Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 3
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (225)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wicher, alebo v tomto prípade jeho prvá séria sa nesie v štýle prvých dvoch kníh, kedy sa na pozadí poviedok rozvíjajú charaktery a udalosti, ktoré budú mať dopad na hlavnú dejovú líniu. Tá by podľa logiky mala začať druhou sériou a práve preto som celkom pozitívne naladený. Čo sa týka seriálu. Henry Cavill konečne našiel pre svoje stoporené herectvo využitie. Ako Geralt mi nevadil a to je pre mňa najväčšie plus. Inak postavy vnímam obsadené typovo dobre - možno až na tých černochov ( mrzí ma to ale strašne sa mi do doby kaštieľov a zámkov nehodia nech sa snažím byť akokoľvek tolerantní, ale prekúsnem to). Príbehy fajn vypointované a hlavne ako som spomínal vyššie pekne vysvetľujúce svet, súvislosti a dokonca načrtávajú hlavnú zápletku. Za mňa spokojnosť. Nečakal som dokonca ani obrovskú bitku. Pre mňa je zaklínač hlavne o tej filozofií a predurčení. Myslím že to keď sa bude blížiť k finále bude mať práve toto ten zimomriavkový efekt, ktorý v GOT tak chýbal( ak to teda nepokazia). Príšery v pohode, baby pekné, hudba rovnako. Sú tam chyby a nie je ich málo. Na druhú stranu drží si to akúsi kvalitu a nespadáva to do podpriemeru. Asi záleží čo od toho očakávate a či poznáte predlohu alebo nie. Plus sa mi páčilo ako sa tvorcovia hrali s časom a udalosťami, ktoré aj napriek pomotanosti dávali na konci krásne zmysel. 1. séria - 80% ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně dobrý seriál. DO výbornosti chybí větší orientace na celky než polocelky a o něco lepší casting. Jinak Henry Cavill je excelentní. Bohužel ostatní herci za ním zastávají o jednu celou délku. Rozhodně ale vykreslení světa, jeho fungování, magie, to vše je zde dobře vysvětlené i podané. Logiku to vše má a ač se tu a tam objeví nějaké její lapsy, rozhodně nejsou natolik vadné, aby to uškodilo celku. První série Zaklínače tak plní vše, co si vzala. Představuje nám fantasy, které rozhodně má na to stát se plnohodnotnou náhradou za ukončenou Hrou o trůny. Jestli jí to vyjde ukáže až série další. První ale rozhodně navnadila. Těším se na pokračování. 80% ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Definice pořekadla za málo peněz hodně muziky.... Přestože seriál působí béčkově, roztěkaně, papundeklově, vůči předloze nesmírně uspěchaně a vypravěčsky nekonzistentně, kolem a kolem jde o náramnou osmihodinovou zábavu, která je zároveň téměř perfektní adaptací úvodních Zaklínačských povídek mistra Sapkowskiho, ačkoliv celkově jde vlastní svéráznou cestou, která si určité motivy pro potřeby televizního formátu vkusně upravuje. Slovanská mytologie je jakžtakž zachována, a to je hlavní. Za mě báječnej návrat fantasy žánru ze starý školy na obrazovky. Henry Cavill je mlejnek na maso. Jakožto fanoušek hodnotím 8 kikimorama z 10 ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dílo A.S. mám opravdu hodně rád. Na seriálovou verzi jsem se ani nijak moc netěšil, ani se k ní neupínal, jelikož jsem se chtěl vyhnout zklamání, že to zkrátka nebude podle mého gusta. Po prvních 4 dílech jsem byl naprosto unešený a nadšený! U pátého a šestého jsem vystřízlivěl a zažil zklamání. Poslední dva mou náladu pozvedly, nikoliv již k počáteční extázi. Povedl se casting, od začátku jsem koukal na Geralta a ne na herce, Yen taky naprosto výborná, Ciri jakbysmet. Fajn i vedlejší postavy, třeba Myšilov, Calente. Předlohu si dějově už do detailů nepamatuju, ale za mě je to dost věrné. Navíc celou dobu jsem měl pocit, že jsem v Sapkowského světě, atmosféra (jo mohla být trochu tamější a špinavější), hlášky. Chorografie soubojů skvělá. Souboj se zbojníky v Blavikenu je jedna z nejlepších scén, jakou jsem kdy viděl. Striga taky super. Hudební doprovod úžasný. Tolik k tomu dobrému. Brnění Nilfgardu je fakt průšvih, ale dá se to přejít a snad to v dalších sériích napraví :). Některé scény jsem moc nechápal. Orientace v ději a prostředí celkem složitá i pro fanouška. Některé kecací scény nudné. Boj o Sodden byl přinejmenším zvláštní. A někdy to působí lacině. Co na závěr? Bylo to super, ale mohlo to být ještě o mnoho lepší. Rozhodně nejsem naštvaný a vidím ohromný potenciál do dalších sérií. 4,5* ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neznám ani knižní předlohu, ani hru...prostě mám rád fantasy a tak trochu jsem podlehl té mediální masáži. A výsledek? V náznacích vidím veliký potenciál, ale velmi to kazí scénáristi, kteří buď počítají s tím, že Zaklínače dobře znáte, nebo se spoléhají na to, že když rozehrají několik příběhů, tak diváka upoutají. To by klidně mohlo fungovat ... pokud by nebyla polovina postav které vypadají důležitě, hned v první epizodě odpravena. Takže to funguje asi takto...toto je matka tamté, co si její jméno nepamatuju, necháme ji říct pár vět, naznačíme nějakou skrytou hrozbu a šup...kaput. Toto je nějaká pipina, která má dilema...necháme ji se vykecat a šup...kaput. A tímto stylem je naloženo s několika postavami, které považujete za budoucí hráče a oni to jsou jen panáci na vykuchání. Naštěstí tady máme Geralta, který nejspíš do příští epizody vydrží a princeznu...tam to jisté není, ale třeba taky. Jinak Cavill je v pohodě, byť se tváří jako starší brácha Legolase. Zatím to je podivně tuhé a divácky nevstřícné. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (67)

  • V knižní předloze Geralt (Henry Cavill) a Marigold (Joey Batey) rybaří a chytají velkého sumce, zatímco v seriálu přichází bard za zaklínačem s tím, že se již roky neviděli a ptá se jej, co dělá. (Geralt z Rivie)
  • Geraltovi se přezdívá Řezník z Blavikenu (Butcher of the Blaviken) právě kvůli masakru v závěru epizody. (NiWi)

Reklama

Reklama