Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 2
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (1 018)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Výtečná, odlehčená středoškolská komedie s Petrem Parkerem, která je vtipná a svižná a konečně středoškoláky nehraje banda třicátníků, ale o poznání méně funkční jsou tu scény, kdy má o něco jít, dokud Spaidy jen nezávazně blbne (v obleku, nebo bez něj), je všechno super, ale drama brutálně nefunguje a ať si kdo chce říká cokoliv, emocionální finále druhého Spidermana s Garfieldem jen tak někdo nepřekoná a absence Osbornů sice dává možnost filmu jít jiným směrem, než předchozí inkarnace, ale i tak zamrzí. Je to dobrej film, zábavnej, ovšem finální půlhodina je prostě slabá. I Přes Stark-humor. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Konečně natočili Spider-Mana správně! Příchod k Marvelu přinesl kýžený důraz na příběh a snaha neopakovat se zbytečnou osudovost se vyplatila. Malý Parker je navíc sakra sympaťák a smolař, což byli hlavní ingredience, které minulé adaptace nedokázali úspěšně prodat. Maguire byl rovnou za debila a Garfield zase zbytečně zasmušilý. Pod Starkovou taktovkou se velice příjemně vybarvuje a jeho dialogy s oblekem vše skvěle odlehčují. Keaton jako Toomes patří k nejzajímavějším marvelovským padouchům. Homecoming nabízí v klasické, ale parádné šlapající příběhové rovině hodně originální zvrat hodný Parkrovi smůly. Akční scény jsou skvěle zvládnuté. Komediální šlapou ještě lépe. Scény s baculatým kámošem jsou super. Hudba od Giacchina strká do kapsy předchozí pavoučí skladatele hravými melodiemi i variací na staré televizní téma. P.S: Birdman is back! ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V rámci dovzdělávání světa Marvelu jsem si dal toto a tvrdě jsem padl na hubu. Ukázalo se, že Spider-Man po upgradu Supermana je moje nejneoblíběnjší komiksová postava ze všech komiks světů. Tady mě vysloveně sral, tak uřvanej idiot co nic neuměl, ale do všeho se montoval to bylo fakt úmorný. Nejlepší akci obstaral IM při zachráně lodi, fandil jsem Vulturovi co to jen šlo. Ne opravdu, pubertální superhrdinové nejsou pro mě. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Spidergay Homocuming jsou jen další přiblblé trampoty pubertálního kokota, co při hlazení si přirození prcá pavučinky, strašlivě touží poklátit pydlookou spolužačku, načež si však ujasní orientaci a nepohrdne ani škaredým tlustým ťamanem. Trampoty, primárně určené pro pubertální kokoty, co z neustálého hlazení si přirození mají ztvrdlá pyžamka s Medvídkem Pů, místo povinné četby raději s mongoloidním výrazem listují dementujizícími omalovánkami, strašlivě touží poklátit nějakou nafrněnou uhrovitou kravku ze sedmé bé, načež si však ujasní orientaci a nepohrdnou ani otylým nejlepším kámošem, se kterým si vzájemně už tolikrát drželi džojstyky při Volání dutých. Film o už tisíckrát zhomixovaném tupém ničem a zbytečnější než radiátory v Senegalu, točený pouze za účelem plošné mentální retardace a vykrmení korporátního Mrvelovského prasátka z těžce u pásu vydřeného kapesného na kino pro tu chloubu dělnických rodičů. Charizmaticky se supící Míša Kýtn je tak jedinou osvěžující a bezesporu kladnou postavou, které od počátku urputně držíte palce, aby toho upištěného pičuse co nejdříve postříkala insekticidem, vrazila Blikající turbokonzervu do prdele Kapitána Homokokota, nějakým bestiálním způsobem vyvraždila všechny ty ostatní Assvendžry, a už se pro mládež točily výhradně jen nedebilotvorné, alespoň kapku oduševnělé filmy s nějakou elementární přidanou hodnotou. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Je to jen můj dojem nebo ze Spíďi dělaj tvůrci čím dál většího kokota? Pítr Párek je ukázkovej kuřbuřt hned od prvního pohledu, k tomu ho celej film držej za koule, což respekt, že nějaký našli, a jako bonus je kolosálně trapnej. Díky tomu zcela chápu, že si nemůže vrznout a jeho jedinej kámoš je MEGA tlustej asiat, což je taky celkem nevšední jev, jelikož většina z mojich soukmenovů bývá štíhlá, pokud nenosej pleny a nehážou kolem sebe rejži v japonském národním sportu. Toto hvězdný duo se snaží postarat o spoustu "vtipných" scén, u kterých se nezasmějete, max vás budou srát, a nejdýl do půl hodiny fandíte přestárlýmu Batmanovi, aby oba dva zmasakroval na sračku. K tomu tam lítá Iron Man, kterej, Buddho div se, v tom mladým Párkovi vidí potenciál a ve škole jako motivátor z TV mluví Kapitán Amerika. Poslední tečkou je prachbídný balení spolužačky meltoidní pleti kterou, dle očí, pro změnu kousnul chameleon, takže Párka by mohl lákat její potenciálně dlouhej jazyk na super kuřbu, jenže si nedaj za celej film ani pusu na tvář. No ty píííčo kdo to tohle napsal? Aháááá ono scénář dělal ne jeden, ale hned šest borců, kde jeden bral kokain, druhej LSD, třetí houbičky, čtvrtej trávu, pátej pervitin a šestej byl alkoholik. Tak to už plně chápu proč je nejnovější Spíďa taková bomba (čti píčovina) . ()

Galerie (102)

Zajímavosti (74)

  • Hudba, která hraje, když se objeví logo MCU (Marvel Cinematic Universe), je orchestrální variací na znělku z animovaného seriálu Spider-Man (od r. 1967), která zazní i v závěrečných titulcích prvního dílu spider-manovské trilogie Sama Raimiho - Spider-Man (2002). (Nevka)
  • Scéna, kdy zloději v maskách Avengers vykrádají banku, pochází z komiksu „Ultimate Spider-Man #42“, vydaného v roce 2003. (Charpy)
  • Jedná se o 6. celovečerní film s postavou Spider-Mana v hlavní roli. V celosvětovém měřítku jde o druhý nejvýdělečnější snímek se Spider-Manem. Rekord stále drží Spider-Man 3 (2007), který po celém světe nasbíral 890 milionů amerických dolarů. Těsně za ním je Spider-Man: Homecoming (2017) s výdělkem 880 milionů dolarů. Na třetí příčce s 821 miliony dolary je úplně první film Spider-Man (2002). Na čtvrtém místě se 783 miliony dolary se umístil Spider-Man 2 (2004). Na pátém místě se 757 miliony dolary The Amazing Spider-Man (2012). A na posledním místě se 709 miliony dolary The Amazing Spider-Man 2 (2014). (Tashi)

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama