Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 10

Recenze (1 091)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Neskutečná zábava od začátku do ... ano, dá se říct, že do konce. Tam trochu stříkly emoce, nicméně humorná tečka to zakončila. Hlášky, skvělá akce, vtípky, vesmírné bitvy a odkazy na osmdesátkový seriál mě spolehlivě odrovnávaly, i když jsem občas cítila, že to už sklouzává k přehnanosti. Ovšem ne ze všeho jsem byla tak odvařená. Nepochopila jsem to "zahradničení" Petrova tatíka s egem velkým jako planeta. S následky jeho sázení si filmaři moc neporadili a podle mě to hodně špatně zpracovali. Celkový dojem z filmu je ale výborný. Určitě se s jedničkou dá hrdě rovnat a v porovnání s ní v ničem nezaostává. Malá rada - nezvedejte se hned při prvních titulcích. Přijdete o bonusy. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jsou to šoky když zjistíte, že je papá Buch a vy takový jako nepodařenější Jéžyšeg, co? Tím si však nenechte pojebat den, vždy za vámi stojí ti praví přátelé, retardovaný mastodont, prepubescentní křoví, fotosyntetizující frnda a neurotický bobrovlkomýval, či co to je za směsku... prostě, tenkrát byl v lese hodně vostrej grupáč, gumídčí hopsinky, šmoulí lektvary, babčin chaloupkový perník, no jak se tak příká u nás, bezskrupulózních, i víl prcal fenku. Fakt docela zábavný filmík s, jak někdo již zmínil, vynikajícími úvodními titulky. I ten zbytek potěší. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Fakt, že sa to prakticky celé odohráva pred zeleným plátnom, ma otravuje. Takisto tomu chýba niečo z "čara nového" prvého dielu. Ale ten príbeh "otec-syn" nakoniec dáva zmysel, postavy sú stále sympatické, gagy z 90% fungujú (čo je vzhľadom na tú hustotu veľmi vysoké skóre). Plus Kurt, David, Michelle a Sylvester. Spokojnosť. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Pro jedničku hrál moment překvapení, tehdy pořád čerstvé pojetí a taky překvapivě citlivá práce s postavami, především tedy tou hlavní, díky čemuž na mě finále s maminkou působilo zatraceně dojemně. Oproti tomu dvojka oprašuje staré křivdy, láká na vidinu světlejších zítřků a vytahuje jedno z nejepičtějších komiksových finále vůbec. Musíte si na něj ovšem nějakou dobu počkat a zatímco mně osobně jednotlivé scénky vedoucí k onomu vrcholu filmu nijak nevadily, někdo by se klidně mohl nudit. Závěr jako takový už nefungoval tolik, jako v jedničce, pořád je to ale lepší než 90% zbylé marvelovské tvorby. Včetně obou vychvalovaných Kapitánů nebo třeba prvních Avengers. Trochu zamrzí, že tu hlavní hrozba opět nepůsobí moc hrozivě a že nikde nejsou vidět žádné skutečně dopady, protože pak by se to muselo brát alespoň trochu vážně a na to si v tomhle univerzu nikdo zjevně troufat nehodlá. Kolem a kolem ale spokojenost a byť je to o kousíček slabší, jak první díl, pořád jsem se v kině obrovitánsky bavil, takže určitě zajít, vidět, vyhnout se 3D a užít si. 7/10 ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je to lepší než jednička. Žádný šablonovitý superpadouch, žádný celogalaktický souboj dobra a zla, příběh je daleko přímočařejší, tím pádem stravitelnější a člověk má čas pozorovat tu vizuální parádu na pozadí. Navíc bych řekl, že je ve dvojce humor jakože lepší. Dokonce jsem se musel párkrát fakt zasmát, u jedničky jsem byl spíše na rozpacích. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (87)

  • I keď Groot (Vin Diesel) komunikuje len prostredníctvom vety "I am Groot", James Gunn napísal i verziu scenára špeciálne pre Vina Diesela, ktorý obsahoval jednotlivé frázy v angličtine, aby herec lepšie vycítil Grootove pocity. (belinko)
  • Ve filmu si zahrál i bratr režiséra Jamese Gunna Sean Gunn, který ztvárnil jednoho z pobočníků Yondu Udonty (Michael Rooker). Na place pak opět vystupoval jako dubl pro digitálně vytvořeného mývala Rocketa (výrazy pomocí "motion capture" a hlas mu ovšem propůjčil Bradley Cooper). (Mr.Baboon)

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama