Reklama

Reklama

Avengers: Endgame

  • USA Avengers: Endgame (více)
Trailer 1
USA, 2019, 182 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd, Benedict Cumberbatch (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hrozivé události způsobené Thanosem, který vyhladil polovinu života ve vesmíru a silně oslabil Avengers, vedou zbylé superhrdiny k tomu, aby ve strhujícím finále 22 filmů studia Marvel zvaném Avengers: Endgame sebrali poslední síly a pokusili se vrátit úder. (Falcon)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (1 545)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Divnej? To já si mejluju s mývalem. Až doteď jsem si myslel, že je vycpanej...- Vtipné a smutné, taková antická tragikomedie, kde se nejde pro prdel daleko. Kruh se uzavřel a i přes mírně únavné plácání o životě a ponor do duší hlavních postav jsem si film užíval. Tedy první mrazení mě přepadlo, když se hned zkraje snášela Captain Marvel se svým nákladem na zem. Nu a pak se umíralo a vtipkovalo jak na běžícím pásu, a když se dostavil houmelesák Thor, tak jsem si říkal, tohle už fakt přehnali, ale když se dožadoval dvanáctky, tak jsem mu rozuměl. Nu a pak se chopil kladiva a bylo hned jasné, že zatoužil po blescích a po krvi. A samozřejmě bitva z nevím už kolikátého dílu SW byla skvělá a epická! Jinak radost mi udělaly Tilda Swintonová a Elizabeth Olsenová. A vůbec se to celé moc povedlo a mně nezbývá než vysázet celé souhvězdí. Jen mi trochu neštymovalo, kdo že bude - možný spoiler - příští Cap.....a jako nic proti černochům, na Furyho si už člověk zvykl a Black Panthera je jasný, ovšem Cap? Aby to nedopadlo jako s Human Torchem.... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jo, to jsou paradoxy, na poslední Avengers jsem se dost těšil, v průběhu sledování zbylých filmů jsem se totiž stal docela fanouškem Marvelu a není to úplně jen moje zásluha - díky, Petře. ;-) Mám v podstatě jen jednu výtku - je škoda, že tenhle příběh cca třetinu filmu využívá ostatní příběhy Marvelu, aby zasadil poslední (citovou) ránu nám divákům a (krvavou) ránu hlavnímu záporákovi. Ke cti budiž tvůrcům přičteno, že staré příběhy se tím velmi oživují, přetvářejí a naši hrdinové taktéž stihnou věci, které by se jim jinak nepodařily. Jinak musím opravdu ocenit promyšlenost celkového univerza, ne všechno velké produkční společnosti (fuck Disney!) znásilní kvůli prachům. Tenhle blockbuster šlape jak žádnej, od od M:I V jsem si takhle dokonale nelebedil u obrázků, akce, hudbě i dojáku a vyloženě si užíval každý záběr filmu. A ocenil jsem také určitou realističnost, horší osud některých postav. Ale to, jak moc se mi líbí Návrat do budoucnosti, se vám, přátelé, nahlodat nepodařilo! :-) 90%. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Jako poslouchat "best of" oblíbený kapely. Není v tom tolik originality, odvahy a srdíčka jako u sólo desek, ale hraje to jednu pecku za druhou, čemuž se hrozně těžko odolává. Plnokrevný fan servis, který ale umí být i intimní a nebojí se na chvíli zastavit. Jen ta lobotomizace Thora po waititiovsku mi prostě furt přijde příšerná. Byť se jí tu snaží maskovat jako PTSD. P.S.: Napodruhé to podobně jako IW hodně slábne. Wow momenty nahrazuje vnímání líného scénáře a nefunkčnost řady linií. 7/10 a potřetí ani náhodou. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Kdybych se na to měl dívat jako na samostatný film, pak bych měl výhrady k určité rozvleklosti první (dramatické) třetiny, nedej bože bych mohl zabřednout do časových paradoxů druhé třetiny, nedej bože bych se mohl pohoršovat nad sentimentem třetiny závěrečné. Jenže Avengers jsou kategorie sama pro sebe a vytýkat jim, že nejsou koherentní, nedává příliš smysl. Spojují totiž tolik postav, poloh a dílčích motivů, že jiné řešení než podobně koncipovaná 182 minut trvající katarze mě nenapadá. A pokud začneme Endgame vnímat jako season finále, dává najednou všechno dokonalý smysl. Fokus na klíčové postavy s cílem dát jejich existenci rozhřešení, způsob, jakým jsou do děje vtipně dávkovány prvky nostalgie (Endgame je takový matrix vzpomínek na předchozí filmy) i epický klimax, který má emocionální grády padajícího meteoritu. Za vším je cítit plán, který tak chybí DC. Jednotlivé dílky zapadají do skládačky a jestli chcete jeden příklad, vezměte si Thora. Od Marvelu nečekám převratné myšlenky, formální stimuly nebo psychologickou hloubku. Čekám uspokojení. A jestli se něco po Endgame dostaví, je to pocit příjemné sytosti. Možná to není generační událost ráže Star Wars, ale pořád je to více než důstojné završení hodin zábavy a roků poctivé práce. Jestli nám Nolanův Batman ukázal, že superhrdina musí být člověkem do té míry, že přestává být -super-, Avengers trvají na tom, že lze být obojím zároveň. Je to možná naivní, ale povznášející. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príbeh samotný je prinajmenšom prekvapivý, pretože sa bratia Russooví vydávajú úplne iným smerom, než po traileroch čakáte a po celý čas vedú príbeh tak, aby ste boli vždy o krok pozadu. Zároveň mnohokrát pretiahnutá stopáž - tri hodiny, čo nie je úplne bežná dĺžka u superhrdinských blockbusteroch - nie je vôbec na škodu, pretože je stále na čo pozerať alebo čo počúvať. Navyše ubehne ako nič. Dlho tu nebol film, ktorý s takou ľahkosťou ubieha, aj keď je v skutočnosti obrovský vo všetkých smeroch. A presne to Endgame je - posledné zbohom, rozlúčka s niečím unikátnym, niečím, čo bolo v čase pred svojím vznikom považované za nemožné. Pomník Zlatej ére komiksových adaptácií a zároveň začiatok novej doby, ktorá bude mať nových hrdinov a príbehy.. Súčasný ekvivalent Star Wars alebo Matrixu, veľkofilm tejto generácie a gamechanger, ktorý ako prvý dokázal preniesť komiks na strieborné plátno, spojiť dve odlišné médiá do jedného dokonalého mixu a ktorý nenávratne zmenil pravidlá hry. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (214)

  • Dan Slott, jeden z předních autorů komiksů o Spider-Manovi, zkritizoval scénu z tohoto filmu, kdy Spider-Man (Tom Holland) aktivuje vražedný mód svého pavoučího obleku a pobije skupinu Thanosových outriderů. Dan Slott to prozradil na svémTwitteru, ale dočkal se pouze velké kritiky ze strany komiksových nadšenců, kteří mu hned připomněli, jak v jeho komiksech chtěl Spider-Man zabít Venoma. Dan Slott se hájil tím, že to bylo v tomto případě nezbytné a byla to Peterova zodpovědnost, protože Venoma přivedl na Zem. Dan Slott napsal celou řadu pavoučích sérií v rámci Worldwide, Big Time, Marvel Legacy (vše série ASM), Omnibus či Superior Spider-Man a zařadil se mezi autory, kteří nejvíce ovlivnili Spider-Mana a jeho charakter. (3T)
  • První díl série Avengers, ve které se objevil Ant-Man (Paul Rudd). (tyzmrde)
  • Chris Hemsworth se vtipně vyjádřil k roli tlustého Thora: „Šlo o silikonový oblek (oblek vážil 40 kilo), který se zapínal na zádech a každou chvíli někdo přišel a hladil mě po pupku. Teď už vím, jak se moje žena cítila, když byla těhotná.“ (Geralt z Rivie)

Související novinky

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

26.02.2024

Loňské stávky se nějak podepsaly snad na každém natáčení. A čím větší produkce, tím více studia pravděpodobně krvácela, když se práce na filmu zastavily. Své o tom ví Ridley Scott, který loni na… (více)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Scorsese vs. Marvel znovu

Scorsese vs. Marvel znovu

31.10.2023

Pár let staré komentáře Martina Scorseseho k Marvelu, vůči němuž se režisér ohradil a filmy studia označil za pouťové atrakce spíš než filmy, jsou dobře známé. Teď ale do kin zamířil snímek Zabijáci… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Reklama

Reklama