Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 035)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Na začátku Letterier sfoukne Leeho práci během úvodních titulků, ale tím pozitiva ve vztahu k minulému filmu končí. Tři akční scény ve dvou hodinách mi ani tak nevadí, protože i bez soubojů Hulka s armádou se ve filmu furt něco děje a solidně to odsýpá, jenomže Leterrierova parketa je na poli kontaktních soubojů v aréně či mafiánských doupatech. V rozsáhlejších scénách zoufale krade, kde ho zrovna napadne, takže úvod je ‚bourneovské Maroko‘, přepad na univerzitě kopíruje Angovi tanky z pouště a závěr je o tom, kterak se můžou vyřádit machři přes CGI. Zbytek je sterilní až hanba, takže osudová láska vyšumí a divák je smutně zakroutí hlavou. Jsem ale docela zvědav, jestli v závěru nabízená týmovka opravdu vytáhne do boje. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s Leeovým Hulkem je tento natočený bez špetky nápadu. Příběh se odvíjí stylem "akce - nuda - větší akce - nuda - trocha napětí před závěrem - nuda - závěrečná přeplácaná megaakce", ze všech postav mi byl nejsympatičtější záporák Blonsky (Tima Rotha můžu kdekoliv a kdykoliv, obzvlášť, když hraje šílence), a to asi taky nebyl záměr. Letterier chce ohromovat hlavně digitálními efekty, ale nejsou příliš dobré a v závěru jich na sebe nacpe tolik, že se to nedá snést, nesympatický Edward Norton má po celý film jeden výraz v obličeji a Liv Tyler dva. Především ale, především tomu zoufale chybí nadhled! Všechno je podáváno s takovou trapnou vážností... No hrůza. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Liv Tyler velmi silně konkuruje Katie Holmes v Batman Begins...ta holka si snad místo honoráře vyžádala hodně kvalitní skero, jinak si to nedokážu vysvětlit...jo a pro ty, co čekají Hulk Smash námrd, tak vás zklamu, jediná pořádná smashárna se děje asi v polovině filmu...závěrečná 5ti minutovka nestojí za moc a scénář je celkem dost hloupý a nelogický. Uvažoval jsem o nižším hodnocení, ale nakonec...to dopadlo tak jak to dopadlo. Asi pořád doufám, že režisérský sestřih bude o fous lepší, nicméně původní The Hulk zůstal nepřekonán...možná i ty triky v něm byly o úroveň výš :) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Pejsek s kočičkou by měli radost... psychologie nefunguje vůbec, chemie mezi herci neexistuje, Leterrier při dialozích neví, která bije, a tak musí všechno zachraňovat maniakální Roth, dvě průměrné a jedna lehce nadprůměrná akční sekvence, scény sázející na hudbu či pohledy bezeslov a především nejlepší část filmu - Downeyho cameo. Dost málo na akční blockbuster. 5/10 UPDATE: S víc jak ročním odstupem a druhém zhlédnutí jdu na 7/10. Na rozdíl od Iron Mana, který jenom klesá, je Hulk čím dál zábavnější. Ano, je to plochá komiksovka a Hulkovo "smash" ji co do inteligence dokonale vystihuje, ale akce JE dobrá, Leterrier se snaží a Norton není znuděnější, než ve svých ostatních rolí z poslední pětiletky. Což je slušné plus. A ten Roth. TEN Roth! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Do tohoto dne jsem nepochopil proč vlastně došlo k nepochopitelnému remaku skoro nového filmu když už bylo předem jasné, že to dopadne víceméně stejně. Hulk nemá dobrý příběh a nemá v sobě ten potenciál. Na komiksového hrdinu je až příliš vážný a dramatický. Po technické stránce je to naprosto stejné jako u původního Hulka - tedy ohromující celky, nedotažené detaily. Tim Roth tomu dodává potřebnou šťávu, Liv Tyler na okrasu (klasika) a Edward Norton a jeho ustaraný obličej mne rovněž dvakrát neinteresuje. Alespoň že úvodní titulky udělaly pořádný "apgrejt" a za doprovodu rázné orchestrálky je to jedna z mála strhujících věcí, které ve filmu uvidíte. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • Závěrečné bojové scény se natáčely v Torontu i z toho důvodu, že tehdejší starosta David Miller je velkým fanouškem Hulka a byl velice vstřícný. (Kubaaa97)
  • Scény, během kterých dochází k pokusu s gama zářením na Bruceovi (Edward Norton), odkazují na intro seriálu The Incredible Hulk (od r. 1977), kde probíhají v téměř identické podobě. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama