Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 035)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $134,806,913Tržby Celosvetovo $263,427,551Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,118,035Tržby za predaj DVD v USA $69,475,067║ „Návrat Hulka, druhý pokus?“ -tak by sa dalo v krátkosti označiť jednoducho počínanie tvorcov. Je dosť prekvapivé, že po piatych rokoch od prvého pokusu previesť na plátna kín prerostlého zeleného Hulka (2003) od režiséra Anga Lee, si producenti nedali pokoj a nepoučili sa. Nedá sa povedať že by tento film nebol dobrý, problém je že je len dobrý a nijak moc okúzľujúci, ako celok nevychádza z radu priemernosti a pri comicsovkách ako Spider-man či X-Men vypadá moc neprepracovane či pokusne v rámci vizuálu. Prvý Hulk ostal už skoro zabudnutý v dave ostatných výborných comicsoviek a nový pokus o zrodenie dopadol na prekvapenie absolútne totožne. Všetka tá nesúrodosť je práve aj v novom počine od Francúzskeho režiséra Luisa Leterriera, ten sa preslávil akčnými peckami ako Kuriér či Utrhnutý z reťaze a treba uznať že mu to išlo ale čo robí na projekte, kde by bolo treba vystavať aj silnejšiu psychológiu postáv, je pre mňa záhadou. Kde bol prvý Hulk slabý je tento ešte viac, okrem miestami až katastrofálnej počítačovej animácie a priamočiareho príbehu, bol dosť zlý aj výber hercov. Neviem čo si chceli tvorcovia dokázať výberom Edwarda Nortona do úlohy Hulka ale asi aj nič nové u herca jeho formátu, lebo práve on v poslednej dobe beztak berie jednu horšiu úlohu za druhou. A zlým obsadeným úloh by sa dalo pokračovať ďalej, jedine Liv Tyler obstojí a aspoň spríjemní svojou krásou pohľad nášmu oku. A popri tom film nezačal zle prvých 20minút je celkom fajn, nijak výnimočných ale zatiaľ nič nekazili, prvý vážny kopanec príde až vtedy, keď Hulk vyskočí z prítmia a ukáže nám svoju digitálnu tvár, kde nie je ani len štipka zlepšenia oproti staršiemu predchodcovi. Akcia je ďalší bod, čo nemá šancu ohromiť a len ponúka prevarenú vodu, toho čo sme mali možnosť vidieť už v omnoho lepších spracovaniach, záverečný súboj dvoch zmutovaných obrov tiež za moc nestojí a tak pri celkovom zhodnotení je len ťažko nájsť niečo, nejakú aspoň len momentku, čo by stála za to aby sa dalo k filmu ešte raz z chuťou vrátiť. /videl v kine: 55%/ __Poznámka: pre porovnanie Hulk(2003) stál $137milionovUSD, v USA zarobil $132,177,234, Celosvetovo $245,360,480!? a dokonca mal rovnakých producentov(Avi Arad, Gale Ann Hurd) ako v tomto novom počine z roku 2008, takže potom o čom tu je reč, škoda že na projekt nedali aj rovnakého režiséra ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nebyl jsem nadšený z toho, že se nebude pokračovat v původních stopách prvního HULKA, ale nakonec to nedopadlo tak špatně jak jsem čekal. Vlastně to dopadlo až nečekaně dobře. Pryč je sice tajemnost, chytrost a osudovost, kterou nám tady před několika lety servíroval Ang Lee. Zato ale dostáváme čistokrevnou akční komiksárnu, která se u Hulka nejspíš čekala poprvé. Honičku neproměněného Bannera s vojáky po Favelských střechách jsem si vysloveně užíval a jsem rád, že se jí Leterrier věnoval se stejnou péčí jako třeba bitce mezi Blonským a panem Zeleným. Edward Norton byl tradičně skvělý a Roth s Hurtem tvoří mu zdatné soupeře. Jen ta Liv Tyler občas působila "divně". Do nebe taky musím vychválit hudbu Craiga Armstronga, který si se soundtrackem opravdu pohrál. Navíc tady pro fandy máme i odkazy na Avengers a návštěvu Roberta Downeyho Jr. Bavil jsem se jako už dlouho ne. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Do tohoto dne jsem nepochopil proč vlastně došlo k nepochopitelnému remaku skoro nového filmu když už bylo předem jasné, že to dopadne víceméně stejně. Hulk nemá dobrý příběh a nemá v sobě ten potenciál. Na komiksového hrdinu je až příliš vážný a dramatický. Po technické stránce je to naprosto stejné jako u původního Hulka - tedy ohromující celky, nedotažené detaily. Tim Roth tomu dodává potřebnou šťávu, Liv Tyler na okrasu (klasika) a Edward Norton a jeho ustaraný obličej mne rovněž dvakrát neinteresuje. Alespoň že úvodní titulky udělaly pořádný "apgrejt" a za doprovodu rázné orchestrálky je to jedna z mála strhujících věcí, které ve filmu uvidíte. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Norton to fakt musel brutálně přepsat. Nikdo mi nenamluví, že najali Leterriera, aby režíroval film, jehož plných 50% je (nefunkční) romantické drama a ve zbytku času zelené monstrum jen tak by the way trhá policejní auta na kusy. Chemie mezi Nortonem a Tylerkou je nulová, dialogy nadmíru stupidní a zachraňovat tak musí slušné akční sekvence, fóry s kalhotama a Roth, který jako jediný dokáže párkrát zahláškovat. Žádná nabušená jízda se tedy nekoná a kdyby tomu všemu na konci Tony Stark nedal alespoň trochu smysl, byl by tenhle restart úplně zbytečný. 5/10 ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Krátce po zhlédnutí jsem váhal mezi třemi a čtyřmi hvězdami, tak jsem se na to vyspal a najednou to bylo jasné. The Incredible Hulk je (bohužel) jen průměrná ukázka toho, jak otrocky udělat komiksový film. Hrdina musí utíkat před všemi, i svou dívkou, se kterou se shledá jen proto, aby ji v další scéně musel opustit, během filmu se objeví nový záporák… zkrátka a dobře, když tohle udělal Raimi v roce 2004 s druhým Spider-Manem, tak mu to ještě prošlo, protože on není jen řemeslník, ale má cit pro kameru a hudbu ve filmu. A navíc, do té doby to byl vrchol komiksu, to, že za nějakých pár let přijde "nějaký" Nolan a dá komiksům novou podobu, necháme stranou… Ale v roce 2011 (troufnu si tvrdit, že i v roce natočení) prostě tohle nemůže nikoho, kdo už pár komiksových filmů vidět, moc nadchnout. Některé bitky byly sice skvělé a už vím, kde se Lin inspiroval k té honičce přes brazilské favely u Fast Five, ale jinak je tu vše takové nijaké. Zachraňuje to akorát titulní dvojice (i když jsem Nortonovi toho Hulka moc nevěřil, tak očím překrásné Liv uvěřím cokoliv :-)) a stopáž. Film, který stačí vidět jen jednou. 60 %. P. S. A abych nezapomněl, je tu zřejmě nejvtipnější cameo Stana Leeho a když Robert Downey Jr. řekne "dáváme dohromady tým", tak jsem si vzpomněl, proč jsem si vlastně film sehnal - The Avengers se blíží! ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • Bruce (Edward Norton) má na počítači antivirový program Norton 360. Jeho název se tak shoduje s příjmením hlavního představitele Nortona. (jirka.jindra11)
  • Středisko velení strategických operací (Strategic Operations Command Center) vedené Thaddeusem Rossem (William Hurt) je inspirované speciálním týmem Hulkbusters, který v komiksu figuroval v rámci armády Spojených států a jehož cílem bylo chytit Hulka. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno