Reklama

Reklama

VOD (1)

Šikanovaná a odstrkovaná Yennefer náhodou objeví způsob, jak utéct. Geraltovo pátrání po takzvaném ďáblovi skončí pořádným malérem. Ciri najde bezpečí mezi svými. (Netflix)

Recenze (114)

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl opět rozseknutý na několik dějových linií a každá se odehrává v jiné době. Stejně jako u minulého dílu, podotýkám, že mi tohle lenění děje silně nevyhovuje, protože chronologická posloupnost a kontext se chytá velmi těžko. Marigold je ale podaný opravdu dobře (minimálně pro mě funguje jeho humor), linka s Yennefer se bohužel trochu táhne a což platí i o Ciri. Hodlám to dokoukat, ale předpokládám, že celý seriál nebude takhle ukecaný, jinak to i přes velmi dobrou produkci skončí nedobře. ()

Raskoslav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po uspěchané jedničce přišla zas roztahaná dvojka plná prázdných dialogů. Představení elfů nic moc, historie týkající se Yennefer by mohla být zajímavá v rámci principu toho co se její příběh snaží ukázat, ale na mě to vůbec nezapůsobilo, opět jen halda zbytečných dialogů a moje citové zaujetí nula. Dandelion je docela v pohodě, Geralt měl málo prostoru. Každopádně srovnání s hry o trůny rozhodně neni na místě, alespoň ne s počátečními díly, chybí mi tu syrovost a herecké výkony postav (Henry to tu pořád táhne sám). Představení fantasy lore je strašné, já jako fanda knížek a her všechno znám, ale pro diváky nepolíbené to vůbec nevyužívá potenciál toho světa, nehledě na to že mi i chybí takové to správné typicky slovanské historické zobrazení středověku, což u Zaklínače vždy mělo svoji atmosféru. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelná nuda s maskami jak z televizní inscenace, s nepřehledným dějem (na obrazovce je jen asi deset postav) Cavill hraje Geralta jako parodii na Arnolda Schwarzeneggera, Marigold, který má skvěle zpívat (uf) a být sympatickým proutníkem je prostě opruz a scénář...Jezdći (hledající Cyri): 'Princezno Cyri. Princezno Cyri. Někde tu musí být. Princezno Cyri.' Cyri, sedící po chvíli u ohne s někým, koho před minutou potkala, filosofuje:Když jsi na útěku, tak přece musíš někam mířit, ne, ale já spíš utíkám od něčeho.' Každá věta v knize je radost, každá věta v seriálu je WTF. Pro mě s velkou pravděpodobností seriál končí, takhle zprasenou adaptaci jsem teda nečekal. ()

gonzo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Okej, pilot jsem kritizoval, ale tohle mi sedlo. Yennefer mě baví, jsem zvědav, jak její příběh bude pokračovat. Geraltova povídka byla stejně anticlimax, jako v knize, ale dohromady jsem spoko. Krásné a neokoukané exteriéry, supr song v hospodě, a i ten ďábel vypadal sympaticky. But let's address the elephant in the room. Henry Cavill vypadá skvěle, ale FAKT není dobrý herec. Jeho osudové, výhružné nebo zlověstné proslovy mu těžce nežeru. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

There I go again, delivering exposition. Chvilku jsem se bál, jestli bude Joey Batey jako Marigold (resp. Jaskier) fungovat, ale mé obavy při první odlehčené (z Geraltovy strany nabručené) debatě zmizely. Je přesně takový jaký má být, skvělý protiklad a partner, postupem epizody šlo skvěle vidět jak se mezi nimi utváří skvělá chemie. Dostal jsem tady taky první dávku větších fantasy elementů a musím říct, že jsem ani nevěděl, jak mi něco takového strašně v filmové a seriálové tvorbě chybělo. Ve scéně, kdy se objevil pan s kopyty, jsem se cítil jako malé dítě, které našlo ztracenou milovanou hračku. Kterýžto pocit se při scéně v jeskyni ještě znásobil (výborná hudba!). Vedle počátku spanilých dobrodružství zaklínače a barda oproti první epizodě přibyla jedna dějová linie navíc, která nejen že uvedla na scénu Yennefer (Anya hraje její postupný přerod excelentně), ale taky další zásadní aspekty světa - magii a čaroděje. Poslední část nenásilně podané expozice (důležité hlavně pro diváky nepolíbené předlohou ani hrami) poskytlo pokračování linky s princeznou, kde ji vidíme na útěku a v interakci s dalšími obětmi války. Buduje to svět a buduje to i její charakter. 9/10 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Marigold (Joey Batey) se narodil v roce 1222 a na začátku příběhu je mu 18 let. První série končí, když je mu 41 let. (Geralt z Rivie)
  • Yennefer z Vengerbergu (Anya Chalotra) se narodila v roce 1192 a na začátku příběhu je jí 14 let. První série končí, když je jí 71 let. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama