Reklama

Reklama

Avengers: Infinity War

  • USA Avengers: Infinity War (více)
Trailer 1
USA, 2018, 149 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Don Heck (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Snímek Avengers: Infinity War završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší na stříbrná plátna nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív, než jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (1 439)

woody 

všechny recenze uživatele

Kdo považuje za nejlepší marvelovky CAII a CA:CW, bude nadšený. Russovým se podařilo neuvěřitelné - skloubit postavy ze všech 8 sérií, aby to dávalo smysl, bylo to stravitelné, a každý segment má navíc přesně to, co na nich máme rádi - strážci galaxie a Thor jsou vesmírné opery, Strange a Stark sarkastičtí egoisté, Spider Man ukecaný nerd atd. Žádné vysvětlovačky, žádné představování - všechny ty postavy jsme za uplynulých 10 let viděli mnohokrát a víme, co čekat... Největší prostor tak dostává Thanos. Marvel má konečně pořádného ikonického záporáka, který není jen bezejmennou mlátičkou, ale charakterní postavou s motivací, minulostí, navíc skvěle zahranou - po Glumovi asi nejlepší komplet CGI postava. AIII je defacto brána celá z jeho pohledu, což se projevuje zejména na konci, tam se do toho Marvel fakt nebojí šlápnout okovanou botou. Už jenom pro toto neobvyklé rozhodnutí je nutné na nové Avengers koukat jinak než jen jako na spotřební zboží alá DC univerzum (a všechny ostatní komiksovky), ale jako na velice chytrý a v hodně ohledech osvěžujícím způsobem nekompromisní film. Kam se hrabe krotký Logan, a to k tomu nepotřebují ani Rkový rating. ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Po deseti letech se konečně blížíme do finále a vskutku mohu konstatovat, že se mi začínají plnit veškeré fandovské sny. Infinity War je velkolepá podívaná s fenomenálním záporákem a jedním z nejodvážnějších zakončení v dějinách blockbusterové zábavy. To, s jakou lehkostí dokáží bratři Russové narvat do dvou a půl hodin takové množství postav, aniž by se jim to rozpadlo pod rukama, je skutečně neuvěřitelné. To samé jsem si říkal i u prvních Avengerů, ale zde, kde se počet důležitých postav vynásobil nejméně třikrát, je to vskutku obdivuhodné (tomu může konkurovat maximálně Jackson se svým fantasy opusem). O chemii mezi starou a novou gardou se snad není ani potřeba rozepisovat. Lepší prolog si snad před epickým finále nikdo nemohl přát. Marvel jede! Hysterii, která doprovází dvoudílné završení tohoto nekonečného seriálu, dokáže překonat snad už jen Cameron. 10/10 (Infinity Saga: IM 8/10 TIH 6/10 IM2 4/10 CA: TFA 4/10 Thor 7/10 Avengers 9/10 IM3 7/10 Thor: TDW 4/10 CA: TWS 8/10 GotG 8/10 Avengers: AoU 7/10 AM 6/10 CA: CW 7/10 DS 7/10 SM: Homecoming 7/10 Thor: Ragnarok 8/10 GotG Vol2 8/10 BP 9/10) ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Brace for impact! Thanos mi vždycky přišel jako zvláštní gumák s obscénní bradou, ale Infinity War si do značné míry urval pro sebe. Konečně překvapivě dobře prokreslený mega-záporák, který funguje jinak než jako věšák na přefouklé zbraně. Jinak je to jako když vaše oblíbené postavy někdo narve do obřího mixéru, z něhož se rozletí do různých koutů galaxie a část z nich už se taky nemusí dožít dalšího dílu. Ta chemie mash-upu je moc dobře nastavená, funguje jak rozverný humor Guardians, tak Avenger patos, moc dobře se doplňují. Russovci to zase režijně ustáli na výbornou, má to zvláštně realistický, potemnělý nádech, přitom to sedí i do křiklavého klíče Ragnaroku. Dvě a půl hodiny jsem se radoval, protože se vždycky má kdo epicky objevit a někomu zachránit super-řiť... teda skoro až do konce. Avengers: Infinity War jsou parádní snoubení zábavy a fan emocí, skutečně důstojné první dějství filmu, který uzavírá éru. Někomu může chybět jasnější pointa, já to beru jako pozvání na další avengerovskou joyride za rok. Už teď stojim ve frontě jak fakin MCU bitch. You got me there... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Šel jsem na to jen kvůli Russoovým za kamerou, kteří udělali z dvojky a trojky Kapitána Ameriky solidní akční thrillery s parádní fyzickou akcí. Jenže ta už v trojce začínala ustupovat superhrdinskému poskakování, pěsťovkám a házení po sobě vším možným (hromadná bitka na letišti) a tady už se jí nedočkáme vůbec, protože pro space opery o osudu vesmíru jsou automobilové honičky a bitky ve výtahu málo epic. Co se příběhu týče, postav je tu jak nasráno a to ještě dva Avengeři chybí, přičemž řada je více či méně prostorově/dramaticky pokryta, ale třeba Captain America, Black Widow nebo Black Panther tu de facto jen statují. Kapitola sama o sobě je záporák, který sice vypadá, jako by sem zabloudil z Power Rangers a nejde ani o příliš zajímavý charakter, ale má docela fajn agendu, sám jsem ji před pár měsíci navrhoval v hospodě jako možné řešení globálních problémů, ale nesetkalo se to s velkým pochopením. A závěrečný masakr je docela působivý, byť je jasné, že nepůjde o permanentní stav. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 350 miliónov $ | Tržby: 2046 miliónov $ | Poriadna kláda. Už bolo ale na čase... Infinity War obdivuhodne balancuje na hranici komédie a drámy, kde ako zdroj využíva prvé stretnutia postáv z iných titulov, čo je vlastne recept, ktorý sa použil prvý krát v prvých Avangers. Vtedy ma to tiež bavilo. Najväčšie eso v rukáve ale Russovci využili na dlhú dobu dopredu: Nikdy už nebudú mať možnosť odstrániť toľko elementov z MCU naraz, takže tromfnúť Infinity War bude veľmi ťažké... Som zvedavý, čím dokážu hladné krky nasýtiť po druhom diely... ()

Galerie (112)

Zajímavosti (204)

  • Komiksový Thanos se poprvé objevil v komiksu „Iron Man #55“ (1973); jeho origin (původ) byl odhalen v komiksu „Silver Surfer #37“ (1990). (Mr.Baboon)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Spidey se zhoupnul k miliardě

Spidey se zhoupnul k miliardě

24.12.2021

To, co se žádnému jinému filmu nepodařilo za téměř dva roky, nový Spider-Man: Bez domova zvládne za něco přes týden. Po potvrzení nejnovějších výsledků globální příjmy megahitu Sony a Marvelu z kin… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

Reklama

Reklama