Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 262)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

No já úplné nadšení sdílet nemohu. Název filmu Strange dokonale vystihuje i celý film. Film mi přišel příliš přeplácaný a působilo to na mě dojmem, že si tvůrci řekli, narveme tam toho, co nejvíc a uvidíme, co vznikne. Time Loop, Space Loop, Dimensional Loop, Astral Travelling- je toho na jeden film zkrátka moc. Záporák je tradičně špatný, možná ještě horší než je zvykem, Mikkelsen se do záporné role absolutně nehodí, nejde z něj respekt a prostoru také neměl příliš. Potěšil v malém fightu alespoň Scott Adkins. Vizuálně je film slušný i akce na tom není nejhůř, celé je to pojato originálně a suverénně, což byl nejspíš i záměr, ale tenhle styl mi zřejmě příliš nelahodí. Finální mind fuck trip byl na mě už moc. Silnější trojec.70% ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Je to naplnění tradiční šablony a celá "výcviková" část je podle očekávání z rychlíku, ale jinak je Doctor Strange blockbusterová trefa v každém ohledu. O tom, že dorazila vizuálně nejvypiplanější marvelovka, se asi dočtete všude, stejně jako o skvělém obsazení, docela zvládnutém humoru a náramně pasující hudbě. Trumfem Doctora Strange je ale kupodivu akce, která nepřestává být řádně epická ani nápaditá a v trailerech z ní vážně byly jen střípky. Marvel si tedy oproti minulým filmům podržel trumfy až do sálu a snad se mu to vyplatí. Strange je totiž dalším poctivým originem, který se může z fleku zařadit do žánrových učebnic. (8/10) ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že na Strange v podání Cumberbatche jsem byl opravdu nahypován jako kráva. A Marvel se mi trefil přesně do nálady, časové skládačky, bitky v různých dimenzích jsou prostě žůžo, jsou klasicky doplněny marveláckým vtipem. Benedict na to má charisma aby si celý film ukradl pro sebe, tato vizuální žranice si přímo volá po Imaxu! PS: Opět dvě potitulkové scény. [Imax 3D] ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Měli to varování napsat před to kouzlo." Egomaniakální doktor v astrálním těle určitě měl ambice pobavit mě lépe, ale našlapaný vizuál mu k tomu nedal pořádnou šanci. Já jsem si z toho nakonec odnesl celkem dost poučení, takže až mě někdo zapomene na Everestu, tak vím úplně přesně, co mám dělat. Taky už umím otevřít dimenziální portál v kumbálu, asistovat při své vlastní operaci či udělat z jablka ohryzek. To jsem vlastně uměl už předtím. ale méně efektně. Hlavně si musím zapamatovat, že nemám ztrácet dvouprsten a musím si sehnat ten kus hadru, co umí mlátit padouchy. Pak můžu zachránit svět, ale do té doby se musíte spolehnout na pana doktora a jeho poměrně zábavné smlouvání. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Několikrát jsem tu překlikl mezi trojkou a čtyřkou a možná ne naposled. Doctor Strange je fajn zábavná komiksárna, vyčnívající především vizuální stránkou. Výprava, to ohýbání reality, to je vážně luxus na pohled. Strašně hravé, strašně vypiplané, v těch akčních scénách se tam toho pohybuje tolik, že když bych se snažil něco takového vizualizovat ve vlastní hlavě, tak se mi z toho rozskočí mozek. Ale kromě toho je to zase klasický Marvel s matným záporákem. To v tom celým universu proboha kromě Lokiho nemaj nikoho zajímavýho? To už je fakt zoufalost. A v potenciální dvojce to Ejiofor asi taky nevytrhne, zrod nového záporáka motivačně značně prázdný. Výrazným argumentem pro snížení hodnocení je pak absolutní nevysvětlení pravidel a limitů daného světa. Bojím se, že až se Strange spojí se zbytkem Avengers, bude z toho totální bordel, který to celé pošle do kytek. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (77)

  • Heslo "shamballa", ktoré dostal Doktor Strange (Benedict Cumberbatch) na pripojenie k wifi sieti, je odkazom na sériu komiksov s rovnomenným názvom "Doctor Strange: Into Shamballa", vydávanej od roku 1986. (Richyla)
  • Tilda Swinton hraje postavu jménem The Ancient One (Prastará), což je mentor/ka Doktora Strange (Benedict Cumberbatch). Tato postava byla v původním komiksu muž. (ČSFD)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama