp asi 5x), ale dýchá z toho něco jiného. Pokud bych měl hodnotit nádech, je to něco mezi SAO a MUSHI-SHI.... Divné? Ano. Bude to fungovat? doufám!, protože mě to neskutečně upoutalo. Musím také vyzdvihnout hudbu a poklidný styl vyprávění. Pustil jsem to a neodlepil od toho oči 20 minut. Něco mě na tom prostě uchvátilo. Nice one. Příběh: Pokud jste ještě neodtušili, hlavní hrdinové jsou ve hře a jde jim o krk. Jak se tam dostali? Jak ven? Co se bude dít? To nikdo neví. Silných 85% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tahákem této série je realističnost. I navzdory tomu, že se děj potýká s něčím, co jsme tu už měli nejméně milionkrát – tedy uvíznutí jednoho či více lidí v neznámém fantasy světě – dělá věci trochu jinak. Hlavní partu, okolo které se děj točí, zde tvoří celkem typicky rozložené charaktery, nijak nevyčnívající, ale celkově i uvěřitelné. Děj se hlavně ubírá řešením toho, jak v onom světě přežít a protože, jak jsem již řekl, jde o realisticky zaměřené dílo, není to procházka růžovou zahradou. Ze začátku je zabití i byť jednoho slabého skřeta těžkou misí na celý den a postup všech zúčastněných není okamžitý. Co se mi taktéž líbí, je jak dokázal děj inteligentně zakomponovat MMO/RPG prvky, ačkoliv se o hru nejedná. Jsou tu tak cechy, kasty, do kterých se lze připojit a získat schopnosti pro účinný boj (postavy se mohou stát zlodějem, lučištníkem, mágem, atd.), získávání předmětů z nestvůr, které se následně prodají za zlato a stříbro, atd. Jediné, co tomu vytýkám, je poměrně velká pomalost a občasné až hluché záběry podkreslené jen hudbou. A samozřejmě, že dílo není dokončené a zůstává na konci hromada otázek, na které se zřejmě odpovědí nedočkáme, protože pochybuju, že to kdy dostane druhou sérii. A když, tak to bude jen dobře. Zkrátka a dobře, mezi tím, co vychází, se jedná již o druhou výjimku zimní sezóny 2016, která mě osobně i přes všechna natahování bavila a dokázala na mě i dobře zapůsobit. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Neskutečně nudná a předvídatelná záležitost. O to tu možná nejde, pomyslíte si. Vždyť to přece tak krásně rozvíjí vztahy mezi postavami a umožňuje nám to nahlédnout do jejich křehkých, ztrápených dušiček... Ne. Ne. Ne. Tenhle seriál nemá žádný smysl, není nic, co si z něj budu ještě za pár týdnů pamatovat. Nenechte se zmást. S ostatními anime s podobnou zápletkou to nemá nic společného. Toto je naprosto tuctové „slice of life“ a zasazení do RPG světa nemá žádnou pointu. Se svým pastelovým laděním a nijakou hudbou bych téměř nepoznala rozdíl, kdyby se to odehrávalo na střední škole. Nechápu, jak jsem to dokoukala. Bylo to pro mě neskutečně frustrující. Málem jsem vzteky převrátila stůl, když v jistém bodě jedna z postav vypotila: „Myslím, že pocity jsou důležité...“ (No a to tak nějak shrnuje myšlenkový přesah celého příběhu.) ()

Galerie (71)

Zajímavosti (1)

  • V průběhu 11. epizody přijde postava Ranty o svoji přilbici. V závěrečné 12. epizodě však došlo k obrazové chybě a na krátký okamžik tak divák může spatřit tento charakter opět s kompletní výstrojí. (EMIA)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno