Reklama

Reklama

Captain America: Občanská válka

  • USA Captain America: Civil War (více)
Trailer 1
USA / Německo, 2016, 147 min

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (1 239)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si říkal, že to vlastně nešlo natočit o moc líp. Russovi měli podobně jako Whedon u Avengers jasné mantinely a museli do třetího Kapitána naprat kupu postav. Co je ohromující? Že se všechny povedly. Ať už se zaměříte na Black Panthera a Spider-Mana nebo na Falcona a Scarlet Witch, každý sám o sobě funguje a zároveň plní svoji funkci. Problém je akorát v jediné věci – že tohle všechno možná nebylo potřeba. Celé bych si to dokázal představit o něco sevřenější, komornější a údernější, prostě bez oné „války“ a komediálních přestávek, jež krapet narušují silný ústřední příběh. Nechápejte mě špatně, pořád jsme dostali vynikající comicsovku s tunou nápadů, výbornými dialogy a dobře odvedenou akcí. Jen to holt není taková přímočará nakopávka jako Zimní voják a často jsem si říkal, že mě thrillerové pletichaření baví o něco víc než velkolepé potyčky. Ten balanc zkrátka mohl být o něco lepší. Jen se mě neptejte, jak přesně bych ho dosáhl. (8/10) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To je za ten barák, cos mi hodil do ksichtu." Avengeři tentokrát nastoupili v lehce pozměněné sestavě a na trávníku to bylo hned znát. Zejména proto, že místo soupeře se dostavil pouze rozhodčí a tak se musel jindy spojenecký tým rozdělit na dvě mužstva. Aby se lépe rozeznali, tak se mazaně rozdělili na Pestrobarevné a Pestrobarevné, takže zápas mohl začít. Koukat se na něj celkem dalo, zejména první půle byla ve slovním provokování solidní, ale pak došlo na nepotrestaná porušení pravidel. Třeba nepovolená výstroj nechala evidentně podjatého sudího Helmuta naprosto v klidu, ale nepískal ani úder křídlem, podražení vláknem či házení víkem od popelnice. V jednu chvíli jsem si dokonce myslel, že to snad ani nebyl fotbal, ale tak nějak mě nenapadá, co by to vlastně mohlo být jiného. Takže nejlepšími hráči svých mužstev vyhlašuju Ant-mana a Spidermana, kteří vyhrávají pobyt v celách s výhledem na všechny světové strany. ()

Reklama

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Po tom všeobecném nadšení jsem asi čekal trochu víc, nebo něco jiného. Ano, je to lepší než Avengers 2 nebo Thor 2, ale zároven mi málokdy tak výrazně přišlo dělení na předehru a akci. Z té hodiny a půl, která předcházela řežbě na letišti, si vlastně nevybavuju skoro nic konkrétního, a hlavně proč to proboha muselo trvat tak dlouho. Akce samotná je pak super, nicméně i u ní mi nějak chybí hloubka, postavy si prostě po tlamě dávají nějak moc snadno na to, kolik toho mají za sebou. A rozhodně potěšily nové postavy, jak Spider-man tak Black panther. 7/10 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Marvel naplnil klonovací zařízení na hrdiny a pak spustil generátor jednolitosti. Když se ti dávno vyprofilovaní hrdinové první hodinku slovně oťukávají, aby zjistili, jak moc jim voní diplomacie namísto svaloviny, nějak to skousnete, byť jejich pohnutky známe a tušíme, jak a proč se rozhodnou. Jenže akce na lipském letišti dokonale definuje to, co je na MCU špatně. Hrdinové, kteří až donedávna stáli při sobě, se najednou mají vydat vstříc razantní nakládačce a… a nic. Kde je osobní drama, když si mezi pěstními údery stíhají říct, že i tak jsou přátelé? Jakýkoliv tah je předvídatelný, každá akce odhadnutelná. Druhou šanci ve stejném duchu pak promarní i sibiřská anabáze. Jistě, v jednotlivostech – dílčí akční momenty, byť žádný z nich nedosahuje nástupu Winter Soldiera z minula, Black Panther, bourneovský feeling první poloviny – silné a dokazující, že Russovci to mají srovnané, ale jako celek absolutně ubíjející, nepřekvapující a za pár dní nezapamatovatelné. A vzhledem k výdělkům bez nutnosti cokoliv následující léta měnit. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Rovnou řeknu, že se mi dvojka Kapitána Ameriky líbila víc, ale Russovci si z ní do Občanské války naštěstí přenesli spoustu věcí. Akce je pořád stejně drsná a plná chytrých momentů a dost prostoru pro své schopnosti tu dostávají i další hrdinové, ať už nováčci, nebo ti z jiných filmů. Když se to řeže, přijdou si na své fandové Capa, Iron Mana, Ant-Mana, Hawkeye i nováčků, Spidey s Black Patherem jsou výteční. Problém ale nastává, když se to řezat přestane. Russovci pořád umí s postavami skvěle zacházet a jednou větou definovat jejich pohled na celou situaci, díky čemuž pochopíte, proč Black Widow nejde s Kapitánem a proč je na jeho straně Scarlet Witch. Ale je toho moc. Hrdinů je zkrátka příliš, takže i když tu zkratka funguje, málokdo dostane prostor zaujmout nějak víc. Nakonec je to film, ve kterém v centru dění stojí ústřední hrdina, Tony Stark a Bucky a ostatní jsou více či méně navíc. Každý má sice šanci nějak zaujmout, ale kdyby se půlka z vedlejších postav jednoduše vystřihla, vůbec by to nevadilo. Neškodí tady, nešlapou jedna přes druhou, ale prostě tu není čas na to, aby se konflikty těch druhořadých hrdinů řešily tak, aby to člověka nějak extra zajímalo. Na druhou stranu i dvě věty prohozené Visionem v dementním svetru jsou pořád zajímavější než blábolení Batmana se Supermanem, kteří zjistili, že se jejich maminky jmenují stejně. Třetí Kapitán je dobrý, ale trochu se projevilo to, čeho jsme se báli. Marvelovské universum nabobtnalo tak moc, že sebelepší filmaři zkrátka nezvládnou z té hromady postav, charakterů a motivů udělat film, ve kterém by všichni dostali adekvátní prostor. A je to trochu škoda. Sólovky téhle sérii sluší víc než týmovky. Na druhou stranu pokud ty týmovky budou vypadat jako Občanská válka, vždycky u toho rád budu. ()

Galerie (267)

Zajímavosti (122)

  • S minutážou 2 hodiny a 27 minút išlo o dovtedy najdlhší film Marvelu. (MikaelSVK)

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama