Reklama

Reklama

Avengers: Age of Ultron

  • USA Avengers: Age of Ultron (více)
Trailer 1
USA, 2015, 141 min

Pokus miliardáře Tonyho Starka oživit program na udržení celosvětového míru skončí nezdarem a největší hrdinové světa, včetně Iron Mana, Kapitána Ameriky, Thora, Neuvěřitelného Hulka, Black Widow a Hawkeye musí čelit děsivému nebezpečí. V sázce je osud celé planety. Povstane zlovolný Ultron a jenom Avengers mu mohou zabránit v uskutečnění ďábelských plánů. Nová křehká spojenectví a nečekané zvraty jsou zárukou vzrušujícího a jedinečného akčního dobrodružství globálních rozměrů. (Falcon)

(více)

Videa (57)

Trailer 1

Recenze (1 506)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Trochu rozpaky u tohoto ... Těšil sem se mega a rozhodně chtěl jít do kina. Při pobytu v Praze jsem na Andělu narazil na krásnou prodavačku vstupenek a ta mi místo hromady sračkoidních materiálů, slev apod., vnutila i vstupenku na "Ultrona", kterej zrovna začínal ... Já jí bohužel nevnutil nic, ale to je život a co se dá dělat ... :)) Myslel sem, že příjde ještě větší řacha, než první Avengeři a co po nich u mě kupodivu vede, tak DVOJKA Captain America (zatímco jednička je pro mne sračka!). No bylo to ok, ale zasmál sem se 2x, Downey si dal pohov, všichni hráli tak, aby odehráli a shrábli (ne)zasloužený maňáče. Jednoznačně se frčelo na úspěchu předešlýho dílu a dalších verzích o jednotlivých marveláckých postavách. No a když se akce a děj přesunuly na Východ a já nevěřícně sledoval zelenou škodovku 120LS, jak se řítí a popojíždí v nějaké Východní začmoudlé zemi, jejíž etnikum je mi u prdele, do propasti ... tak ve mě sakra hrklo. Tady někdo kuresky šetřil na všem a chtěl jen a jen vydělat na ovcích a já nebyl ani tak nasranej na tvůce, že to dost podělali a nesnažili se, ale že ZE MĚ KURVA UDĚLALI TAKY TU BLBOU STÁDOVOU OVCI jako z Vás tady!! Z Tebe!! Tebe, Tebe ty vole, z Toma Hardyho!! Blizzarda! Cervenaka, Verbala !! FUUCK !!! Já nejsem ovce !! To každej ví ... ale po skončení jsem měl pocit, že jí ze mě Joss Whedon na chvíli udělal, vyjebal se mnou a já se stal jedním z vás ... a musím říct, je mi vás líto a vašich tupých životů ještě víc ... Tak třeba příště to zas výjde, ale akce gut a všechno takový nemastný neslaný, ale jo ... ok. Jako ty vaše podělaný životy ... , že ReDAKU?? :-DD ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Větší, digitálnější a nabušenější. Klasické pokračování... nebo ne? Hodnotit druhý díl Avengers se dá velice obtížně, protože v pozici pokračování veleúspěšné jedničky v podstatě nešlo "uspět" a potěšit všechny. Whedon si zvolil svou cestu a mě jen mrzí, že je na výsledném filmu tolik znát zásah studia a nutnost stříhat a stříhat (osobně věřím, že případný DC bude o víc jak * lepší, jen original cut měl přes 3 hodiny...). Největší moje zklamání - Ultron a jeho nulové charizma, většina pseudobitek (to jsou ty, kde je hromada jedniček a nul proti hrdinům, když divák ví, že hrdinské jádro přeci neumře), slabý hudební oprovod. Škoda takové digitální přehlídky, ten potenciál, osobní linie a epizody (kladivo), všechno to Whedon skvěle drží v rukou, ale celek se mu rozpadá kvůli své nesourodosti. PS: druzí Avengers jsou více než naplněním, doslovným přeplněním možností filmu... je to kopromis, který má uspokojit co nejvíc diváků, kritiků, fanoušků a tvůrce... PPS: Paul Bettany jako Vision je výjimečný ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stejně jako v případě prvního dílu dávám rozpačité tři hvězdičky a případnou další si schovávám pro DVD reprízu. Neznamená to, že by se mi druzí Avengers nelíbili, jen v nich bylo tolik věcí k vytknutí, že si ode mě teď vyšší hodnocení nezaslouží. Zklamalo mě nevyužití Barona Struckera (a to ho hrál Thomas Kretschmann!), otravná potřeba Josse Whedona, aby každou chvíli někdo řekl či udělal něco alespoň trochu vtipného, mdlý Ultron, ze kterého nešel strach (a který samozřejmě také musel říkat věci, které měly být vtipné) a téměř chybějící napětí. Líbily se mi ovšem scény typu zvedání kladiva (opravdu vtipná) a rozhovoru Black Widow a dr. Bannera (dramatická, dojemná, bylo v ní vše), nadchl mě souboj Hulka a Hulkbusteru, na triky od ILM byla radost pohledět (tedy s výjimkou první uspávací scény Hulka a Black Widow, kterou trumfne vlastně jakýkoliv King Kong - i ten nejstarší) a abych nezapomněl, ze všeho nejvíce se povedl Vision. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

OMNOHO lepšie ako preceňovaná, na druhý pokus už vlastne nepozerateľná jednotka. Tu sa z hláškujúcich figúrok stali funkčné postavy (ktoré občas výživne hláškujú) a príbeh je zmysluplný, zaujímavý, gradujúci a s výrazným zloduchom. Akcie je tak akurát a vo všetkých prípadoch s jasným významom a motiváciami, pričom nechýbajú haldy ikonických moneyshotov. Osobné línie vyvážené a presvedčivé. Finále, ktoré sa viac sústreďuje na záchranu civilistov (všetky palce hore!), je brilantne rytmizované, Whedon ma prvýkrát presvedčil, že je okrem písača hlášok aj dobrý režisér. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Já to tam hledám, vážně moc, ale už to tam není. Prostě dvě a půl hodiny, z nichž hodinu a půl si lidé o něčem genericky povídají, a pak se začnou v nepřehledné akci rubat, aniž by hrozilo, že se někomu z hlavního týmu něco stane. Teda krom rutinních Ultronů, ti naopak padají po stovkách a tvoří snad nejslabšího oponenta, jaký kdy v marvelovkách byl. Záporákovi navíc chybí charisma Lokiho, prostě je jen naštvaný. První Avengers byli ve svojí ultimátnosti a Wheddonovou hraností svěží, rychlí a vtipní, druzí jsou ubíjející a nudní, naprosto mechaničtí, k tomu jakoby i natočení o dost hůř - akce je nezajímavá a chybí jakékoliv eye-candy momenty. Jsem vážně zklamaný, protože jsem čekal víc. Je to typicky vysoustruhované, takže to samozřejmě není podprůměrný film, ale vážně... Je to především zbytečné. Od Avengers bych čekal, že ten svět někam posunou, že to bude událost - v tom filmu se ale v podstatě nic nestalo. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (140)

  • Kdy Tony Stark (Robert Downey Jr.) vejde do stodoly, aby opravil traktor, řekne "Hello, dear", což v překladu znamená "Ahoj, drahá". Značka traktoru je ale John Deere, tudíž vzniká slovní hříčka díky stejné anglické výslovnosti slov "dear" a "Deere". (Miro_CZ)

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Joss Whedon se vrací do televize

Joss Whedon se vrací do televize

15.07.2018

Režisér prvních dvou Avengers Joss Whedon se mezi geeky poprvé proslavil díky seriálu Buffy, přemožitelka upírů. Od té doby měla jeho kariéra jenom vzestupnou tendenci, jenže pak přišlo zklamání řady… (více)

Toby Kebell půjde po krku Vinu Dieselovi

Toby Kebell půjde po krku Vinu Dieselovi

28.06.2018

Akční komiks Bloodshot s Vinem Dieselem (Rychle a zběsile) v hlavní roli se pomalu přesouvá před kamery a nyní bylo konečně taky oznámeno obsazení hlavního záporáka. Postavu nelítostného Axe,… (více)

Black Panther velkolepě ovládl kina

Black Panther velkolepě ovládl kina

19.02.2018

Dlouho to vypadalo, že je značka pro blockbuster to nejdůležitější. Teď se však ukazuje, že je (minimálně) stejně důležitá i péče o ní. Kdybyste se před pár lety zeptali, jestli za první víkend utrží… (více)

Reklama

Reklama