Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (462)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Kolik fanservisu a easter eggů udělá z úplné kraviny dobrý seriál? To je rozhodně dobrá otázka a je můžu říct jen, že ne tolik, kolik ho nabízí tento. Disney vsadilo na to, že má McGregora s Christensenem a zbytek "nějak dopadne". No dopadl pěkně na nic. Ten scénář je hrozně, ale opravdu strašlivě pitomý. Celé je to hloupé, plné absurdních nelogičností a nesmyslů, dokonce ani nedokáží tvůrci udržet nějakou konzistentnost. Celé je to i ohromně podprůměrně zrežírované. Každý záběr je bez nápadu, zcela banální, obrazové vyprávění nulové, jedná se o naprosto sterilní práci rutinéra. Mando byl chvílemi vyloženě generátor screenshotů, tady by se jen těžko něco našlo. Deborah Chow si tímhle rozhodně žádné jméno nevybudovala, právě naopak. Hudební doprovod je na tom snad ještě hůř, dokonale mdlý a často i zcela chybí. Stejně tak choreografové soubojů jsou pěkní průměráci, jestli tam vůbec někdo takový byl, nedivil bych se kdyby ne. Kde jsou ti lidé, co pracovali na prequelech sakra? Ewan je super a svým charismatem to drží nad vodou a občasné fanouškovské pomrknutí donutí diváka udržet pozornost, ale jinak je to nejhorší SW seriál, když nebudeme počítat některé animované rychlokvašky. Boba Fett byl sice z půlky dokument o tuskenech se dvěma skvělými epizodami Mandaloriana, ale i to bylo lepší než tohle. Nebudu lhát, druhou sérii bych si dal, jen bych vyměnil všechny, co na tomhle dělali, a nechal pouze titulního hrdinu. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Obi-Wan disponuje úplně stejnou nevýhodou jako třeba Rogue One - z velké části víme, jak to celé dopadne. Jenomže zatímco Rogue nabídl poměrně originální pohled na Star Wars univerzum, u Obi-Wana se pocitu jisté zbytečnosti nedokážu zbavit. Nejzásadnější problémy za mě jsou: fakt extrémně přemoudřelá Leia. Přechytralé děti byly už v tolika filmech/seriálech/knihách, jsou pořád stejně otravný, ale čas od času se opět najde někdo, kdo je někam nacpe. Nejhezčí a zároveň nejhorší scénou je pak závěrečný souboj mezi Obi-Wanem a vy-víte-kým. Je to nádherně až marvelovsky natočené, ale SPOILER chcete mi říct, že ho opět porazí a nedokáže dorazit, takže vlastně Obi-Wan může za veškeré zlo způsobené v následujících dekádách v galaxii? Až na tyto velké výtky to ale není žádná katastrofa. Prospělo by tomu zkrácení na tři až čtyři epizody, aby se stále neopakovalo unášení a následné zachraňování. McGregorovo depkařství na začátku to docela zvedá. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdyby z těch šesti dílů byl jeden pořádný film, kde se Obi Wan sejde s Darth Vaderem (což od toho nikdo vlastně ani nic jiného nečekal), tak to bude stačit. Disney to ale nestačilo a tak ten příběh tvůrci natáhli na zbytečných šest hodin, kde Obi Wan dělá kromě onoho setkání i řadu naprosto jiných zbytečností. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hořké zklamání. Tak tato dvě slova se po zhlédnutí tohoto seriálu vybaví drtivé většině fanoušků Star Wars. Dlouhé roky se čekalo na seriál o osudech Obi-Wana Kenobiho a když jsme se ho konečně dočkali, dostali jsme scénaristicky děravou podívanou s neuvěřitelně fádním příběhem, kde si nuda a nelogičnost navzájem podávají ruce jako staří známí. Tento fakt jde ruku v ruce i s nezajímavou antagonistkou, jejíž motivace jsou zkrátka a jednoduše k smíchu. Tuto smutnou situaci už bohužel nezachrání ani výtečný Ewan McGregor či všudypřítomný fan service (Darth Vader!), jež je nejvíce citelný ve výtečné finální epizodě, která ale bohužel pošramocenou reputaci seriálu nedokáže zvrátit ve svůj prospěch. Tohle se vážně moc nepovedlo, pročež opravdu z celého srdce doufám, že v další sérii (pokud vůbec nějaká bude) se tvůrci ze svých chyb poučí a naservírují nám delikátní seriálový zážitek se vším všudy. (Disney+) „Hello there!” ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[90%] Jednoznačně u mě zde vede ta skvělá nostalgie! Víc v tom asi nebude. Kvalitou mi to přijde o dost lepší než za mě trochu přeceňovaný Mandalorian. Ewan McGregor utáhl celou tuhle minisérii! Ostatní postavy mě rovněž bavily včetně Dartha Vadera, který byl skvělý jako vždy. Co se týče souboj se světelnými meči tak moc dobře nechápu kritiku, že to nemělo takový náboj. Za mě to bylo velmi dobré, i když uznávám, že ke konci třetího dílu to bylo točené hodně ve tmě a scény to bylo dost prostříhaný, ale co už. Nezklamala i známá hudba. No, víc k tomu asi nenapíši. Uvítal bych druhou řadu, ale spíš si říkám, aby to raději takto bylo ukončené. No, necháme se překvapit. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Obi Wan Kenobi vo svojom živote bojoval proti trom Lordom zo Sithov. A to Darth Maul, Darth Tyranus a Darth Vader. Okrem toho bojoval aj proti učeníkom Dartha Tyranusa, a to Assajj Ventress a Savage Opress. (Bukysh)
  • Jeden z droidů, které můžeme vidět v pozadí na planetě Tatooine, je modelová řada R5. Můžeme ho poznat podle typické hranaté „hlavy“, která příliš nekoresponduje se zbytkem těla. Tato řada byla navržena a zkonstruována tak, aby se dosáhlo co nejmenších nákladů a astromecha si tak mohlo dovolit více lidí na svých lodích. Byly poruchovější, mnohonásobně levnější než R2 řada, a nedosahovaly ani takové samostatnosti jako R2 jednotky. (Veskoslav)
  • Velký inkviziotor považuje Obi-Wana (Ewan McGregor) za posledního žijícího člena Vysoké rady. V té době byl Yoda považován za mrtvého a nejvyšší odměna byla vypsána právě na Obi-Wana. Třetí přeživší člen, mistryně Shaak Ti (Tasia Valenza), byla zabita prvním Starkillerem. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama