Reklama

Reklama

Andor

(seriál)
  • USA Andor
Trailer 3
USA, (2022–2024), 20 h 42 min (Minutáž: 38–57 min)

Tvůrci:

Tony Gilroy

Hrají:

Diego Luna, Genevieve O'Reilly, Stellan Skarsgård, Kyle Soller, Denise Gough, Adria Arjona, James McArdle, Rupert Vansittart, Joplin Sibtain (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

V nebezpečných časech se Cassian Andor vydává na cestu, která z něj udělá hrdinu Povstání. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (231)

Mysa 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem teď vážně potřeboval, dospělý SW seriál, který je speciální ne tím, že je zasazen v SW univerzu, ale tím, že je jednoduše dobrý. Po někdy až pohádkovém Obi-Wanovi nebo cameama přecpaného Bobba fettovi je zde něco, co stojí samo za sebe a nic takového nepotřebuje. Absence světelných mečů a síly nám vytváří surové a v rámci možností realistické drama, které nám umožňuje nahlédnout do „normálního“ života, jak Impéria, tak i běžných občanů a speciálně u Impéria bylo zajímavé vidět, že jsou to taky normální lidé s normálním životem a ambicemi, které chápete, protože každá postava je jednoduše skvěle napsaná. Co je ještě skvěle napsané je scénář. Seriál působí kompletně, i přesto že vyšla jen 1. série a při konci některých epizod jsem s husí kůží jen hleděl na titulky a jen si říkal: „Sleduju vůbec Star Wars?!“. Na závěr je hodno říct, že tohle je jednoduše nejlepší seriál, který k nám z předaleké galaxie doputoval. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Scenárista Rogue One: Star Wars Story dostal príležitosť rozvinúť udalosti predchádzajúce tomuto filmu. Podobne ako v Rogue One, tak ani tu nečakajte svetelné meče a spol. Viete aké je jediné zásadné negatívum tohto seriálu? Udalosti ktoré sa tu riešia, sú v rámci celkového kontextu Star Wars kvapkou v mori. Pozitív je tu však naozaj veľa. Dobre sediaci casting. Civilná, dospelá, "nerozprávková" zápletka v rámci ktorej sa postavy chovajú uveriteľne (nestupídne). Akcie nie je extra veľa, ale keď už na ňu príde, tak je skvelo pôsobiaca. Vizuál zodpovedajúci očakávaniam. Hlavným ťahákom je to, že vidíte do zákulisia každodenného chodu Impéria. Vidíte kto dohliada, kto vynucuje, kto trestá. Ako funguje prepracovaný systém všade prítomného útlaku. Vidíte reálne dôsledky na bežných ľudí bez toho pozlátka (šermovanie svetelnými mečami a spol). Som hodne spokojný a teším sa na ďalšiu sezónu. Seriál Obi-Wan Kenobi mal k dispozícii dve z troch najzásadnejších postáv a vypotil takme odpad. Mandalorian a Andor, to je cesta. Už sa vykašlite na postavy a udalosti z pôvodných filmov, a využívajte ten nekončený potenciál sveta menom Star Wars. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada je o 4x třech epizodách, budu tedy brát hodnocení po čtyřech blocích (po epizodách komentáře přímo u nich): 1a) ** velice nudný rozjezd, zmatený a nezáživný, který dostane spád až v poslední třetině. Andor se chová jako debil a prakticky VEŠKERÉ jeho idiocie vedou k eskalaci děje. Tedy, kdyby se choval chytře, neděje se nic. 1b) **** O dost usazenější a s jasným cílem. Andorovi idiocie z první trojky mají (jak jinak) přesah až sem (za mě zbytečný, drama šlo vystavět i jinak). Díky obsazení Genevieve O'Reilly perfektně funguje propojení na Rogue One a Epizodu III. Velmi chytrý scenáristický tah. 1c) *** Třetí trojice je ve znamení “imperiálního koncentráku” a dalšího propojení na Rogue One. Celkově je to 50:50 v nudných debatách na imperiálních večírcích (okolo senátorky) a neokoukaného prostředí onoho “koncentráku”. Prakticky cokoliv tam funguje a je dost škoda, že nebyl primární náplní této trojice (první epizodu doslova zabil klábosením a vše se dohánělo v tom posledním a NEDOŘEŠILO!). 1d) *** Tím, že se koncept trojic minule rozsypal je poslední skupinka divný neidentifikovaný slepenec, který se snaží dohnat co se dá. Utíkáme z vězení, řešíme pohřeb, konverzace senátorky, čachry překupníka. Prostě guláš, který je z poloviny fantastický a z poloviny nudný. První řada jako celek: *** Za mě jako celek je Andor zcela zbytečný počin. Prakticky je to o tom, že v první epizodě udělal 3 nelogické debility a celou řadu za ně nese následky. Z celých 12ti jsou solidní 3-4. Zbytek si hraje na drama a není nijak moc záživný (tedy možná maximálně pro hard-core fanoušky SW universa). ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Andor se rozjíždí velmi pomalu a pro neznalé jeho filmových základů to musí být dvojnásobný očistec, ale stojí za to vydržet. Když totiž konečně kolem poloviny série zařadí rychlost, tak to začne slušně šlapat a některé epizody svou velkolepostí i tempem strčí do kapsy i Mandaloriana, který seriálům Star Wars zatím kraluje. Chtělo to jen ubrat pár dílů nebo ty slabší alespoň zkrátit. S1: 75% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já nejsem žádný ultra SW fanoušek, přesto se rád do tohoto světa vracím a musím říct, že tenhle seriálek se mě trefil do vkusu. Přimočarý, vizuálně výborně zpracovaný špinavější příběh ve kterým je řada netuctových za pozornost stojících postav, ve kterým děj a postavy vítězí nad akcí a efekty, jo učitě chci další řadu a nejlépe už dneska. ()

Galerie (320)

Zajímavosti (44)

  • V epizodě můžeme zahlédnout masku palácové stráže chrámu rytířů Jedi, která patří do sbírky Luthena Raela (Stellan Skarsgård). (Veskoslav)
  • Osobní zbraň Cassiana Andora (Diego Luna) je Bryar Pistol, modifikovaná puška. Stejnou zbraň ve „Star Wars Legends“ používal Kyle Katarn, hlavní hrdina hry „Dark Forces“. Ironií je, že Kyle Katarn v původní hře ukradl plány Hvězdy smrti. Tento příběh je součástí univerza „Star Wars Legends“. (Veskoslav)
  • Rybáři patří k mimozemské rase Keredianů. Obě postavy nebyly vytvořeny digitálně, ale herci měli kostým, včetně funkčního protetického nože. (Veskoslav)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Dočká se Ahsoka druhé řady?

Dočká se Ahsoka druhé řady?

05.10.2023

Aniž bychom se pouštěli do nějakých velkých spoilerů, po finále nového Star Wars seriálu Ahsoka už je jasné, že si showrunner Dave Filoni (Star Wars: Klonové války, Star Wars: Povstalci) nechal… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama