Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 5
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenze uživatele Picoun7 k tomuto seriálu (2)

Série 2 (2021) (S02) 

Dvouleté čekání je za námi. Historie se tu opět opakuje a pilotní díl, je dílem nejlepším, stejně jako tomu bylo u série číslo 1. Witcherovi nelze upřít, že se na něj moc pěkně dívá, jelikož jsem 8 dílnou sérii "de facto" posnídal za 2 dny. Henry Cavill tu jako Geralt z Rivie opětovně exceluje, vědmáka s bílou hřívou mu prostě "na hned" sežerete.. Bohužel se nemohu zbavit pocitu, že z pohybového potenciálu "Supermana" jsme okometricky mohli těžit daleko více.. 3 velice dobře zpracováné choreografie na 16 epizod - ne, nepřijde mi to jako velké množství. Plusové body uděluji také za píchatelnou lolitu princeznu Cirillu. Dále i přes snahu režisérky, posunout laťku zase o kousek výše, zůstává herní zaklínač lepším místem na zabití volného času. Každopádně, se dle mého, seriál ubírá správným směrem, takže servírujte další řadu, budu čekat! 3 a půl*, Ptttššš! ()

Umění klamu (2023) (S03E05) 

Čtvrtá epizoda krásně navodila atmosféru na tuto závěrečnou, která je zatím tou nejlepší z dosud vypuštěné klece dílů. Spletitá konstrukce epizody se zajímavým způsobem dějově prolíná, a nabízí nám politikaření, hašteření, flirt a intriky, které jsou vytočené do vysokých otáček na magickém bále, který nám slouží jako jeviště pro vyřešení nevyřešené otázky -> kdo je oním záhadným mágem? Důsledná detektivní práce na konkláve čarodějů, kterou předvádí Geralt společně s Yennefer, je lahodící zrakovému ústrojí a též potvrzující mé přesvědčení, že mezi vlkem a kráskou s havraními vlasy pravděpodobně existuje soulad i mimo jimi získané role. To hlavní z celé podstaty však je, že jsem si tuto estrádu falše velice užíval. Bylo sice zapotřebí předchozích čtyř epizod, abych se vůbec dokázal znovu zorientovat v tomto světě vědmáků, mágů, elfů a nepovedených CGI potvor, protože se mi jaksi velké množství předchozího obsahu vymazalo z paměti, ale přiznám se, že na zbývající tři kousky se těším. ()

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama