Reklama

Reklama

WandaVision

(seriál)
Trailer 1
USA, 2021, 5 h 30 min (Minutáž: 27–47 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Seriál WandaVision od Marvel Studios je zmesou klasických televíznych sitkomov a filmového sveta Marvel. Wanda Maximovová (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany), dve superbytosti žijúce v malom mestečku, zisťujú v tomto seriáli, že nie všetko je také idylické, ako sa na prvý pohľad zdá. (Disney+)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (351)

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Psychologie pro dvanáctileté děti v šesti hodinách nesmyslného bizáru a trapnosti, kde se většinu času jen útrpně čeká až se konečně odhalí velké tajemství které všichni diváci už dávno znají, a stane se z toho standartní Marvelácká blbina kde na sebe pár létajících blbů háže barevná světla. Některé z těch předchozích Marvelovských filmů k tomu poletování aspoň dávají docela zajímavou motivaci, jako třeba Civil War, ale ve WandaVision se veškerá motivace k čemukoli shrne jako "jsem smutná" a následně "protože kouzla, neasi". Ale je svým způsobem docela fascinující jak se zde autoři i ta spokojenější část diváků pokouší intenzivně ignorovat fakt, že hlavní hrdinka tohoto je jedna z největších amorálních sviní jaké se v celé sérii objevily, a dělá záměrně mnohem horší věci, než jakých se v Marvelovkách dopustila spousta opravdových "záporáků". 3/10 ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

No po shlédnutí jsem spíše na vážkách. První tři díly byly utrpení. Něco v nich bylo vtipné. Ale většina spíše ne. Naplno se potvrdilo, že Elizabeth Olsen není moc dobrá herečka. Seriál spíše táhne Paul Bettany a další postavy, co se objeví po třetím díle. Poté navíc seriál získá i slušné tempo a navnadí potenciálními zajímavými twisty a samozřejmě opět ne otravným pokukováním po jiných filmech MCU. To vše je skvělé. Ale přijde mi, že se dali některé linie zakončit lépe. A pravdou zůstává, že naše teorie byly zajímavější než vyústění. Škoda, že se MCU (zatím?) bojí jít do paralelních vesmírů, což by mohlo být skvělé a pro tvůrce by to znamenala dle mého téměř volné ruce. Ale i tak musím pochválit za neotřelý nápad se stylizováním a odkazování na steré sitcomy, které mi sice bohužel nic neříkají, ale i tak je to odvážný krok bych řekl. Bohužel takový nedotažený. Zápletka nemá na délku série opodstatnění. A některé díly se táhnou a vše nakonec stejně skončí v již obligátním digibordelu. Možná, že by seriál lépe vypadal ve filmovém formátu. On stejně ten rozpočet bude dosti podobný si myslím. Ona zajímavost ze zdejších zajímavostí, že film má více trikových scén než Endgame, zněla neuvěřitelně. Ale po shlédnutí to tak i nakonec vypadá. Ale musím říct, že u většiny dílů jsem se nadmíru bavil. Nápad odvážný, leč nedotažený. 5/10. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Elementární logika sice mocně hapruje hlavně v závěru, kdy spousta postav jen nečinně postává stranou podle toho, jak se to tvůrcům zrovna hodí, ale jinak jo - jako originální hříčka ze světa komiksových stránek, která obepíná už i historii filmového média, to frčí dosti zábavně a především svižně. Půlhodinové formáty jsou tak akorát a je fajn, že se soustředíme na skoro antickou tragédii Wandy, což díky dobrým hercům funguje (závěrečné dilema hrdinky rezonuje silněji než finále Spider-Man: Bez domova). Efekty jsou místy dost mizerné a odhalení identity záporáka ze židle moc nezvedne, ale jedno příjemně strávené odpoledne WandaVision v pohodě zaručí - podmínkou samozřejmě zůstává, že máte rádi vesmír MCU a fandíte žánrovým exhibicím, na které si dnes troufne málokdo. 70 % ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, žeru to! Nejen, že je mi sympatická odvaha vykročit stranou osvědčené (a už dosti ohrané) marvelovské šablony, ale baví mě celý ten formát: Každý díl ve stylizaci sitcomů jedné dekády a někde pod tím schovaná backstory, která si s každým dalším dílem ukrajuje víc a víc prostoru. A přiznávám, komiksového geeka ve mně těší i to množství odkazů ke komiksům Roye Thomase, Johna Byrna a B. Michaela Bendise. Je to hodně originální take na celou tu dějovou linii od narození Wandiných dětí, přes "vymazaného" bílého Visiona až po House of M. A jako dodatek tam přihodili i "X-Menovskou" podobu Quicksilvera (po návratu x-menovských práv Marvelu). ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Byl jsem hodně smutnej, když se seriál, který zezačátku tak hravě experimentoval se sitcomovou estetikou a tvářil se, že za tím je i něco víc než pouze hravý gimmick, v posledním díle proměnil v další generickou marvelovku. Možná jsem byl naivní, ale fakt jsem si myslel, že Feige po delším čase pustil ven něco skutečně progresivního. No, ne tak úplně. Ale na tři se mi jít nechce už jenom kvůli tomu, že prvních cca 5 dílů mě bavilo víc než cokoliv jiného od Marvelu od prvních Strážců Galaxie. A taky mi došlo, že mi ten vesmír za ty skoro dva roky absťáku fakt docela chyběl a to anti-netflixovské týdenní vypouštění epizod taky. 75 % ()

Galerie (88)

Zajímavosti (142)

  • Reklama na Bova Milk odkazuje na krávu Bovu, která v dětství vychovávala Wandu a jejího bratra Pietra v komiksech. (Kubaaa97)
  • Herec Paul Bettany byl ve skutečnosti natřen modře namísto červené, protože modrá lépe fungovala na černobílém filtru. (Kubaaa97)

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama