Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 1
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenze uživatele NifKor k tomuto seriálu (3)

Zaklínač (2019) 

Witcher mě nijak nenadchl trailerem a ani jsem netušil, že se na něj podívám a překvapivě jsem si witchera strašně oblíbil. Henry Cavill je tady jako Gerald perfektní a neskutečně jsem si ho užil, příběh mě nepřestal bavit a nepřetržitě mě překvapoval. Sice se mi zdálo, že CGI někdy nebylo zas tak dobře udělané ale to nijak nevadí, neboť to později nahrazovala překrásná krajina, perfektní akční scény a monstra, kterých je v seriálu hodně. Ve witcherovi je i humor a když tam je tak stojí za to a smál jsem se snad při každým vtipu co se v seriálu objevil. Witcher je pro mě letošní seriálové překvapení, které jsem si neskutečně užil. 8/10 ()

Série 2 (2021) (S02) 

Na tohle zklamání jsem čekal 2 roky a fakt toho lituju. Největší problém není, že seriál se nedrží knížek jak předtím slibovalo ale v tom, že tady nefunguje ani to o co se sami snaží a vymýšlí totální píčoviny. Perfektní příklad je nesympatický Eskel a Lambert, kteří jsou totálně vypatlaní a nechápu o co se tvůrci snažili. Tím, že Eskel je nesympatickej kokot, tak zde nefunguje ani dobře jeho smrt, která je co si budem totální výplach a působila zde strašně na sílu. Příběh je totálně zdlouhavý hlavně kvůli Yennefer, která zde má tolik zbytečných scén, kterým pomáhá dojebávat díl samotné retardované střihy. Neskutečně se seriál chová někdy nelogicky, že to bije do očí perfektní příklad je borec, který se portne do Kaer Morhen a jenom popálí Vesemira udělá nějaký sračky sebere nějakou mrdku, která mu je k hovnu a jde pryč..... Co to kurva bylo??? Další otázka je: K čemu kurva je ten ohnivej píčus???? Další totální za mě sračka je celá ta retardovaná ježibaba, u které jsem se chtěl tak strašně moc zasmát, protože toto je z jiného světa jako ty příšery co tam vyvolává. Jediné pozitivum co seriál má je za mě skoro perfektní 1. díl, který ano je dost upravený oproti knize ale ono to oproti ostatním dílům prostě funguje skvěle. Marigold je skvělá postava a dokáže to společně s Geraltem tahat nahoru s jejich herci. Lambert má sice skvělého herce, ale nedokáže tuhle postavu zlepšit ani o trochu, protože je nesympatická, tupá a chtěl jsem ji dát několikrát pěstí. Eskel jak jsem zmiňoval předtím je hovno, do kterého nechcete šlápnout. Vesemir je taková jediná neutrální postava ze všech zaklínačů co se v sérii objevily ale také má své tupé momenty. Yennefer a její linka je zbytečná a samotná postava ten seriál kazila. Triss je tu lepší jak v 1. sérii ale pořád nic moc. Ale abych tu jen nebyl negativní tak musím uznat, že soundtrack je pořád skvělý a měl jsem u něj skoro snad pořád husí kůži. Větší rozpočet zde jde vidět a díky tomu i ti draci vypadají skvěle a celkově CGI vypadá fakt dobře. Akce je stejně skvělá jako v 1. sérii. Pár scén s přírodou byly fakt pěkné a to jsem ještě nezmínil skvělý pocit, který jsem měl, když se tam objevili zase trpaslíci. Nejsem zastánce toho, že by se seriál měl těžce držet knih a už u 1. série jsem dokázal odpustit černou Fringillu nebo upravený díl s Ježkem, ale když jsem na tuhle sérii čekal 2 roky a uvidím takovej výplach sraček, tak to prostě nemůže snad nikdo odpustit. Neskutečné zklamání a je smutné, že jsem 2. sérii dokoukával na sílu a 3. možná ani nezkouknu.... 5,5/10 ()

Shaerrawedd (2023) (S03E01) 

Ty kraaaso to je tak 200 IQ díl, že jsem vůbec nepochopil, proč furt žije ten mental co stříká oheň z rukou jako nerfka plná vody. Další otřesný díl, kde jsou hloupé dialogy mezi yennefer a geraltem. Trpaslíci na sílu, kteří nemaji na dej zasadni vliv a jsou tam jen pro okrasu, vizual pořád horší průměr a děj o ničem s retardovanyma elfama, příšernou logikou a nefungujicimi zvraty. Aspoň ta akce, kamera a Henry Cavill nějak ještě si drží tu kvalitu, když nic jiného. 4/10 ()

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama