Reklama

Reklama

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech

  • USA Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je superhrdina čínského původu Shang-Chi, který je konfrontován se svojí minulostí, když je zapleten do sítě tajemné organizace Deset prstenů. Jedná se o druhý film ze čtvrté fáze MCU. Ve filmu uvidíme skutečného záporáka Mandarina. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (581)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Určite je to lepšie ako Black Widow, Captain Marvel alebo Black Pather. Shag-Chi ma znova fajn hlavnú  postavu. Marvel tieto castingy vie. Príbeh v pohode, zaujme, vo veľkom je to zamerané na čínsku kultúru, takže je na čo pozerať, vypráva, kostýmy a celá vizuálna stránka vystrihnutá ako s čínskych filmov sú v MCU ako čerstvý vietor do plachiet. Tak isto ani hudba nie je zlá, znova potešia drobné camea a prepojenia na sériu Avengers. Akcia slušná, humor v norme, nie je to prestrelené ako tretí Thor. Efekty miestami slabšie, ale to ma každá marvelovka. V podstate slušná jednohúbka, so zaujímavým hrdinom a príbehom obalená v peknom vizuále. Ale ako vždy aj tu je nejaké ale. Nedokáže to strhnúť, tak ako Winter Soldier, nebojíme sa o postavy ako v Infinity War a zaporak je len ďalšie mäso do mlynčeka, aby hrdina vynikol. Zhrnuté a podčiarknuté, štandardný Marvel, ale s pekným čínskym prostredím. 70% - 3* ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Do téhle Marvelovky se mi moc nechtělo, ale nakonec je z toho celkem překvapení. Jak koluje po internetu jeden meme, zde byla očekvávání dost malá a nakonec je z toho solidní akční/fantasy podívaná s dobrým příběhem. Akce je výborná, scéna v autobuse fakt top ! Digitální, mega přehnané finále už bylo trošku moc, ale fajn. Já jsem se bavil, vítej do Marvel rodiny Shang-Chi =) (Black Widow, zatím o něco lepší) ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Když sem poprvé viděl trailer, na tenhle film, tak sem si s toho začal dělat srandu, že Marvel natočil příběh o Batmanovi a že byť je to fajn, tak přeci jenom by to mělo být o ničem jiném. No a po včerejšku, si z tohohle filmu, už nebudu dělat legraci, tohle rozhodně neni film o Batmanovi a ani o deseti netopýrech, které Bruce vychovaváli, po smrti jeho rodičů. Tohle je vlastně hodně silný Marvel film a to po všech stránkách a to jak po příběhové, akční, chrakterové a emoční stránce a nebojím se to srovnat s těmi filmy, od bratrů Russů, což už je tedy fakt něco. Režisér a scénárista Destin Daniel Cretton, mně překvapil svým přístupem k filmu a k postavám, je pravdou že to má ten Marvel mustr, podle kterého se jede, ale zároveň je tam hodně právě od Daniela, který z toho filmu nedělá jen další Marvel film, ale svůj osobní film. Ten vývoj postav, jejich posun a odhalovaní různých tajemství z jejich minulosti, je jak špičkově provedené a tak i zahrané. A musím si tady trochu rejpnout do Thanose, (nic ve zlém) který potřeboval několik filmů, aby jednak dosáhl svého cíle a zároveň aby se jeho postava, nějak odprezentovala a herec Tony Leung Chiu-wai, to všechno vlastně zvládl za jeden film a to je tedy výkon. Nemluvě o tom, že Tony by z fleku dokázal zahrát Ra's Al Ghula. Ze začátku filmu sem k němu cítil, jen odpor a zlost, říkal sem si co je to za otce, co je to za manžela, je to jen další záporák, ale jak film utíkal tak se jeho motivace, jeho činy a jeho osobnost, víc vybarvovala a začal mi být sympatický, začal sem chápat proč to dělá a ve výsledku mi ho i bylo líto, byl to sice furt záporák, ale tak jako Thanos, záporák se smutným osudem. Ale i hlavní hrdina, hraný Simu Liu, neni úplně kladným hrdinou, jak bych očekával, má za sebou docela temnou minulost a né vždycky se zachoval.....no jako hrdina a do toho všeho jde, jen aby zabil svého otce o nějakou záchranu či spásu světa, nemůže být řeč, je na něm vidět odpor k otci a láska k matce, a to so v něm pere a snaží se po celou dobu najít v sobě rovnováhu. Ale co mně na filmu překvapilo, že to o co se pokusil Black Panther, o nějaké to spojení moderní doby, s tradicemi a pochopení jiné kultůry, a v tomhle směru to Pantherovi jako úplně nevyšlo, tak v tomhle směru tenhle film exceluje. Nemluvě o tom, že i všechny akční scény, sou špičkový, v Black Pantherovi, se mi líbili jen ty během výzev o titul Black Panthera, ten zbytek, byl hodně silný podprůměr. Ke konci lze říct, že tohle je další Marvel film, ano rozhodně je, ale zároveň je to jeden z těch silnějších a taky je na tom znát vývoj, nejen Marvel světa, ale i toho co lze dokázat ve světě filmů a nemusí to být jen akční scény, kam se lze posouvat, takže proto těch pět hvězdiček. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Marvel nám přinesl další film a tentokrát se zaměřil na asijské prostředí. Je to úplně jiné než ostatní marvelovky. Ani herci tu moc nejsou známí s výjimkou Michelle Yeoh. Dostáváme se do fantasy kung fu světa, který můžou kdykoliv zničit démoni schovaní za branou. Sledujeme mladého Shauna, který je synem onoho mocného dobyvatele, který už 1000 let vládne pomocí deseti kouzelných prstenů. Nechce se ale podílet na otcově krutovládě a žije v ústraní. Nakonec si ho ale otec najde a nutí ho ke spolupráci. Mají společně zničit onu kouzelnou říši a zachránit jeho mrtvou matku. Vše samozřejmě vyvrcholí velkou bitvou. V něčem mi to připomnělo Black Panthera, který se mi ale líbil víc. Dobře tu funguje humor a celkově to působí lehce dětsky. Jinak je to ale slušná podívaná, která se v Marvel sbírce neztratí. Uvidíme, co předvědou Eternals. "Neumím čínsky." ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Konečně plnohodnotný začátek fáze čtyři. Černá vdova byla jen takové poděkování a ohlédnutí, navíc jen tak nějak napůl zdařilé. Tohle je ovšem zcela jiná věc, inspirovaná východem, zdařile natočená a příjemně plynoucí po celou dobu stopáže.  Na filmu mě mrzí dvě věci. Za prvé: Shang-Chi zdaleka neukázal tolik co bych od něj čekal, prostě nevyužitý potenciál.... trošku mi to přišlo jako v Cap.A.1. (Je mi ale jasné, že Marvel nechce odkrýt všechny karty). Za druhé: Humor mi místy přišel vyloženě slaboduchý... (Je možné, že šlo o záměr a humor se stavěl na východní publikum... těžko říci, nejsem expert na  Čínské, Korejské a jiné filmy).  Za mě solidní 4* ()

Galerie (53)

Zajímavosti (55)

  • V jedné ze scén v úvodní fázi filmu vidíme, jak babička (Tsai Chin) Katy (Awkwafina) slaví Svátek čistoty a jasu, označovaný jako svátek zametání hrobek. Jedná se o tradiční čínský svátek, kdy rodiny navštěvují hrobky svých předků, čistí jejich hroby, modlí se ke svým předkům a rituálně obětují dary – tradiční jídla, vonné tyčinky a vonný papír. Svátek zdůrazňuje úctu v čínské kultuře a slaví se již přes 2 500 let. (Kubaaa97)
  • V Ta Lo si můžeme všimnout několika bytostí z čínské mytologie – čínské lvy, hunduny (legendární bytosti bez tváře), jiuwihue (devítiocasé lišky), longmy (okřídlené koně) a fenghuangy („čínské fénixy“). (Kubaaa97)

Související novinky

Příští Avengers film našel režiséra

Příští Avengers film našel režiséra

26.07.2022

No, tak to šlo docela rychle. Kdekdo by čekal, že Marvel potažmo producent Kevin Feige využije šance, a vše důležité a neodkladné oznámí na Comic-Conu, případně si to nechá za pár měsíců na D23 Expo.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

21.06.2022

Kevin Feige potažmo další lidé z Marvelu rozhodně nelhali, když neustále tvrdili, že snímek Avengers: Endgame znamená konec celé jedné kapitoly vyprávění o superhrdinech. První tři fáze zde zkrátka… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama