Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 3

Recenze (966)

POMO 

všechny recenze uživatele

Sympatická oddechovka bez velké dramatizace Avengerů, kterou ale nepotřebuje. Emocionálně rozebírá pouze hlavní postavu, ostatní jsou buď pro pobavení, nebo záporáci s plánem překvapit. Zasazení do Los Angeles (a pouštního okolí) devádesátych let nabízí spoustu cool vtipů, určuje celkový odlehčený tón filmu (Samuel je nesmrtelný!). Tím mě Captain Marvel bavil nejvíce. A Brue Larson moc fajn. Že do její role nevybrali supersexyci typu Amber Heard filmu jenom prospívá. Larson je lidovější, přirozenější a cute. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po dlouhou dobu příjemný devadesátkový origin. Marvelovský vesmír se začíná stále více nafukovat a díky Carol Danversové obsahuje i superhrdinku, která je mnohem mnohem mocnější než nějaký Captain America s Hulkem i Iron Manem dohromady. Thanos se má určitě na co těšit ve finálním zúčtování. Tyhlety návraty do minulosti můžou v budoucnu znamenat dost zajímavé zpestření celého universa, ale minimálně by se Kevin Feige neměl dopustit chyb, které udělali X-Meni. Tam těch časových hrátek bylo již přes příliš. Něco mě ale říká že Marvel si to v pohodě uhlídá. Film zase úplná pecka není, miliardu vydělal a za pár let si na něj prakticky nikdo nevzpomene. Taková Disneyovská klasika. 60% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Očekávaný marvelovský mix akce, napětí a vtípků někde mezi SW, Muži v černém a Supermanem. Asi nejlepší na celém filmu je fakt, že na začátku jsou rozdány karty, kdo je kdo, ale postupně se ukazuje, že škatulky s nápisy Dobro a Zlo se dávají nebezpečně do pohybu. Koneckonců ani bratr Jonese není tak docela jeho čistokrevným bratrem. Objektivně 3*, pro fanoušky comicsů a Marvelu jednu navrch. Děkujeme, Stane. ()

konous 

všechny recenze uživatele

Nemám tu nic... Asi mě už opravdu začíná přestávat bavit série "marvel šablon". Nikdy v tom nebylo mnoho, abych některé díly/charaktery/originy netrpělivě vyhlížel, ale alespoň nějaký prvek mě lákal. Black Panthera jsem si užil skrz stylová gesta a hiphopové rytmy, Strange díky relativně originální akci a hraní si v dimenzích,... Začínám si v Marvelovkách hledat nějaké styčné body, blízká témata, věci co mám rád. A prskavky, ani kočky, ne tak nahláškovaní představitelé spravedlnosti či dobová atmosféra mě u kapitánky nezaujali. Příště si snad něco najdu. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Páčila sa mi atmosféra zaspatej Californie v roku 1995, skvelá bublajúca elektro hudba, premisa filmu, kde "Vers" objavuje svoju identitu, ako aj pomerne vážne poňatie bez vyslovene trápneho humoru, či tendenčnej romantickej línie. Lenže nemá to žiadnu výraznejšiu scénu, ten mysteriózny potenciál príbehu je nevyužitý, naopak hlavne ku koncu je tu prebytok sentimentálnych až patetických scén a Brie Larson je drevená. To ale nie je ani tak chyba herectva ako skôr problémom povrchného scenáru, ktorého práca s postavami je na úrovni dekády, kde sa film odohráva. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (89)

  • Ve filmu Iron Man (2008), který se odehrává 13 let po událostech z Captain Marvel, se agent Coulson (Clark Gregg) představuje jako agent Strategicko-humanitární intervenční elitní logistické divize (Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division) s tím, že na názvu ještě zapracují... a až na konci použije zkratku S.H.I.E.L.D. Ve Captain Marvel se však Nick Fury (Samuel L. Jackson) už představuje jako agent S.H.I.E.L.D.u. (Ištván87)
  • Laboratoř Mar-Vell (Annette Bening) na oběžné dráze je odkazem na údajný umělý satelit Black Knight, který měl obíhat kolem Země ještě před prvními umělými satelity, sestrojenými člověkem. (Malasmo)
  • Ve filmu se objevila řada příslušníků rasy Skrull, kteří si v komiksovém světě odbyli debut v lednu roku 1962 ve „Fantastic Four #2“. Jejich vůdce Super-Skrull alias Kl'rt, se premiérově ukázal až ve „Fantastic Four #18“ ze září roku 1963. (3T)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama