Reklama

Reklama

Thor: Láska jako hrom

  • USA Thor: Love and Thunder (více)
Trailer 6
USA, 2022, 118 min

Obsahy(1)

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. Thor požádá Valkýru (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou ex-přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která – k Thorovu překvapení – ovládá mocné kladivo Mjolnir stejně jako mocný Thor. Společně se vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve než bude pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (977)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

A Raimiho Doctor Strange se může jít klouzat. Ano, tenhle Thor je možná na první pohled zase hlavně pestrobarevný a praštěný, nicméně Taika Waititi je takový borec, že se svého stylu nemusí vzdát, aby opět odvyprávěl i seriózní příběh, který bude pro Thora velmi důležitý a který se nedotkne snad jen diváků se srdcem kamennějším než Korg. Je škoda cokoliv prozrazovat nebo naznačovat, protože upoutávky zdaleka neprozradily vše. Je ale radost vidět Marvel zase v plné síle, což znamená skvěle natočený skvělý příběh (ve srovnání se zmíněným Strangem je nejen zábavnější, ale dokonce i hororovější a má do-ko-na-lé-ho záporáka), při jehož závěrečných titulcích máte jasno, že se vám jen tak neokouká. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Možná už to ten Maor s nadsázkou (hlavně na účet Hromovládce) trochu přehání, zatím to ale jakžtakž koušu. Všeho moc v některejch případech prostě škodí a v novým Thorovi je hlavně v první polovině humor hodně na sílu. Ale i přesto se některý vtípky řádně vyvedly (Jane Fonda/Jodie Foster). Příště prostě ubrat na zbytečných parodiích, přidat třeba na zápletce a bude to úplně super. ()

Reklama

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že pro Taiku je mainstream kryptonitem. Když uplatní své schopnosti takhle, je to nesledovatelné. Plus bonusová poznámka, zajímalo by mě, proč byly některé záběry Christiana Balea zrcadlově převrácené. Protože někdy měl ten pupínek u kořenu nosu na druhé straně než by měl být, a nic na celém filmu mě ve výsledku nezajímalo tolik jako důvod pro zrovna tohle. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po zdejších hodnoceních jsem se tohoto dílu bál jak čert kříže. Nakonec ale v pohodě. Možná hodně jednoduchý, přímočarý, určitě míň vtipný než Ragnarok...no ale pořád v pohodě koukatelný, zábavný a odpočinkový tak, jak na propršené nedělní odpoledne v kině chcete. Problém tohoto filmu je nicméně možná v tom, že po takřka geniálním Ragnaroku všichni chtěli tak moc další díl, až se ho vlastně dočkali...a on nic moc navíc nenabídl. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tátové a jejich dcery ten film budou milovat. Stejně tak kamenní homosexuálové a superhrdinské lesbičky. Taika Waititi bere všechny populární trendy protřepe zamíchá a udělá si z nich srandu. Někdy dobře někdy ještě lépe. Do toho hodí kozly, jejichž audio připomíná nestvůru z Natálčina a Tessina Annihilation, hromadu namyšlených bohů jejichž jednání připomínají naši poslaneckou sněmovnu s vypnutými kamerami. Baleův Gorr je tahounem celého filmu, na začátku vás dojme, uprostřed překvapí a rozesměje, nakonec pak každý táta uznale pokrývá hlavou a setře slzu. Thorové jsou oba fajn a Láska jako hrom nabízí zamilované lince z prvních dvou filmů pěkné uzavření. Hemsworth nabral zatracenou formu posilováním se Strážci galaxie a Portmanka si roli užívá mnohem víc než před tím. Ragnarok byl lepší a více konzistentní, ale tohle je ještě hravější a utrženější ze řetězu. Nechám si líbit pokračování pokud to bude takhle v pohodě... Očekávání jsou nepřítelem výsledku. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (92)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama