Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (706)

plakát

Volha - FOXTERIÉRY (2023) (epizoda) 

První díl nejen pobavil, ale naznačil, že to tematicky i o něčem bude. Skvělý seriál, který bude samozřejmě hodně odporný současné kultuře, ale to mi je celkem buřt.

plakát

Obi-Wan Kenobi (2022) (seriál) 

Obi-Wan Kenobi je pro mě bohužel zklamáním. Přiznám se, že očekávání jsem měl po Mandalorianovi dost velká a nebyly naplněny. Motiv dějové linky mohl být postavený i na ničem jiném, ale to bych tvůrcům ještě odpustil. Velmi slabý scénář a dialogy už jsou bohužel problém a nezachránila celkový dojem ani celkem důstojná poslední epizoda. Rozčilovat se nad tím, že SW post-Lucas ery totálně dlabou i na elementární fyziku nebo logické používání zdrojů nemá smysl. Zrovna s tímhle si už od počátku Disney hlavu neláme a tak prakticky ve všem co vyprodukuje se divák dostane dříve nebo později do wtf momentu, kdy nechápe, proč někdo dělá něco složitě když to jde jednoduše. Zajímavých postav je poskrovnu. Mladý Luke mi vůbec nesedl, ale naštěstí nedostal prostor. Hudba nepřinesla žádný zapamatovatelný motiv.... Docela by mě zajímalo, jak by to dopadlo jako sestříhaný 2h film...

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Prilis mnoho hejtu na relativne nadprumerny komiksovy titul a jeden z tech poslednich kvalitnich, ktere nejspis uvidime. Doby Avengers jsou pryc, motivy u Strange me bavi a rezijne je to zvladnute dobre. Scenaristicky funguje humor a mnohovesmir umoznuje tvurcum realizovat nektere no-no napady, ktere by v klasickem marvelu neprosly. Filmu chybi ale vice charismatickych hercu, vyjma Cumberbatche se tu v podstate kope druha liga a tak to bohuzel s odchodem Avengers i zustane.

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Ragnarok v trochu jiných kulisách. Bavil jsem se porad skvele. Herci jsou vyjimecne dobri a je videt, ze se u toho filmu taky dost bavili. Jak predchozi dil, tak tento se hodne vymyka vsemu ostatnimu u Marvela, a to vcetne Strazcu Galaxie. Takze to taky bude mit hodne rozporuplne reakce. A podobne jako u Ragnaroku, ezi na pozadi cele tehle parodicke srandy docela vazna tragicka dejova linka. Budu si muset pak s odstupem pustit oba filmy znovu, mam totiz tuseni, ze krasa toho filmu vyplave az priopakovanem shlednuti...

plakát

Stranger Things - Season 4 (2022) (série) 

Jedina moje vytka je k delce. Jinak je to klasicky ST s tim, ze deti dospeli, rodice omladli a atmosfera zhoustla. Dej se krasne prolnul s motivy predchozich rad, bohuzel alestopaz je natazena vyrazne vic, nez by musela. Nejedna se o Hru o Truny, kde bezi na pozadi komplexni schema vztahu lidi, ale docela dost prosty pribeh o 5 detech nebo kolika a scenaristicky by si to zaslouzilo pochvalu pokud by to nekdo dokazal nastrihat do 3-4 hodin. Ale chapu, penize se musi tocit a divaka je potreba drzet u obrazovky :-/

plakát

Obi-Wan Kenobi - Část III (2022) (epizoda) 

Bohužel, akce je hodně ale nemá tempo, i když nejspíš z pochopitelných důvodů. Největší minus epizody je bohužel climax střetu a jeho zakončení. Po první polovině to bohužel nenaplňuje očekávání.

plakát

Red Notice (2021) 

Nádherný béčko s dobrým obdazením. JInak to moc napsat nejde. Reynolds s Johnsonem fungují velmi dobře, ke Gal Gadot mám slabost. Humor funguje, i když není nijak inteligentní. Na plátně se stále něco děje, vystřídají se tam úplně všechny adventurní klišé od nacistického pokladu až po zasněžené rusáky. Neurazí nenadchne, což je asi to, co od toho všichni ve finále čekali.

plakát

Cry Macho (2021) 

Clint se bohužel vyčerpává a píše sám sobě pořád ten stejný film dokola. Takže tu máme mrzutého kovboje v důchodu, který hodlá udělat dobrý skutek vůči mladé generaci a při tom se snaží pořad ještě působit cool a drsně a spíš to zavání pocitem, že se někde někdo během záběru podělal. Grand Torino bylo vrcholem pozdní Clintovy tvorby a dál se zjevně už nikdy nedostanem.

plakát

Tiché místo: Část II (2020) 

Další zbytečný sequel, který nemá na čem dál stavět a jen se snaží natáhnout a zpeněžit to málo, co bylo v jedničce. Špatný, sorry. Jedničku doporučuju shlédnout, tohle už ne.

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Jsem si téměř jistej, že dialog z první části filmu, kde se Neo baví se Smithem, který mu říká, že pokračování vznikne s ním nebo bez něj, je reálný důvod, proč Matrix 4 vznikl. Je to totiž naprosto zbytečnej film, který nepřináší vůbec nic nového a kdybych se nenudil v letadle, tak ho ani neuvidím. DVě hvězdičky jsou za herce a efekty, děj je brak.