Reklama

Reklama

Captain America: Návrat prvního Avengera

  • USA Captain America: The Winter Soldier (více)
Trailer 1
USA, 2014, 136 min

Předloha:

Joe Simon (kniha), Jack Kirby (kniha), Ed Brubaker (komiks) (více)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Chris Evans, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Dominic Cooper, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Cobie Smulders, Emily VanCamp, Robert Redford (více)
(další profese)

Po katastrofických událostech, které Avengers prožili v New Yorku, žije Steve Rogers neboli Captain America ve filmu Captain America: Návrat prvního Avengera poklidně v ústraní ve Washingtonu, D.C. a snaží se přizpůsobit modernímu světu. Když ale dojde k útoku na jeho kolegu z organizace S.H.I.E.L.D., zaplétá se do pavučiny intrik, které ohrožují celý svět. Společně s Black Widow se Captain America pokouší odhalit stále se prohlubující spiknutí a současně se na každém kroku střetává s profesionálními zabijáky, kteří byli posláni, aby ho umlčeli. Když dojde k odhalení skutečné šíře zákeřného plánu, povolávají Captain America s Black Widow na pomoc svého spojence Falcona. Přesto se brzy ocitají tváří v tvář nečekanému a zdatnému nepříteli – Winter Soldierovi. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (1 415)

somnar 

všechny recenze uživatele

LOL, to, že tam je Robert Redford a nějakou organizaci tam někdo infiltruje, z toho ještě nedělá špionskej blockbuster, takže bych pro příště prosil trochu víc pokory v marketingovym oddělení. Marvel tady jinak spíš přešlapuje na místě - ultradementní dialogy vyvažuje skvělá, velkolepá a přehledná akce, výsledkem je proto čirej průměr. Dabing zlo, 3D zbytečné. 65% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ten film má svá silná místa, jsou to pasáže, které každého doslova nadchnou, neboť se jedná o skvělá akční scény nebo brilantní trikové orgie, ale celé je to taková kravina, že jsem se musel vysloveně nutit, abych to vůbec dokoukal. Pořád ale lepší, než první díl. Ne, tenhle typ maskovaného hrdiny mě prostě nebere. Je divný, působí teple a používá středověký štít proti mečům k obraně před rotačním kulometem. Kapitán Amerika je jakási slabina celého toho avengerského univerza. Ale je dost možné, že to někdo žere. Proč ne. Ačkoliv je tu všechno divný, i padouch (ten je snad nejdivnější), kluky to asi zaujme. Tak to má být. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

-VYBRALA JSTE SI ŠPATNOU STRANU. -TO ZÁLEŽÍ NA TOM, KDE STOJÍTE. Dívám se dívám, že zaplaťpánbů zmizeli uživatelé, kteří vyčítají americkým filmům americký patriotismus, je to dobře, protože, pokud je patriotismus správně uchopen, ať je třeba albánský, má smysl. Těšil jsem se na to, jak si Steve bude zvykat na současnost a dočkal se, nečekal jsem, že pátrání po původu zla bude mít zlehka přednost před akcí a byl příjemně překvapen. Sympaťák Evans, sexy Scarlett na straně jedné, stylový SL Jackson a starosvětský, netypický Robert Redford na straně druhé. Fašouni jsou všude a dilema Kpt. Ameriky, zda spravedlnost s oběťmi či bez, už tématicky sahá až někam k dramatu. Stačilo by trochu zkrátit a já bych si lebedil absolutně. 90%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No stalo se presne to, co jsem cekal a ceho jsem se bal. Presunem do soucasnosti prisel Captain America o svoji hlavni devizu a jedinou vec, cim se lisil. Takze ted, bez dobovy atmosfery a deje v minulosti, tu mame jen vicemene tuctovej komiksovej akcnak. Netvrdim ze spatnej, to rozhodne ne, jen to proste tak trochu pripomina G. I. Joea. Jinak pribeh sice neodhadnete behem deseti minut, ale ani necekejte nic extra komplikovanyho. Akce je dost, je skvela, kolikrat docela drsna a hlavne ji vetsina vypada celkem realisticky. Johansson neni tak otravna, jak jsem se bal, ale kdyby tu nebyla, nic moc se nestane. No a hlavni zaporak nedostane moc prostoru a co si budem povidat, ani neni moc zajimavej. Nicmene film slape od zacatku do konce, akce a triky skvely, herci sympaticky, takze nuda nehrozi, ale jak uz jsem rek, nicim extra to nevybocuje z rady. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kapitánova druhá štace vymaže posměšný úšklebek z tváře většiny pochybovačů. Hutná techno-thrillerová atmosféra nastartuje úvod neuvěřitelným způsobem. Co úvod. První hodina a půl je dokonalá, korunovaná potyčkou na dálnici, která bere dech ve stylu Nelítostného souboje. Závěr pak zamíří do povědomých vod Marvelu a v nařachaném finále lehce shodí tu snahu jít na to trochu jinak. Nijak výrazně to ale nevadí. Evans se pro roli Steva Rogerse narodil, ale Zimní voják v budoucnu doufám dostane vlastní film, nebo se tím popasujou komiksově (kdo četl, ví co myslím ;-) protože to... myslím tím mojo prostě v sobě má. Redford malinko zklamal, tím že nebyl za koho jsem ho považoval, i závěrečnou konfrontací. Bratři Russoovi neskutečným způsobem válí a možná je to i díky Opalochově dynamické kameře, ale akce je pastva pro oči. Příběhové odklony od komiksu jsou zajímavé, nabízí mnohé interpretace věcí příštích. Náhled do Age of Ultron taky navnadil a naznačil tu zmiňovanou temnou atmosféru. Perte to do mě, chci víc. ()

Galerie (227)

Zajímavosti (140)

  • Brock Rumlow (Frank Grillo) je v komiksovém světě známý jako Crossbones, jeden z hlavních protivníků Captaina Americy. (Pria)
  • Scéna, v níž Nick Fury (Samuel L. Jackson) kapitánovi (Chris Evans) potvrzuje, že turbíny Helicarierů vylepšil Tony Stark (Robert Downey Jr.) poté, co se s nimi důkladně seznámil, odkazuje na scénu z Avengers (2012), ve které Iron Man turbínu roztlačí, aby se Helicarier nezřítil z oblohy. (MatyM)

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Co všechno oznámil Marvel?

Co všechno oznámil Marvel?

21.07.2019

Tento víkend se nesl ve znamení sandiegského Comic-Conu, a byť to na filmovém poli vypadalo oproti minulým ročníkům dost chudě (snad s výjimkou trailerů k Top Gun: Maverick a To Kapitola 2), seriály… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Reklama

Reklama