Reklama

Reklama

Strážci Galaxie: Sváteční speciál

(TV film)
  • USA The Guardians of the Galaxy: Holiday Special (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Strážci galaxie se vydávají na planetu Zemi, aby pro Petera Quilla sehnali dokonalý vánoční dárek. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (274)

UhLee 

všechny recenze uživatele

Marvel Vánoční speciál - (8/10). Je mi docela líto všech těch zarytých Marvel fanoušků, kteří musí všechno hned okamžitě vidět v den vydání. Já jsem taky velkým fanouškem tohoto velkého komiksového kolosu, ale čekání se vyplatilo. Těšně před Vánoci tato kravinka funguje famózně. James Gunn je prostě muž na správném místě a upřímně moc nechápu ten hate, který se kolem něj točí. Chápu, že v DC dělá nepopulární rozhodnutí, ale občas je třeba dělat těžká a bolestná rozhodnutí, aby se později přetavily v rozkvět celé značky. Vánoční atmosféra z tohoto speciálu jenom sálá a hlavně z toho jde cítil láska. To je o Vánocích extra důležité - cítit lásku kolem sebe. Nic víc člověk nepotřebuje. Líbilo se mi, že to používalo odkazy a vtipy napříč všemi díly Strážců Galaxie. Kevin Bacon je ve své podstatě hrozně jednoduchý nápad, ale skrývá se v něj obrovské gesto. Posunutí Mantis na popředí bylo výborné rozhodnutí. Fanouškům přirostla mnohem víc k srdci a ve třetím díle na ni bude mnohem více lidí napojeno. Nejlepší scénou celého speciálu volím pěvecké vystoupení, které si mě okamžitě získalo a ideálně mě to naladilo ke sledování. Je to přece jenom jeden obrovský paradox. Marvel speciály (Vánoční a Halloween) se mi líbily daleko více než většina filmů čtvrté fáze, které měly větší rozpočet a viděl jsem je v kině. Díky Bohu za Spider - Mana a tyto jednohubky. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Spojení vánočního feelgood filmu a GotG zní na papíře skvěle, ale celé je to nudné až hrůza a vyloženě to jen těží z nápadu udělat vánoční speciál, a tím i vysokou sledovanost. Jde čistě jen o objímačky, zpívání vánočních písní, světýlka a dárečky, ale jakýkoliv humor, zábavnost, originalita či sebemenší akce se zde nenajde. Chybí Groot, Draxův humor, mýval či jakákoli hláška a po zhlédnutí cítím, jako bych byl obrán o 40 minut života. Zííííív. ()

Reklama

Timak 

všechny recenze uživatele

Mě to vůbec nebavilo. Ale ani trochu. Začínám se vážně bát, co uvidíme ve trojce. Protože se Strážcema to jde z kopce. Chápu, že speciál nedostal moc peněz na nějaký cgi efekty, ale Groot vypadá vážně strašně. To je jak původní oranžový predator, do kterého se oblékal JCVD. Starší ročníky vědí, o čem mluvím. Fakt těžkej průměr. Ani soundtrack není bůhví jak dobrej. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

VÁNOČNÍ TRIO 1/3 - Ačkoli jsem si říkal, že tenhle rok si žádný maraton vánočních filmů nedám, nakonec se mi jich stejně pár nastřádalo a tak jsem si aspoň tři z nich, ty od pohledu nejzajímavější, vybral. A výsledek byl, jak jsem se tak trochu obával, ne zrovna povedený. Na jednu stranu to na mě působilo, jako by Gunnovi Marvel dost přistřihl křidélka a výrazně mu do toho kecal, aby to nebylo až moc svérázné a parodické (jak už to Gunn umí) a hlavně díky tomu výsledek bohužel zapadá do toho, co Marvel točí normálně. Jenže na druhou stranu se tam pár povedených scének najde, Strážci Galaxie dorazili skoro všichni a celé to přeci jenom je vánoční speciál, takže bych od toho asi neměl očekávat rovnou kvalitu předchozích filmů a ani kvalitu trojky, která už příští rok vyjde. Takže tomu jsem aspoň částečně schopný odpustit pár kýčovitých a sladkobolných momentů, i ten dost umírněný humor. Ale i tak to na tři hvězdy vidím jen tak tak, tohle prostě není Gunn tak jak ho mám rád. Slabé 3* ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

I přestože pro mě Strážci galaxie představují nezpochybnitelnou srdcovku a kdykoliv, respektive kdekoliv se jejich tým objevil, tak se jednalo o zaručenou zábavu a kvalitu, a ani tento Sváteční speciál není výjimkou, tak se přesto vůbec nedokážu v tomto případě zbavit pocitu, že se jedná o naprosto zbytečný příspěvek, který absolutně nepřináší cokoliv podstatného, či v jakémkoliv jiném ohledu výrazného, a to jak pro celé universum Marvel, tak ani pro samotné Strážce, ale především ani pro diváka, který tedy sice stráví příjemných čtyřicet minut ve společnosti dokonalých postav, prezentujících se v tomto případě hlavně skvělým humorem v mnoha nápaditých scénách, ale prostě pokud se mě kdokoliv zeptá, zda je kvůli čemukoliv potřebné vidět tento kraťas, tak má odpověď bude bez zaváhání negativní. Každopádně v tomto speciálu hrají prim dvě postavy, a to Dave Bautista jako Drax a Pom Klementieff jako Mantis, a nutno podotknout, že právě tato volba se povedla na výtečnou, jejich společná návštěva Země a následný únos Kevina Bacona totiž působí svěže a přesvědčivě, jiskří to mezi nimi a nejen oni mě jen utvrdili v tom, jak moc velká škoda je rozpad Strážců, protože tahle banda je zkrátka nenahraditelná. Co se ovšem týče Kevina Bacona, tak jeho obsazení tedy upřímně nechápu, jelikož mi nepřijde tento herec ani moc výrazný, ani moc sympatický, nehledě na to, že zde naprosto nedůstojně svou postavu přehrává a vyloženě film kazí. Vážně bych si prostě dokázal představit plejádu jiných jmen, které by se do této podívané hodili daleko víc, než právě on a které by pro tu dokonalou tlupu byly mnohem důstojnějším spoluhráčem. Zápletku tu jinak rozebírat příliš nelze, zkrátka se jedná o jednoduchý, přímočarý filmařský vtípek, kde není moc prostoru pro nějakou hlubší dějovou linku, respektive on celý tento snímek ale vlastně ve výsledku toho jiného krom právě všech těch božích postav nenabízí, což jen ale podtrhává mou domněnku o chatrné smysluplnosti a významu této podívané. Takže ano, je to fajn, je to příjemné, zábavné a vtipné, ovšem svou existenci si to obhájí opravdu ale jen velmi těžko. ()

Zajímavosti (34)

  • Grootovy taneční kreace ze začátku speciálu jsou velmi podobné těm, které již jako malý praktikoval na začátku Strážců Galaxie 2 (2017). (SpiderBoy)
  • Ve speciálu si zahráli všichni členové kapely Old 97's. Rhett Miller si zahrál postavu Bzermikitokoloka, Murry Hammond Kortolbookalia, Ken Bethea Sliyavastojoa a Philip Peeples Phloka. (Kubaaa97)

Související novinky

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Reklama

Reklama