Reklama

Reklama

Spider-Man: Bez domova

  • USA Spider-Man: No Way Home (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Vůbec poprvé ve filmové historii je odhalena totožnost Spider-Mana a náš dobrý soused již nedokáže oddělit svou zodpovědnost superhrdiny od běžného života, čímž se jeho nebližší ocitnou ve velkém nebezpečí. Spider-Man požádá Doctora Strange, aby mu pomohl jeho tajemství obnovit. Kouzlo však způsobí v realitě obrovskou trhlinu, jíž do světa proniknou ti nejmocnější zloduši, kteří kdy bojovali se Spider-Manem v paralelním světě. Peter tak musí překonat svou doposud největší výzvu, která navždy změní nejen jeho budoucnost, ale i budoucnost paralelních světů. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 003)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Vodu slanou nebo sladkou?"„?"„No, když jste ta chobotnice...tak sladkou." Jednoznačně pro mne doposud nejlepší filmové dobrodružství pavoučího muže (Paralelní světy nepočítám, anžto jsou animované). Také je ovšem nejdospěláčtější. Není pro děti (což nebyly tak úplně ani předchozí dva) a Parker je už více dospělý než dospívající. Ale mám pocit, že z dospělých ho ocení jen ti, co ujíždějí na zábavných a fantastických příbězích, případně rovnou comicsech, jelikož tohle je čistě comicsový film. Spidey žvaní a vtipkuje tak, jako to dělá v comicsech, i když po většinu času mu až tak do smíchu není. A když se finále přenese na Sochu svobody, z níž odpadne štít CA, protože Avengers jsou zde vnímáni jen jako nějaká kapela, tak jde o všechno, nejen o zničení další kulturní památky. Osobně jsem si užil jak návrat předchozích představitelů Spidermana, tak i padouchů. Největší radost mi udělali Defoe s Molinou. Pokud ale byl někdo nespokojen s předchozími filmy, návštěvu kina mu nedoporučuji. Vyvaruje se zklamání a nářků, že ho tenhle třeskutě zábavný film nudil. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak tohle? To jsem opravdu nečekal. První díl byl blízko odpadu, 1*, druhý díl této ságy průměr, ale že dám plný počet třetímu? Něco bylo jinak, najednou i Spiderman nebyl tak otravný, navíc propojení všech spidermanů byla zajímavá nostalgie, která mi dala připomenout počátky. Za mě se jedná o nejlepší díl všech spidermanů vůbec.. 9/10 = 92% ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bylo jasné, že to bude především fan fiction. Ale musela to být tak špatná fan fiction? Kdyby producenti chvíli Googlovali, najdou dvacet příběhů, které dal do kupy nějaký nerd ve volném čase a drží pohromadě líp. Postavy naházené bez ladu a skladu, zatím nikdy jsem neměl v Marvel filmu pocit tak hloupých lidí, jejichž chování postrádá náznaky kauzality a logiky. Toporný je i scénář od té nejzákladnější úrovně výš, kde postavy nesmyslně stojí desítky vteřin mimo záběr a mlčí, protože ještě nepřišla řada na jejich repliku a je potřeba, aby si dialog odbyl někdo jiný. Humorné vsuvky svojí nepatřičností vyvolávají až existenciální tíseň. Motiv "napravování záporáků" má velmi divný vibe, o kterém se ale nemůžu dohadovat bez spoilerování. Všechno to intertextuální magoření jen zakrývá, že ten film o ničem není - a to co do významu i metavýznamu, nebuduje funkční příběh ani metapříběh. Upřímně řečeno jsem překvapený tím, jak impotentně toporný film to je. (A rád bych podotknul, že mám rád Spider-Many Raimiho i Webba.) ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Nelogičnosti jdou stranou, když má film velké srdce jako Spider-Man: Bez domova. Fan service tu není jen pro dobro fan servicu, ale postavy jsou tu postavy a né jen refenrece, navíc jsou často dobře rozvinuty a nebo napraveny a do toho tu máme Petera Parkera v podání Toma Hollanda, který konečně je tím Spider-man, jak ho všichni nejvíc milujeme. Prošel si pořádným vývojem a jeho trilogie o původu je zakončena. Úžasný milostný dopis pro Spider-mana na velkém plátně, po kterém se těším nejvíce na budoucnost Hollanda v této roli. Navíc veškerou zásadní kritiku předchozích MCU spíďů si autoři vzali k srdci a co se dalo zlepšili a poslali správným směrem. 8/10! ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Na ty marvelácký velkofilmy je vypsaná nějaká norma? Přeskočíme hype a otupělý chvalozpěvy, který se v době premiéry ozývaly ze všech stran a řekneme si pár věcí: film trvá dvě a půl hodiny, přičemž svou zápletku by vměstnal do devadesáti minut. Jsou tu minimálně tři DLOUHÝ, melodramaticky osudový scény a všechny tři jsou trapný (čti: postavy se slzičkama v očích omílaj ty nejohranější a nejpatetičtější klišé, přičemž jim k tomu vrže nikterak vyčuhující Giacchinův soundtrack). Přidaná hodnota, simulovaná linkou o mediálním obrazu superhrdiny a odhalování jeho identity byla líp zpracovaná snad i v nevážným Kick-Ass. Ústřední zápletka a motivace postav - napsalo pětiletý dítě, ale budiž, tady klidně debilitu omluvme oblíbenou berličkou "je to podle komiksu o superhrdinech". Teď to nejpodstatnější: interakce s univerzy ostatních Spidermanů. Občas to funguje. Pár dobrých fórů, pár dobrých odkazů na scény z potrefených filmů, náznaky zajímavých kolizí tam, kde se univerza odlišujou. Za dvě a půl hodiny toho ale mohlo bejt trochu víc. Dialogy trpí vatou a akční scény ničím nepřekvapí (nutno dodat, že tvůrci místy sklouzávají do vod onanistický exhibice). Kdybych byl větší svině, řekl bych, že nejlepší z celýho filmu je trailer na dvojku Doctora Strange, což je samozřejmě dost smutný. Vůbec nejsmutnější je ovšem fatální promrhání obřího potenciálu námětu - a to nejen pro všeobecnou popkulturní prču kolem multiverza, ale i ohledně "léčby" záporáků, jejichž povahy a osudy známe z jiných filmů. Z tohohle se dalo vytřískat tolik zvratů a nevyzpytatelnosti! Bohužel, když máte ve finále dementní scénář a vy ho schválíte, zbyde vám slzopudná tuctovka pro dospívající s nezbytnou digitální přesdržkovanou na konci. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (159)

  • Když se Spider-Man (Tom Holland) ptá ostatních Spider-Manů, s jakým nejdivnějším záporákem bojovali, Spider-Man (Tobey Maguire) odpoví, že s černým slizkým ufonem. Tím myslí Venoma, se kterým bojoval ve filmu Spider-Man 3 (2007). (Chalupar007)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Super Mario zdolal 1 miliardu

Super Mario zdolal 1 miliardu

01.05.2023

Snímek Super Mario Bros. ve filmu od společností Nintendo a Illumination oficiálně po 26 dnech od premiéry překonal hranici 1 miliardy dolarů. Dohromady to je 490 milionů ze Severní Ameriky a 532 ze… (více)

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

16.02.2023

Všude kam se podíváte, najdete momentálně na stranu marvelovek jenom samou kritiku. V tuhle chvíli není pochyb o tom, že slavná komiksová franšíza zažívá krizi způsobenou záplavou nových filmů a… (více)

Reklama

Reklama