Reklama

Reklama

Spider-Man: Bez domova

  • USA Spider-Man: No Way Home (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Vůbec poprvé ve filmové historii je odhalena totožnost Spider-Mana a náš dobrý soused již nedokáže oddělit svou zodpovědnost superhrdiny od běžného života, čímž se jeho nebližší ocitnou ve velkém nebezpečí. Spider-Man požádá Doctora Strange, aby mu pomohl jeho tajemství obnovit. Kouzlo však způsobí v realitě obrovskou trhlinu, jíž do světa proniknou ti nejmocnější zloduši, kteří kdy bojovali se Spider-Manem v paralelním světě. Peter tak musí překonat svou doposud největší výzvu, která navždy změní nejen jeho budoucnost, ale i budoucnost paralelních světů. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 003)

pepo 

všechny recenze uživatele

Zabitá príležitosť. Je to síce krásny fanservise, no viac by som ocenil, keby tie postavy 80% času netrávili tým, že rozprávajú, čo zažili v predchádzajúcich filmoch. Z novej trilógie rozhodne najlepšie, no takisto vidieť, že na predchádzajúce projekty sa to vôbec nechytá a iba sa pripomína o koľko boli lepšie. Hore mi to dvíha veľmi silný záver a vlastne celá pointa. 8/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Wow, bol si v kapele? To je úžasný úspech.“ Ja vlastne ani neviem, čo k tomu napísať. Pripadá mi to tak, ako keby človeku, ktorý má načítané a napozerané všetky veci so Spider-Manom, dali na ruku 200 miliónov a telefónne čísla na... istých... ehm... hercov... a nechali dotyčnému voľné ruky. Nad scenárom je radšej lepšie nepremýšľať. Nepáčil sa mi dôvod, pre ktorý k „tomu“ došlo. Neverím, že by s niečím takým súhlasil Doctor Strange. Ak by aj súhlasil, aká je šanca, že by sa to niekomu ako on vymklo spod kontroly? Navyše sa (opäť raz) potvrdzuje riziko postavy, akou je Strange: je taký mocný, že môže prakticky všetko vo vesmíre, potom je ale otázne, prečo sa dejú zlé veci, keď by teoreticky stačilo, aby napochodoval na scénu, spravil dve-tri kúzla a za 25 sekúnd by bolo po všetkom. Nepozdával sa mi ani lacný dôvod, ako ušetriť na digitálnej postave tým, že ju na dlhé minúty schovám do dodávky (to ako vážne?). Spôsob, akým sa Peter na konci rozlúči so svojimi dvoma „priateľmi“ budí rozpaky. Vlastne aj posledné scény so Spideyho protivníkmi sú také, nejaké, čo ja viem, nijaké. To je naozaj také jednoduché, zbaviť superschopností tie postavy, ktoré ich boli zbavené? To zásadným spôsobom mení komiksový žáner! Stačí dotyčnému záporákovi pichnúť injekciu a o desať sekúnd je z neho normálny inteligent. A prečo Ned neotvoril „hľadací“ portál aj do tretice, keď to dva razy predtým fungovalo? Akonáhle ale nad tým prestanete takto premýšľať (je otázne, či to dokážete, pretože scenáristi občas volia neskutočne rapídne oslie mostíky a drastické dramaturgické náhody), čaká vás originálna, prekvapivá a robustná jazda so skvelými postavami. Som fanúšik, ktorý čítal desiatky Spider-Manových komiksov (a samozrejme videl filmy), takže som sa spokojne usmieval aj v scénach, ktoré ľuďom v sále, ktorí toho až toľko nečítali/nevideli buď nič nehovorili, alebo ich dokonca kvôli svojej vlastnej nevedomosti považovali za komické (úprimné dojatie istej postavy vo finále po tom, čo inú postavu zachránila pred smrteľným pádom). Páčil sa mi spôsob, ako Peter využil matematiku, ale to som nemal povedať, lebo to potom bude vyzerať tak, že podobných parádnych scén je tam len pár. To ale nie je pravda. Nie je ich tam pár. Je ich tam asi... strašne veľa. Pred zájdením do kina som vedel o niektorých šokujúcich zvratoch, no i tak som bol prekvapený, ako nečakane nimi tvorcovia narábali. A vezmite si do kina vreckovky. P.S. - Potitulková scéna príšerná. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Najlepší zo všetkých Spider-manov ? Určite. Každý diel s Hollandom mi príde vždy o kúsok lepší a zavŕšenie trilógie, nemohlo byť lepšie. Chvíľku som váhal, či dať s odretými ušami aj tu piatu, ale ktorému Spider-manov dať najvyššie hodnotenie, ak nie tomuto. Trošku je škoda, že nám ukážky prezradili veľa, ale zážitok je to stále ohromný. Odložím chválu bokom a nechám si ju na neskôr. Páčilo, že No Way Home pokračuje presne tam, kde skončila po-titulková scéna s dvojky. Príbeh nebol zlý, ale nestrhol ma a ani nevyrazil dych. A ak si odmyslíte všetky tie známe postavy, je to len priemerná Marvelovka, kde najlepšie časti, sú tie z iných sérii. Tiež mi príde trošku diskutabilne aký bezradný je Doctor Strange. No ak nad tým moc nepremýšľate a necháte sa unášať postavami, ktoré všetci (alebo väčšina) dobre poznáme je to super. Tretí Spider-Man (alebo ôsmy) ponuka neuveriteľne veľké množstvo fan servisu a samozrejme hromadu odkazov na všetky možné filmové, ale aj nefilmové série. Kto nevidel, ďalej len na vlastné riziko, nasledujú spoileri. Zo série Avegers nechýba Wong a Doctor Strange, ktorý tu hra výraznú rolu. S trilógie Spider-Man od Sama Raimiho sa dostaví Green Goblin (Dafoe), Doctor Octopus (Molina), Sandman (Church) a samozrejme aj Spider-Man (Maguire), či novinár J.Johan James (Simmons) ako nám už záver dvojky naznačil. Zo série Amazing Spider-Man sa vracia Electro (Foxxx), Lizard (Ifans) a samozrejme ďalší Spider-Man (Garfield). No as nefilmovej série ako som spomínal vyššie, sa dostaví právnik Matt Murdock alias Daredevila (Cox). Je skutočne obdivuhodne, že sa zišla takáto zostava s pôvodnými hercami a myslím si, že každý plne chápe, prečo niekto pri tom prežíval orgazmus. Mňa osobne to potešilo, na Raimiho Spider-manovi som vyrastal a metal pavučiny po dome a tak návrat starych známych tvári, som veľmi rád privítal. Režisér Jon Watts ponuka svoj štandard, takže vizuálne aj akčne je znova na čo pozerať a taktiež sa je aj na čom zasmiať. Priznám sa, že pre plne hodnotenie som sa nerozhodol na základe comebacku starých známych, ale upútal ma záver filmu, ktorý neskončil tak úplne happy endom. No potešili ma samozrejme aj postavy a Willem Dafoe znova predvádza, že je najlepší Spider-manov záporák. Veľké plus je znova výborná hudba. Michael Giacchino ponuka podobné tony ako v predošlých dieloch, no tu je jeho hudba obohatené o choráli a to dáva scénam trošku bombastickejší rozmer. Zhrnuté a podčiarknuté. Príbehom nie až tak strhujúce, ale návrat starých postav upúta až do konca a nie jedného fanúšika zahrajú pri srdci. P.S.: za titulkami je jedna scéna a jeden trailer (na pokračovanie). Obľúbený soundtrack:  Exit Through the Lobby, Forget Me Knots, Peter Parker Picked a Perilously Precarious Profession, Arachnoverture. 90% - 5* ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Výborný fanservis v dost otravné story o tom, jak teenager dělá jedno hloupé rozhodnutí za druhým. Ale nenudil jsem se, o tom žádná. Jen mě to víc bavilo jako setkání se starými přáteli než koherentní uzavření jedné velké pavoučí éry. Ostatně, když nejdojemnější moment filmu patří do jiné série, to už o něčem vypovídá. 70 % ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Já to říkám pořád, že fanservis se už dávno stal svébytným žánrem, se kterým umí jednoznačně nejlépe pracovat Marvel a tady se z toho stal jeden z těch žánrů nejdůležitějších. A vůbec to nevadí, protože to funguje perfektně a jasně ukazuje, že Marvel rozhodně není po Endgame vyprázdněný a stále dokáže vyrábět zajímavé příběhy, které další díly téhle monstr-série ještě dotáhnou do dokonalosti (co si zde dr. Strange začal, to si dokončí ve své sólovce). Nemá cenu se tu rozepisovat nad jednotlivými částmi filmu, protože všechny jsou když ne skvělé, tak minimálně značně nadprůměrné, nostalgie funguje i u toho, kdo kdo k půlce postav nikdy nic moc necítil a jakkoliv spousta Marvelovek trpí tím, že komediální linka jasně vítězí nad scénami, které jsou smutné a emocionální, zde se díky masivnímu budování Spider-světa v mnoha předchozích dílech daří vyloženě zavlhčit oči do takové míry, že jsem předstíral, že jsem se jen do hřbetu ruky bodl vidličkou, kterou si od teď budu pro podobné případy do kinosálu vždy nosit. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (159)

  • V poslední části filmu se Peter (Tom Holland) přestěhuje do nového bytu, ve kterém bydlel i Spider-Man (Tobey Maguire) z původní trilogie. (CrossCM)
  • Andrew Garfield prozradil, že fotka známého memu vznikla ještě před první klapkou. „Já a Tobey jsme přišli na plac, dali nám kostýmy a řekli: ‚Rychle, uděláme meme.‘ Všechno bylo ještě před natáčením. Stáli jsme tam a jen nám řekli, aby jsme ukazovali jeden na druhého.“ (griph)
  • V poslední scéně se Spider-Man (Tom Holland) zhoupne nad vánočním stromečkem a kluzištěm, kde se odehrává finální bitva v seriálu Hawkeye (od r. 2021). (Blom)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Super Mario zdolal 1 miliardu

Super Mario zdolal 1 miliardu

01.05.2023

Snímek Super Mario Bros. ve filmu od společností Nintendo a Illumination oficiálně po 26 dnech od premiéry překonal hranici 1 miliardy dolarů. Dohromady to je 490 milionů ze Severní Ameriky a 532 ze… (více)

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

16.02.2023

Všude kam se podíváte, najdete momentálně na stranu marvelovek jenom samou kritiku. V tuhle chvíli není pochyb o tom, že slavná komiksová franšíza zažívá krizi způsobenou záplavou nových filmů a… (více)

Reklama

Reklama