Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 035)

choze 

všechny recenze uživatele

Marvel opět hodil do svého adaptačního hrnce druholigového režiséra, pár kvalitních herců, jejichž sláva mírně zašla, a 150 milionů, jenže tentokrát zapomněl přimíchat humor a cokoli vzdáleně zajímavého a výsledek sice není taková sranděra jako předchozí film od Anga Lee, ale pořád je to těžká nuda, včetně po Iron Manovi dalším slabém digifinále se dvěma rvoucími se digipajduláky. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Liv Tyler velmi silně konkuruje Katie Holmes v Batman Begins...ta holka si snad místo honoráře vyžádala hodně kvalitní skero, jinak si to nedokážu vysvětlit...jo a pro ty, co čekají Hulk Smash námrd, tak vás zklamu, jediná pořádná smashárna se děje asi v polovině filmu...závěrečná 5ti minutovka nestojí za moc a scénář je celkem dost hloupý a nelogický. Uvažoval jsem o nižším hodnocení, ale nakonec...to dopadlo tak jak to dopadlo. Asi pořád doufám, že režisérský sestřih bude o fous lepší, nicméně původní The Hulk zůstal nepřekonán...možná i ty triky v něm byly o úroveň výš :) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Bylo spatřeno zelené monstrum…. Po zajímavém úvodu, ve kterém se nám představuje hlavně L.Leterrier a kdy je v rychlosti osvěženo to, co by jsme měli vědět, přijdou bohužel pasáže, které mohou nudit. Romantické dialogy (,,alespoň mi dovol, abych Tě doprovodila na nádraží“), povídání, rozkrývání skutečností a pocitů sice ukazují, že HULK je taky ,,jen člověk“, bohužel na tempo snímku mají neblahý dopad. Ale finální bitva je určitě lepší než v IRON MAN ovi. A myslím, že film je i více komiksovější a dobrodružnější. Tak a co bude dál? ,,Co kdybych Vám řekl pane Starku, že dáváme dohromady tým… ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Chytrí mužíci marvelovskí sa znovu do projektu so zelenou obludou pustili, komerčne sa s tým vyhrajkali a ich show komiksovská akčnú mašinériu zanechala.... že Hulk s anjelskými očami nezaúčinkuje, keď mu spoločnosť robí oslnivá hviezda hollywoodska? Priznávam, na obrov ,,transformátorských" to nemá, ale ako komiks je to na zahryznutie. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na Nově to asi Mega film bude, ale celkově vzato, to je jen nadprůměrná komiksová předělávka, která ale dokáže docela slušně zabavit a to zejména když Edward Norton zezelná a povyroste o dva metry na každou stranu, jelikož akce, i když trikově to zrovna neoslňuje, je moc pěkně a svinžně natočená a když ještě Hulk na konci udělá Smash, tak sem byl nadšenej jak malý děcko. Navíc Roth v záporný roli je kvalitní protivník a finále hustě destruktivní Jinak na konci se ještě rýsuje zajímavá komiksová spolupráce do dalšího dílu ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • Tim Roth vzal roli Emila Blonskyho, protože byl fanouškem televizního seriálu The Incredible Hulk (od r. 1977) a také proto, aby potěšil své syny, kteří jsou rovněž komiksovými fanoušky. (Kubaaa97)
  • Na jedné cisterně si můžeme všimnout štítku se jménem „Dr. Reinstein“. Josef Reinstein bylo jméno, jež užíval Abraham Erskin, který vyvinul sérum Supervoják. To v komiksech proměnilo Steva Rogerse na Captaina Americu. Na tomtéž štítku si můžeme všimnout označení „Weapons Plus“. To označuje vládní program s cílem vytvořit supervojáky, kteří by bojovali v budoucích válkách, zejména v konfliktech s mutanty. (Kubaaa97)
  • Středisko velení strategických operací (Strategic Operations Command Center) vedené Thaddeusem Rossem (William Hurt) je inspirované speciálním týmem Hulkbusters, který v komiksu figuroval v rámci armády Spojených států a jehož cílem bylo chytit Hulka. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama