Reklama

Reklama

Jessica Jones

(seriál)
  • USA Jessica Jones (více)
Trailer 1
USA, (2015–2019), 33 h 35 min (Minutáž: 44–56 min)

Hrají:

Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka Darville, David Tennant, Carrie-Anne Moss, Mike Colter, Wil Traval, Erin Moriarty, Michael Siberry, Rosario Dawson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Jessica Jones, pronásledovaná traumatickou minulostí, využívá své nadání jako soukromé očko, aby našla svého mučitele dřív, než v Hell's Kitchen ublíží ještě někomu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (244)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

už s daredevilem netflix ukázal,že nám Marvelovky naservíruje trošku jinak a půjde mu hlavně o postavy,než o nějakou bombastickou akci.Jessica je na tom hodně podobně a minimálně polovinu řady to celkem funguje.Bohužel potom začně hodně přešlapovat na místě a ani zdaleka nedokže tolik vtáhnout jako Daredevil.Bohužel se díl co díl opakuje stejné schéma okolo Killgravea a to je ke konci už celkem únavné.Potenciál tu je,ale pokud by se druhá řada měla opakovat,asi bych neviděl důvod sledovat dál...60% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Snaha o dospělý, feministický, noirový, revizionistický a brutální Marvel seriál od scénáristky Twilightu. Tedy feminismus zaměněn za male-bashing, noirová slupka je definitivně odkopnuta někdy po třetím dílu, po kterém zbude jen ospalá hrdinka, co má problém s chlastem a přes veškerou snahu je zachováno celkem tradiční vyprávění se všemi náhodami, malosvětem a faktem, že se všichni navzájem tak nějak přitahujou. Za nohy nad vodou to drží jen slušný záporák, jehož osvěžující nihilismus vždy ve správný čas zabrání zaklimbat. Mě asi fakt iritovala nejvíce ta noir póza, která má slušný výchozí bod (tedy netypicky ženskou protagonistku v mužském světě), ale jako její první parametr je nám představena její nadlidská síla, která jí vlastně onu práci umožňuje dělat (kdyby jí neměla, je Jessica Jones na pracáku). Navíc ty srandovní pravidla, kdy krev a končetiny lítají vzduchem, chlastá se tam jak duha, nicméně pořádně zaklít, natož se odhalit před kamerou přeci nelze, tak nějak k požáru celé iluze dodávají na oleji. ()

Reklama

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Další Marvelácký seriál který následuje šlépěje Daredevila a ještě více propouští uzdu násilí a sexu (a to jsem měl pocit že to víc nejde). Takže žádnou sluníčkovou rodinou věc jako jsou MCU filmy nečekejte. Sice mi chvíli trvalo než jsem si na hlavní hrdinku zvykl, protože její sockoidní život a chování je krapet rozporu s mým životním stylem, ale po druhé epizodě to už bylo lepší. Dosti pomůže znát její historii a herečka je celkem i sympatická. Ostatní postavy jsou fajn, dokonce čerpají opět z Marvelu a tak se tu objeví například Simmons v komiksech známý též jako "Nuke" a otevřou se nám zde vrátka pro další zápletky do filmů a seriálů. Luke Cage je taky bezva. Na to že jsem nějak nikdy jeho postavu v komiksech nemusel, tak tady je fakt sympaťák a těším se na jeho samostatný seriál. Takhle bych mohl pokračovat dál, protože jak říkám všechny charaktery jsou zde výborně zahrané a propracované. Dalším největším tahounem seriálu je ale Kilgrave (David Tennant), který opět potvrzuje pravidlo, že pokud dáte záporákům prostor, necháte diváka podívat více do jejich minulosti a seznámit se s ním, uděláte skvělou postavu. Takže Kilgrave se může hrdě zařadit vedle Kingpina a Lokiho mezi "best off" záporné postavy MCU. Hmm najednou se na svůj fialový oblek dívám úplně jinak... Tam kde se filmům nedaří Netflixové série excelují. Možná kdyby záporné charaktery nenechávali zabít hned v prvním filmu co se objeví, taky by za něco stály. Opět je zde pár odkazů na MCU aby se divák ujistil že je to stále "propojené" a ke konci i na samotného Daredevila. Mimochodem všimli jste si jak Marvel začíná Doktory Who obsazovat do záporných rolí? Nejprve Eccleston a teď Tennant...asi už vím kdo bude další :D. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// "I wish I had a Mother of the Year award... so I could bludgeon you with it." AKA první citování hodná hláška po devíti dílech. Ne, Jessica Jones se vážně nesnaží být Daredevil. A to je v některých aspektech velká škoda. Finále bylo spíš zklamání a dokonce ani přítomnost Night Nurse a pár retconů to nedokázalo zachránit. Ve světě, kde jeden má kontrolu nad vším a ten druhý nad ničím, mě fakt zaráží, jak někdo dokázal tohle téma tak zoufale nevyužít. 6/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- Po psychologické stránce propracované a rozhodně ani zdaleka ne tak dětsky barevné, jako filmy z MCU. Spíše než Marvel Jessica Jones připomíná příběhy z Gotham City. Temný, špinavý New York plný kriminálníků a jednoho psychopata, který má schopnost ovládat lidi s takovou šikovností, že je pro ostatní prakticky neviditelný a nezastavitelný. Ale máme tu Jessicu Jones, která má však do klasického superhrdiny hodně daleko. Ačkoli je Krysten Ritter je jako žena dost nesympatická, tahle role ji dost sedí a v roli Jessicy působí rozhodně tak, jak by její postava působit měla. Po filmařské stránce je to klasický vysoký Netflix standard, avšak problém vidím především ve scénáři. Obsahově je totiž ústřední děj maximálně tak na 5-6 epizod a zbytek je nekončící vata, kterou zachraňuje především výborný David Tennant. Hodnocení série 3/5 --- DRUHÁ SÉRIE --- S druhou řadou mám vlastně prakticky stejný problém, jako s tou první. Je to próóstě neskůůůtééčně roztahané. V první sérii byl alespoň Killgrave coby luxusní záporák, druhá série nemá ani to. Ale zase mi po psychologické stránce přišla o něco propracovanější a Jessica mi nebyla tolik protivná. Trish, to už ovšem jiný příběh. Stále je to filmařské stránce nadstandard a má to řadu dobrých momentů, zejména co se jednotlivých postav týče a tradičně kvalitní herectví, ale zápletka je na 13dílnou sérii hodně banální a obsahově je to díky tomu dost prázdné. Hodnocení série 3/5 --- TŘETÍ SÉRIE --- Jako finále celých Defenders to moc nefunguje, asi kvůli tomu nenadálému zrušení. Ale jako finále seriálu to na mě naopak zafungovalo výborně. Opět jsme se nevyhnuli vatě, ale oproti předchozí sérii mi to nepřišlo tolik za vlasy přitažené. Celá zápletka působí uvěřitelněji, než ta s crazy mamkou, a je hezky vidět, jak sem celý děj od začátku, byť třeba jen po náznacích a malých krůčcích směřoval. Otravná bloncka Patsy se touhle sérii u mě naprosto vykoupila. Důstojný konec, Defenders mi budou chybět a škoda, že nedostali ještě jednu závěrečnou týmovou jízdu. Hodnocení série 4/5 ()

Galerie (334)

Zajímavosti (44)

  • Postava reportérky Thembi Wallace (Tijuana Ricks) je ta samá reportérka, která vedla rozhovor s Mariah Dillard (Alfre Woodard) v seriálu Luke Cage (od r. 2016). (NiWi)
  • Kostým, které v jednom z flashbacků ukazuje Jessice Jones (Krysten Ritter) její sestra, je tentýž, jaký nosila Jessica v komiksech, když vystupovala jako superhrdinka Jewel. (NiaWolf)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Netflix ruší Iron Fista

Netflix ruší Iron Fista

13.10.2018

Iron Fist je prvním hrdinou od Marvelu, kterého se Netflix rozhodnul samostatně zrušit po dvou řadách. Zpráva přichází trochu jako šok, jelikož druhá řada byla vnímána jako podstatné zlepšení oproti… (více)

Reklama

Reklama