Reklama

Reklama

Iron Man 2

  • USA Iron Man 2
Trailer 1

Tony Stark, majitel velké zbrojařské firmy a vynálezce speciálního obleku Iron Mana, odmítá snahy vlády o vydání své technologie pro potřeby armády a tvrdí, že nepřátelé státu jsou ve vývoji o mnoho let pozadu. K jeho velkému překvapení se na závodech v Monze objeví podivný muž, který ve velmi podobném obleku vyvolá nejdříve autonehodu závodních formulí a následně napadne Starka. Útočníkem je Ivan Vanko, zneuznaný potomek ruského vědce, který kdysi pomáhal Tonyho otci založit Stark Technologies. Z vězení ho unese Tonyho konkurent Hammer, který chce, aby mu tajně vyrobil obleky Iron Mana. Jenže Vanko začne pracovat na takzvaných drondech - válečných robotech. Pro sebe si vyrobí svůj vlastní oblek Iron Mana a na výstavě technologických válečných novinek pomocí svého tajného softwaru a robotů napadne diváky a Tonyho... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 555)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Favreau umí navodit takovou tu party atmosféru ve které se Tony Stark pohybuje. To mě totiž v Iron Manovi vždycky hrozně baví. Tony Stark co přiletí na expo a má hafo tancujících kundiček v pozadí, nebo nakalenej Tony Stark co scratchuje v obleku Iron Mana a rozstřeluje melouny. A že je film hodně o dialozích mi neva, protože se tak děje v podání velmi dobrých herců, kteří jsou ještě navíc velmi cool. Nové vedlejší postavy jsou taky super. Klidně bych ruskýmu Mickey Rourkeovi dal víc prostoru a Scarlett Johansson ještě nikdy nebyla tak sexy. Ale nejlepší jsou zase ty bitky. Mě se strašně líbí, že Iron Man je s protivníkama vždycky hned hotovej, jelikož je to logický, když má takovejhle arzenál. Fakt ten jeho oblek je jedna z nejlepších filmovejch rekvizit. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Hlahôdka očúm skrze azurových farieb led svietidiel hi-tech sveta. Výborné tváre v každej roli, ale k čomu to slúži, keĎ človek po deji túži... a tak Človek pre gradáciu smúti. Update 27.5.2012: Teraz keď som už v obraze, a chápem všetky súvislosti, je Iron Man 2 rýdzim štvorhviezdičkovým počinom. Už sa teším na Phase 2 - Iron man 3, Thor 2, Captain America 2, AntMan a z nich vyplývajúce finále Avengers 2 :) ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Debney: 1. Ivan's Metamorphosis ,2. House Fight V1 ,3. Making Pepper CEO ,4. Senate / Ivan Creates Drones ,5. Make Way For Tomorrow - Expo Version ,6. Rhodey Dons Suit ,7. Dying Hero ,8. Natalie Intro ,9. Monaco Drive ,10. Mayhem In Monaco ,11. Jailhouse Talk ,12. Ivan Escapes ,13. Gun Show ,14. Tony Discovers Dad's Secret ,15. Sledgehammer V2 ,16. Nick Fury ,17. New Element / Particle Accelerator ,18. Sledgehammer ,19. New RT / To The Expo ,20. Black Widow Kicks Ass ,21. Iron Man Battles The Drones ,22. Ivan's Demise / The Kiss ,23. Thor ,24. I Am Iron Man ,25. Make Way For Tomorrow Today, ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrá akce, skvělý triky a když se Iron Man rozhodne to rozjet, tak je to teda pořádná destruktivní akce na entou, navíc všechno dobrý z jedničky zůstalo a ještě se to rozrostlo o kočku Scarlett Johansson a to prosim pěkně se tam ještě natřásá v přiléhavým oblečku a jen tak mimochodem tam seřeže hromadu nějakých elitních borců, ale to co je hlavní je, že přibyl i v posledních letech znovu zrozenej Mickey Rourke, kterej se na záporáka hodí, to tu snad ani nemusim vyprávět, jenomže málá chybka je, že se tu neobjevuje tak často, jak by bylo záhodno a jeho nástupy do filmu to vždycky jenom potvrdí, obzvlášť jeho úvodní návštěva Iron Mana je fakt ukázkově hustá. Další mínus je taky život Starka, kterýmu tu je vyměřenej trochu moc velkej prostor, ale zábava to je dobrá a to je hlavní u takovýhleho filmu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vše při starém. Dokud je Downey sám sebou (a nebo Starkem, chcete-li) je to většinou zábavné, jakmile nasadí hledí a dojde řada také na jinou než slovní akci, tak začíná nuda, rutina a... jedna nuda navrch. Příště by to chtělo podstatně více podobně "tokavých" komediálních scén v duchu té ve Starkově bývalé ředitelské kanceláři a mnohem méně akce. Nebo režiséra, který ji umí. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (173)

  • Scarlett Johansson se mohla ukázat v roli Natashy Romanoff díky tomu, že na tuto postavu včas znovu získalo studio Marvel. V letech 2004-2006 je totiž vlastnila společnost Lionsgate, ale jelikož svůj zvažovaný film nezrealizovala, práva se vrátila "domů". (Kubaaa97)
  • Během natáčení zemřel Mickeymu Rourkeovi (Ivan Vanko) pes Loki. Zármutek se tak snažil přetavit i do scén, zejména v úvodní části filmu, neboť ty se natáčely krátce po Lokiho skonu. (Kubaaa97)
  • Když Justin Hammer (Sam Rockwell) představuje různé skupiny dronů, tak znějí v pozadí hymny jednotlivých vojenských složek USA: „The Army Goes Rolling Along“ – hymna armády. „Anchors Aweigh“ – hymna námořní akademie a neoficiální pochodová skladba námořnictva. „The U.S. Air Force“ – hymna letectva. „Marines‘ Hymn“ – hymna námořní pěchoty. (Kubaaa97)

Související novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Olivia Munn u X-Menů

Olivia Munn u X-Menů

15.04.2015

V Iron Manovi 2 se mihly hned dvě herečky, které čeká superhrdinská budoucnost u konkurence. Nejdřív se studiu 20th Century Fox zalíbila Kate Mara, která poslala Tonyho Starka na slyšení do… (více)

Reklama

Reklama