Reklama

Reklama

Spider-Man: Bez domova

  • USA Spider-Man: No Way Home (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Vůbec poprvé ve filmové historii je odhalena totožnost Spider-Mana a náš dobrý soused již nedokáže oddělit svou zodpovědnost superhrdiny od běžného života, čímž se jeho nebližší ocitnou ve velkém nebezpečí. Spider-Man požádá Doctora Strange, aby mu pomohl jeho tajemství obnovit. Kouzlo však způsobí v realitě obrovskou trhlinu, jíž do světa proniknou ti nejmocnější zloduši, kteří kdy bojovali se Spider-Manem v paralelním světě. Peter tak musí překonat svou doposud největší výzvu, která navždy změní nejen jeho budoucnost, ale i budoucnost paralelních světů. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 003)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Môj tretí film, ktorý som si pozrel na prelome rokov na Silvestra. Tvorcovia mali jasnú víziu a tú už od počiatku splnili. To potvrdzuje aj samotný príbeh, kedy sú diváci vtiahnutí do deja už nadupaným a svižným úvodom. Navyše po scenáristickej stránke splní tento snímok snáď väčšinu diváckych očakávaní: návraty starých známych postáv, veľa nostalgie, epické momenty pri vstupe daných aktérov na scénu a humorné meta rozhovory medzi jednotlivými osobami, aké si mohli fanúšikovia len vysnívať. Samozrejme neoddeliteľnou súčasťou akéhokoľvek superhrdinského filmu sú aj vizuálne efekty. Tu na prvú dobrú upúta pozornosť podivne omladený Alfred Molina ako Doc Ock, ktorý vyzerá chvíľami mierne zvláštne. Trochu nepodarené sú aj niektoré celkom okato CGI pridané postavy, s ktorými sa spája aj pár nie príliš podarených efektov. Inak sú ale celkové vizuály veľmi pôsobivé, obzvlášť v záverečnej bitke, ktorá je síce ako už vždy v MCU chaotickou smršťou CGI a špeciálnych efektov, ale v istom zmysle trochu vybočuje zo spomínaných zabehnutých kategórií. (1.1.2022) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Výborný fanservis v dost otravné story o tom, jak teenager dělá jedno hloupé rozhodnutí za druhým. Ale nenudil jsem se, o tom žádná. Jen mě to víc bavilo jako setkání se starými přáteli než koherentní uzavření jedné velké pavoučí éry. Ostatně, když nejdojemnější moment filmu patří do jiné série, to už o něčem vypovídá. 70 % ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Spider Man všech Spider Manů! Na Infinity War to ani zdaleka nemá, ta je pravděpodobně nepřekonatelná, ale i tak se jedná stále o velice kvalitní počin. Řemeslně téměř bezchybně provedené a to zejména z hlediska akčních scén a důmyslně spředeného příběhu. Další skvělá věc byla výskyt všech důležitých postav, které se kdy ve filmech o pavoučích mužích objevili a dále povedené komediální prvky, jež celý film provází. Jakožto největší slabinu musím dílu vyčíst finální wannabe dojemnou záležitost, která mne teda nechala chladným. Velice dlouhá scéna, skoro až zavánějící cringem, ve které se Peter s každým zvlášť loučí a následně opětovně shledává. No, závěr bez pochyb postrádal míru účinnosti, kterou si tvůrci malovali. Stále jsem však velice spokojen 82%. PS: neškodilo by ještě trochu prostříhat. Zkrátit tak o 15-30 minut. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nápad prebratý od “Nescafe” ala 3v1 Wattsonovi neberiem. Nie som, ani som nikdy nebol fanúšikom “pavúka”, no a nebudem ním ani po údajne najlepšom z najlepších Spider-manov. Dôvod je prostý, proste tieto komiksové postavy, až na pár výnimiek, ako Deadpool, či Batman mi nič nehovoria, pričom Rusi musia byť teraz fakt nasratí, že jednou zo sankcií od USA je zákaz premietať tento snímok v ich kinách .. ako tebe jebe, ľudia zomierajú, a im toto chodí po rozume - to normálne nevymyslíš 🤦‍♂️ ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║ Tržby USA $814,115,070║ Tržby Celosvetovo $1,921,847,111▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $34,298,315║ Tržby za predaj DVD v USA $10,196,545║ Poteší takéto prepojenie svetov Spider-mana, ktoré oslavuje už 20.rokov, čo započinul cestu kinami a treba dodať, že jednoznačne dosť úspešnú. Každý z dielov mal čo to ponúknuť a vraciam sa k ním s obľubou, som rád že každý som mal možnosť vidieť na plátne kina. Túto už sériu filmov by som tak trochu prirovnal už k sérii Bondoviek, kde tiež prichádza časom obmena... a hlavné je že prevažne perspektívna. Tu zažívame také osvieženie, keď sa nám všetky svety prepoja a chrlia nám jednú známu tvár za druhou. Dejovo sa to pohráva aj zahráva ako sa len dá ale nakoniec to dosť ustoja a záverom aj prekvapia. Tom Holland sa osvedčil a vniesol tam skôr takú tú chlapčenskú - tínedžerskú hravosť. Dramatické oblúky tu nemôžu chýbať, emócie lomcujú dosť pravidelne, niektoré scény dosť vypiplané a podarilo sa navodiť aj správnu odľahčenosť. Alfred Molina a Willem Dafoe normálne za tie roky omladina, oproti ním je skôr viac ošlahaný časom Tobey Maguire ale zas tá jeho iskra v očiach sa nevytratila. /videl v kine 2x: 90%/ ()

Galerie (77)

Zajímavosti (159)

  • V průběhu finální bitvy zazní zvuky Sandmana a Lizarda z původních filmů a jsou zde použity také jejich archivní záběry, konkrétně pro Sandmana z filmu Spider-Man 3 (2007) a pro Lizarda z filmu The Amazing Spider-Man (2012). (Mikahu)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Super Mario zdolal 1 miliardu

Super Mario zdolal 1 miliardu

01.05.2023

Snímek Super Mario Bros. ve filmu od společností Nintendo a Illumination oficiálně po 26 dnech od premiéry překonal hranici 1 miliardy dolarů. Dohromady to je 490 milionů ze Severní Ameriky a 532 ze… (více)

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

16.02.2023

Všude kam se podíváte, najdete momentálně na stranu marvelovek jenom samou kritiku. V tuhle chvíli není pochyb o tom, že slavná komiksová franšíza zažívá krizi způsobenou záplavou nových filmů a… (více)

Reklama

Reklama