Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Steven Grant, bojácný prodavač v obchodě s muzejními suvenýry, trpí výpadky paměti, náměsíčností a vzpomínkami na jiný, cizí život. Steven postupem času zjistí, že trpí mnohočetnou poruchou osobnosti a že sdílí tělo s ostříleným žoldákem Marcem Spectorem. A jak Stevena / Marka pronásleduje stále více nepřátel, musí se vypořádat nejen se svou rozpolcenou osobností, ale i vyřešit smrtonosnou záhadu staroegyptských božstev. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na Moon Knighta jsem se těšil. Jeho potenciál byl obrovský, opravdu mohl být nádherně temným kouskem a prvním opravdu hororovým Marvelem, samozřejmě pořád v mezích Marvelu. První epizoda nic z toho neukázala, ale budiž, první díly přece takové bývají, říkal jsem si. První díl (a pak ještě druhý, přičemž oba se mi líbily) bohužel patří k tomu nejlepšímu, co tenhle seriál přinesl. S každou další epizodou jsem se bavil méně a méně a poslední dvě pak už jsou vyloženě zoufalé. Atmosféra není působivá ani trochu, akce je tu víceméně jen jedna jediná – v pilotu – a linka z Egypta, která mohla dodat špetku dobrodružné exotiky, také nefungovala. Setkal jsem se s mnohými názory chválícími výkon Oscara Isaaca, ale přestože ho mám jako herce velmi rád, musím říct, že zde hraje všechny své identity poměrně stejně a nijak zajímavě. Těžce nevyužit (nebo spíše zatraceně špatně napsán, jak u MCU záporáků bývalo ještě nedávno zvykem) je také Ethan Hawke. Ani jeden z herců za to ale nemůže, ten scénář je prostě špatný, takže v podstatě jediným dobrým hereckým příspěvkem je hlas F. Murrayho Abrahama jako Khonshua. Na druhou stranu, soundtrack je velmi příjemný. Nemůžu se zbavit pocitu, že Moon Knight by (o něco) lépe dopadl jako celovečerák, těch šest epizod je v tomhle případě fakt moc, což dokazuje i nudné finále, v němž se nenachází jediná scéna, již bych si pamatoval. Finále dává tušit, že Steven Grant, Marc Spector a další osoby sdílící stejnou schránku ještě dostanou svůj prostor, tak snad ho tvůrci využijí lépe, protože tohle je patrně nejhorší MCU počin – a ano, na dvojku Thora jsem nezapomněl, protože ani u něj jsem se nenudil tak moc jako tady. A zároveň je to další důkaz toho, že čtvrtá marvelovská fáze je zatím těžce nevyvážená. 6/10. Více zde: https://serial.tvzone.cz/moon-knight/recenze ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Celý čas som si hovoril, prečo by mi na tom malo záležať? Seriály od Marvelu majú stále ten istý problém. Vlečú sa. Hrozba( akokoľvek prezentovaná ako niečo príšerné) je naťahovaná a popretkávaná všemožnými kecami, že od určitého momentu stráca na svojej hrôzostrašnosti a zostáva z nej len niečo prvotriedne patetické a hlavne sto krát videné. Čo na tom, že Isaac aj Hawke sú perfektný? Pozerať sa na nich ma bavilo, ale chýbala tomu sofistikovanosť, napätie a vyváženosť. Celé to putovanie, čelenie hrozbám a finále pôsobilo lacno, televízne a bez náležitej invenčnej hodnoty. Mám pocit, že ten autorský rukopis sa v celom tom digibordeli jednoducho stráca. Najviac ma asi potešila hudba. Tá dávala nejaký feeling aj scénam, kde vôbec nebol. Inak ďalšia rutinná jazda, ktorá nemá čím ohúriť, prekvapiť, upútať. Čo je na seriál, ktorý skoro päť hodín hovorí o pomerne neznámej egyptskej mytológií, hanba. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Výborný první díl a sympatický výkon Oscara Isaaca, který přeskakuje mezi dvěma různými osobnostmi nezachrání rozporuplný dojem, který z tohoto seriálu mám. Na jednu stranu fajn, že v rámci MCU tvůrci snaží o takto netradiční záležitosti, ovšem na můj vkus se Moon Knight z universa vymyká až příliš. Je to prostě už hrozně přepálené a přeplácané, to za prvé. Za druhé, opakovaně se mi nějak u tadytěch minisérií nepozdává dramaturgie a pacing epizod. Chvíli vtipná oddychovka, chvíli Indiana Jones, chvíli až docela nepříjemné psychodrama a nakonec tradiční digifest. Je to rozhárané a neuspořádané natolik, že i přes nezpochybnitelné produkční kvality a zábavu v některých dílčích momentech, mě to do sebe nijak zvlášť nevtáhlo. 4. fáze už nějak ztrácí směr. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Marvelu se musí nechat, že se v případě seriálů nebojí experimentovat. Každý další je jiný než ty předchozí a to platí i pro Moon Knighta. Ano, pozornost se spíše soustředí na jeho "civilní já", ale nudné to rozhodně není. Hlavně a především díky skvělému výkonu Oscara Isaaca. Bonusem je pro mě inspirace egyptskou mytologií i výtečná hlavní ženská hrdinka. Dalším kladem je to, že je seriál poměrně drsný. A pochvalu si zaslouží i velmi svižné finále první řady. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak 1. séria "Moon Knight" je skutočne asi najslabší Marvel seriál, ktorý som zatiaľ mal možnosť vidieť. Málo zaujímavý hrdina (okrem toho ho dokopy skoro v kostýme ani neuvidíme), slabá atmsoféra a neskutočne veľké množstvo vykecávania sa a bojovaní sám so sebou. Povedal by som, že prvá epizóda ma celkom navnadila, potom sme mali 3 epizódy, ktoré ma nejako extra nechytili, v 5-tej epizóde som sa konečne dočkal niečoho zaujímavého a nejako som začal vnútorne viac chápať našich hrdinov a finále je viac-menej všetko čo od Marvelu očakávame. Zakončenie príbehu s akčnou momentkou. No čo vo finále zlyháva je fakt, že niektoré momentky (ktoré by mohli byť super) vlastne nikdy nevidíme. A je to dosť blbé. Ethan Hawke ako zloduch je celkom dobrý a má v sebe aj určitú charizmu. Oscar Isaac je rovnako dobrý a tiež som mu veril aj Marka aj Stevena. Mám tak ale trošku pocit, že tento seriál nevie akosi vzbudiť môj záujem a pokiaľ sa bude robiť ďalšia séria, neviem či ešte pri tom budem. Pre mňa celkom sklamanie. Hodnotenie: B- ()

Galerie (153)

Zajímavosti (142)

  • Muž, se kterým Steven (Oscar Isaac) mluví, je v titulcích uveden jako Crawley (Shaun Scott). Jedná se o odkaz na postavu Bertranda Crawleyho, bezdomovce, který Moon Knightovi slouží jako informátor a prezentuje se jako britský aristokrat. (Kubaaa97)
  • Chonsu (Poutník) je bůh, který je v egyptské mytologii spojován s pomocí panovníkovi při jeho posmrtném výstupu na nebesa. V rozvinuté teologii je spojován s Měsícem, vzduchem a lékařstvím. Je synem vesetských bohů Amona a Mut a je zobrazován jako mladý muž, držící berlu a důtky. Na hlavě má srpek půlměsíce a dlouhý cop. (Kubaaa97)
  • Na začátku epizody slyšíme skladbu „Every Grain of Sand“ od Boba Dylana. Počáteční text písně můžeme brát jako odkaz na „zrození“ Moon Knighta v komiksech. (Kubaaa97)

Související novinky

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Reklama

Reklama