Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 036)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Z tohohle pojetí by měl Bruce Banner radost. Místy by byl nadšen tak, že by si v klidu vrněl jak malé robě na prsou své matičky. No a místy by ho to rozčílilo, že by i jeho alter egu byly ty elastické gatě sakra malé. Neuvěřitelný Hulk je neuvěřitelná jízda po sinusoidě zábavy. Ba ne, kecám. Po sinusoidě kvality. Zatímco v mnoha momentech a scénách to funguje snad i lépe než verze Anga Leeho, tak jako celek je to na půl cesty odnikud nikam. Leeho adaptace je více "bannerovská", Leterrierova zase jednoznačně "hulkovská". Jak příznačné. Je na vás co vám více sedne. Nabízí se srovnání s prvním počinem Marvelu - Iron Manem. V něm fungovala omáčka okolo jako styl, herci a zaostávala akční složka, finále a ostatně i záporák. Tady je to takřka přesně naopak. Záporák a akce ujdou (stále však žádný zázrak), ale ten zbytek je takový nijaký. Třeba mezi Nortonem a Tylerkou to jiskří asi jako jiskří vypojený elektrický sporák. Paradoxně to funguje více ve chvílích kdy je on v tom mizerném CGI provedení. Navíc je to oproti Železňákovi suché. Žádné vtípky, žádné hlášky (čest výjimkám). Čímž vůbec neříkám, že je to špatně. Ve výsledku jsou tu tedy dva dobré žánrové filmy namísto jednoho skvělého. Ale jak naznačuje závěr, co není může být (jakože asi brzy bude). Jo a ještě jeden zápor. Místo odhaleného Nortona bych v té sprše spíše ocenil Liv. Příznivci americké náhražky za chybějící mytologii mají i tak důvod spíše ke spokojenosti. My ostatní máme aspoň kvalitní přírůstek k těm nemnoha zdařilým barevně rozpustilým komiksárnám. A nějak jsem vám dostal chuť na klasičtější pojetí Jekylla a Hyda... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě mrzelo, že Neuvěřitelný Hulk je brán jako velký otloukánek MCU a u mnoha fandů figuruje na posledním místě. U mě to ale tak není a dokonce figuruje v té lepší polovině. Hulka jsem viděl hodněkrát a asi nejvíce kvituji, že se tvůrci vykašlali na origin a jde se rovnou do akce. Louis Leterrier je akční režisér a do příchodů bratří Russoů a jejich kaskadéra měl pro mě právě tento film nejlepší akci. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se, protože se přiznávám, že jsem ještě žádný film s tímto zeleným sympaťákem předtím neviděla, Neuvěřitelný Hulk je první. :-) Musím říct, že mě očekávání nezklamalo a dostala jsem to, co jsem chtěla, a to je zábava, dávka napětí, špetka romantiky, dvě hrsti akce a kapku hry na city. Hulk je vlastně takové něžné a milé stvoření, které se snaží chránit jen svou lásku. A Arwen byla úžasná, jako vždy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $134,806,913Tržby Celosvetovo $263,427,551Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,118,035Tržby za predaj DVD v USA $69,475,067║ „Návrat Hulka, druhý pokus?“ -tak by sa dalo v krátkosti označiť jednoducho počínanie tvorcov. Je dosť prekvapivé, že po piatych rokoch od prvého pokusu previesť na plátna kín prerostlého zeleného Hulka (2003) od režiséra Anga Lee, si producenti nedali pokoj a nepoučili sa. Nedá sa povedať že by tento film nebol dobrý, problém je že je len dobrý a nijak moc okúzľujúci, ako celok nevychádza z radu priemernosti a pri comicsovkách ako Spider-man či X-Men vypadá moc neprepracovane či pokusne v rámci vizuálu. Prvý Hulk ostal už skoro zabudnutý v dave ostatných výborných comicsoviek a nový pokus o zrodenie dopadol na prekvapenie absolútne totožne. Všetka tá nesúrodosť je práve aj v novom počine od Francúzskeho režiséra Luisa Leterriera, ten sa preslávil akčnými peckami ako Kuriér či Utrhnutý z reťaze a treba uznať že mu to išlo ale čo robí na projekte, kde by bolo treba vystavať aj silnejšiu psychológiu postáv, je pre mňa záhadou. Kde bol prvý Hulk slabý je tento ešte viac, okrem miestami až katastrofálnej počítačovej animácie a priamočiareho príbehu, bol dosť zlý aj výber hercov. Neviem čo si chceli tvorcovia dokázať výberom Edwarda Nortona do úlohy Hulka ale asi aj nič nové u herca jeho formátu, lebo práve on v poslednej dobe beztak berie jednu horšiu úlohu za druhou. A zlým obsadeným úloh by sa dalo pokračovať ďalej, jedine Liv Tyler obstojí a aspoň spríjemní svojou krásou pohľad nášmu oku. A popri tom film nezačal zle prvých 20minút je celkom fajn, nijak výnimočných ale zatiaľ nič nekazili, prvý vážny kopanec príde až vtedy, keď Hulk vyskočí z prítmia a ukáže nám svoju digitálnu tvár, kde nie je ani len štipka zlepšenia oproti staršiemu predchodcovi. Akcia je ďalší bod, čo nemá šancu ohromiť a len ponúka prevarenú vodu, toho čo sme mali možnosť vidieť už v omnoho lepších spracovaniach, záverečný súboj dvoch zmutovaných obrov tiež za moc nestojí a tak pri celkovom zhodnotení je len ťažko nájsť niečo, nejakú aspoň len momentku, čo by stála za to aby sa dalo k filmu ešte raz z chuťou vrátiť. /videl v kine: 55%/ __Poznámka: pre porovnanie Hulk(2003) stál $137milionovUSD, v USA zarobil $132,177,234, Celosvetovo $245,360,480!? a dokonca mal rovnakých producentov(Avi Arad, Gale Ann Hurd) ako v tomto novom počine z roku 2008, takže potom o čom tu je reč, škoda že na projekt nedali aj rovnakého režiséra ()

tron 

všechny recenze uživatele

Leterrierov Neuveriteľný Hulk teoreticky nie je remake/nová verzia, ale plnohodnotný sequel Leeovho Hulka s Ericom Banom. Vážne. Nejde o žiadny origin, ale mnohé udalosti od Anga Lee berie do úvahy a narába s nimi, prinajhoršom sa k nim nevyjadruje. Marvelácka verzia je iná, neopakuje staré recepty, snaží sa vymýšľať nové. Zelené monštrum tentokrát pripomína besnú temnú nočnú moru, viac divoké zviera, než človeka, čo je v porovnaní s dráždivo filozofickým Leeom zaujímavý krok nie k lepšiemu, ale k INÉMU výsledku. Silný kasting (Norton,Tyler, Roth, Hurt, Nelson), vtipné žmurknutia na fanúšikov (Pomstitelia, Lou Ferrigno, Stan Lee, Tony Stark) a vysokorozpočtová akcia. Zahasenie požiaru tlesknutím rúk - to som chcel vidieť celý život. 70 % ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • V komiksech Leonard Samson (Ty Burrell) získal superschopnosti díky gama záření a stal se hrdinou zvaným Doc Samson. Poprvé se objevil v sešitu „Incredible Hulk #141“ z července 1971. (Kubaaa97)
  • Liv Tyler přijala roli Betty Ross, aniž by si přečetla scénář. (Spidey3)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama