Reklama

Reklama

Loki

(seriál)
  • USA Loki
Trailer 3
USA, (2021–2023), 10 h (Minutáž: 42–59 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Cailey Fleming, Michael Rose, Wunmi Mosaku, Sasha Lane, Eugene Cordero (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

V novém seriálu Loki od Marvel Studios odehrávajícím se po událostech filmu Avengers: Endgame se nechvalně proslulý bůh lsti a falše Loki vydává na dobrodružnou cestu prostorem a časem. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (266)

berny2468 

všechny recenze uživatele

Loki je pro mě osobně zatím nejlepší z trojice nedávných seriálů (Wandavision a The Falcon and the Winter Soldier) a to docela s přehledem. Seriál mě především překvapil svou nápaditostí a svým celkovým pojetím. Je hodně podobný jiné taškařici Thor: Ragnarok. Antihrdina Loki (Tom Hidlestone) zvládá svým charismatem a herectvím seriál utáhnout s přehledem a má k tomu navíc dva zdatné parťáky Owena Wilsona a Lokiho v dámském provedení. I když musím se přiznat, že mě seriál nejvíce bavil z počátku, které sršely nápady a byly hodně zajímavé a tak utekly jako voda. Ve druhé polovině už jsem se chvílemi i nudil a celkově cítím, že z tématu šlo chvílemi vytáhnout více (různé apokalypsy a TVA). Konec seriálu ukázal potenciální budoucí odvíjení Marvelovského (multi)universa. Stále se však nemůžu rozhondout zda mě to těší či ne. Celkově Loki je pro mě spíše milým překvapením, které však má taky nějaké to “ale” kvůli kterému jsem ani na chvíli nad plným hodnocením neuvažoval. Loki rozhodně uteče, pobaví a někdy i překvapí. A za vidění rouhodně stojí. Zřejmě i proto jak bude nejspíš pro Marvel důležitý v orientování se v dalších filmech. 70%. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejočekávanějších marvel seriálů je nakonec jen průměr a na to, jak vysoké byly Lokiho ambice, je to celkem slabé. Tim Hiddleston je naštěstí dostatečně charismatický, aby si dokázal seriál ukrást pro sebe, ale zbytek je takový... meh. Jakoby to bylo na míle vzdálené celému marvelu, celý ústřední motiv časových linií i oné "zlé společnosti" je prostě takový nezáživný, postavy nejsou ani tak zajímavé, jak jsme zvyklí, záporák je ve výsledku trapný a celých 6 dílů se toho až tak moc nestalo. Pro MCU jistě důležitá věc, kterou musí každý divák chtě nechtě zkouknout, ale že by mi Loki něco dal, to ani ne. Neosobité, při zemi se držící a ustrašené jít do něčeho většího - ať už v rámci akce nebo děje. ()

Reklama

Deyw 

všechny recenze uživatele

Ne...ne..proste ne...prvni dva dily totalne super, pak to je takova nudna brecka, ktera cloveka ubije a chce uz aby to skoncilo, bohuzel loki to neutahne a po skvelych napadech, kdy potkava sam sebe byl genialni, ale pak se ztoho stala proste strasna sracka..mozna o trochu lepsi nez wanda, jenze wanda je aspon osobita a je hot, tohle je typek dobre hlasi, ale delaj tu znej idiota tvle...nemam to rad 3/5 za prvni dva topove dily.. 🤛 ()

Script 

všechny recenze uživatele

První série nadchla. Docela mě překvapilo, že závěr, se obešel bez trapných epických bitek, které je známo na Marvelu, že dělá. Místo toho jsme dostali zajímavý story telling, který mě nadchnul. Zároveň mě potěšila práce s kamerou. Občas se ukazovali v seriálu prvky, které se dali předvídat, ale za mě je to seriál, který měl v tomto universu potenciál. Jenže co mě bude děsit je to s čím přijde druhá řada. Aby zase produkce nesklouzla ke starým trapným kořenům, které například zničili film Black Widow. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,JSI SÁM A VŽDYCKY SÁM BUDEŠ...“   Je to náročnější než obyčejná filmová Marvelovka. Hodně povídání, cestování časem, samej podivnej Loki a občas se přistihnu, že mě to nějak nebere. Možná jde o něco víc, a já to jen nepochopil… Možná…     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Každá verze mýho já je rozbitá. 2.) Zajímá mě interdimenziální časoprostor.  /// Thx za titule „titulkomat“.              PŘÍBĚH ***  HUMOR  *  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (168)

Zajímavosti (95)

  • V čase 34:05 má padající měsíc tvar Pac-Mana, postavičky ze stejnojmenné videohry. (Lad2000)
  • Loki (Tom Hiddleston) jako D. B. Cooper skáče z letadla během denního světla za jasného slunečného dne. Ve skutečnosti Cooper skákal již po setmění a během bouřky. (Kubaaa97)
  • V potitulkové scéně si můžeme všimnout zřícené budovy Stark Tower. Na fasádě ale nevidíme nápis „Stark“, ale „Qeng“. Jedná se o odkaz na společnost Qeng Enterprises, která věž získala od Tonyho Starka. Tuto společnost v komiksech vlastnil Kang Dobyvatel pod jménem pan Gryphon. (Kubaaa97)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama