Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 035)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Bestiální karta, ale Marvelu to zase vyšlo. Originální koncept byl nahrazen přímočarým smashem, kde není čas oddych, ale ani na podobné nesmysly jako je logika, psychologie nebo vyšší smysl. Výrazně svalnatější a temnější (barvou) Hulk nakopává diváka solidní akcí, ostatek si Leterrier jen tak z povinnosti odkrucuje, scénář a příběh, který staví jedné rozzuřené hoře svalstva do cesty druhou se symbolicky zeleným mozkem, se pak svědomitě drží škatulky přitroublosti. Náturou je sice Leterrier klasický rutinér, nicméně z maličko vyšší společnosti, žánrová klišé láduje na plátno zcela bez servítek, neztrácí se v nějaké přehnané potenci obrazu, neustále něco vyhazuje do vzduchu, ale to je tak jediné, co ještě stíhá udýchat (Romantika? Argh!). Citelně jsem postrádal ten osobitý nadhled Iron "Vždycky jsem dával přednost kovu" Mana, který měl v kohoutku alespoň pořádnou nálož hlášek, tady se o nějakém humoru nedá příliš mluvit. Z herců bych vyzdvihl tradičně příjemného Edwarda Nortona s nebezpečnou jiskrou v oku, slizoidního Tima Rotha a Williama Hurta se záviděníhodnou... hodností. Triky jsou takové jaké jsou, jednou excelentní, podruhé odpudivě průměrné, ve výsledku dostačující. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně tupý Hulk! Nechápu, jak tohle mohli vůbec pustit do kin!!! První hodinu tam Norton je ubrečenej žebrák. Pak se změní na Hulka a neuvěřitelně debilně se tam honí s hummerama někde na louce. Pak svede tak blbej souboj s Timem Rothem (ok setře ho stylově) a s vrtulníkama, že lepší efekty snad měly i filmy z 90. let. Dále brečí nahej ve sprše, kterou si plete s rotačákem!!!!!!!!!!! Pak tam další hodinu všichni zmateně a nevýrazně běhaj a pak je finální bitka, přijde Downey jr. a šmitec. Nápaditější a propracovanější scénář najdete i v pornoprůmyslu. Hulk Erica Bany by obě monstra z tohohle filmu profackoval jak nic a ještě by u toho stylově hopsal po poušti. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Diametrálne odlišné pokračovanie, ktoré síce prvý diel neignoruje ale už odlišným castingom dáva zabudnúť na Ang Leeho verziu. Nie je to presne Hulk akého som som si predstavoval a veľká škoda scenára, ktorý je príliš plochý, skratkovitý a plný žánrových klišé, ale napriek tomu sa nejedná o žiadny omyl. Aj navzdory slabšej charakterizácii postáv je puto medzi Brucom a Betty stále hmatateľné, Tim Roth dostatočne diabolský a Leterrier minimálne v akcii dokazuje, že je preborník a adrenalín do žíl diváka pumpuje v pravidelných dávkach. Plnohodnotná komiksová adaptácia sa síce nekoná ale čo sa týka zábavnosti, vlastne nemám čo vytknúť. 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vypadá, že neumí do pěti napočítat, nicméně cokoliv na čtyřech kolech vrhá impozantně. Přímočará destruktivní kanonáda francouzské hračičky Louise Leterriera (zřejmě to nejlepší, co za poslední desetiletí potkalo Luca Bessona) začíná shrnutím předešlých milníků už v úvodních titulcích, následně nám nabídne několik zajímavých momentů, ale jinak nic. Ohraná koncepce marvelovského světa nezaujme ani na těch nejvíce očekávaných postech a to akčních scénách. Komornější, ambiciózní a zejména pak osobnější verze Anga Leeho taky neseděla kdekomu, tentokrát se šlo ale jednoznačně na jistotu, hlavně ať to bouchá. Jenže například ze soubojů Hulk vs. sérově nabuzený Emil Blonsky (Tim Roth opět v plné síle) mi chyběl větší tah na bránu, jen známé postupy, stejné úhly kamery, žádná invence. Zase něco mezi, ** až ***.. No, nikdy jsem nebyl ryzí comicsový fanoušek!! ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jednoznacne prekvapenie. Iked novy Hulk recikluje mnoho zauzivanych a okukanych postupov, je z neho citit i zavan originality a poctiveho pristupu. Tam kde by divak ocakaval podrobny popis experimentu, ktory z Brucea Bannera spravil zelene monstrum, sa dockame len kratuckej objasnujucej videoklipovej sekvencie pocas uvodnych titulkov.. A stopaz, ktoru tvorcovia takto usetrili, vyuzili na detailnejsi popis a predstavenie hlavneho charakteru. Bruce Banner, samotar, skrivajuci sa pred svetom v hufe robotnikov, ktori kazdodenne makaju vo fabrike na limonady.Neda sa povedat ze Edward Norton podal svoj zivotny vykon (predsa len, nebola to rola, kde by sa mohol naplno odviazat), no svoju ulohu splnil skvelo. Tak ako vam v hlave utkvie rozzurene zelene monstrum, tak si zapamatate aj viziabnuteho loosera, trpko znasajuceho svoje prekliatie. Tvorci opisu Bruceovho charakteru venovali naozaj vela a to je velke plus. Tak isto stastne dopadla volba zaporaka. Tim Roth je slizak a sialenec na pohladanie, ba dalo by sa az povedat, ze on je tu hercom cislo jedna. Po efektovej stranke (az na niektore useky, ktore vypadali ako trailer na videohru) sa neda vytknut nic ( romanticka scenka kraska vs netvor je este lepsia ako obdobne sceny z Jacksonovho King Konga). Paradny popcorn, ktoremu z radostou odpustite jeho nedostatky a budete sa tesit, kedy si ho date znovu. (8/10) ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • V komiksech má Abomination špičaté uši. Režisér Louis Leterrier chtěl, aby je měl Abomination (Tim Roth) špičaté i v tomto filmu, ale usoudil, že by je Hulk (Edward Norton) ukousl. Pokud by se ve filmu taková scéna vyskytla, tak by už film nesplňoval podmínky ratingu PG-13. (Kubaaa97)
  • Kevin Feige přiznal, že struktura filmu je inspirována filmy s Godzillou. Tři čtvrtiny filmu se vypořádává armáda s monstrem, kdy poté na scénu přichází větší monstrum, proti kterému se dříve válčící strany spojí, aby jej porazily. (Kubaaa97)
  • Scény, během kterých dochází k pokusu s gama zářením na Bruceovi (Edward Norton), odkazují na intro seriálu The Incredible Hulk (od r. 1977), kde probíhají v téměř identické podobě. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama